מאמינה שיהיה טוב...........

אתי71

New member
מאמינה שיהיה טוב...........

שלום רב, כבר כחודש שאני נמצאת באתר( כצופה)קוראת כל מילה שכתובה, ולא היה לי אומץ גם לשתף את אשר מרגישה. אבל היום הרגשתי(אחרי שקראתי את דברי אלה) שגם אני מרגישה אותם רגשות. של חוסר,של געגוע למה שהיה. כיום אני בת 55 ,ולפני 8 שנים בעלי עזב אותנו בלי שום הכנה. נשארתי אני והילדים( בן-15, בת בת-9), השוק היה מאד גדול. והשאלות למה???????? מה פתאום כך באמצע החיים, השבר היה בלתי נסבל ,כל המערכות בגוף קרסו, הבדיקות המעבדה ניראה שהגוף פשוט הפסיק לתפקד. אבל הכאב הנפשי היה יותר גדול. והכי קשה היה היחס של המשפחה שלו.פתאום אנחנו לא שייכים, הסבתא(אמא שלו) לא רואה בילדים שלנו כנכדים. היגיעו החגים ולא שאלו מה קורה איתנו. ולכן גם היום אנחנו הילדים ואני שונאים חגים, שבתות.תמיד לבד, היו תקופות שחשבתי שליברוח מהארץ, אולי יעזור אבל גם בחו"ל הלבד היה קשה. הבן כיום בורח לעבודה, כל חג מוכן לעבוד במקום אחרים. הכי קשה לבת- שהיום כבר כמעט 17,רק מתקרב שבת והיא נכנסת לדיכאון. תמיד מחפשת לאן ליברוח.גם לי השבת קשה מאד, מחכה בקוצר רוח להתחלת השבוע. עשתי שנוי גדולי בחיי, עזבתי את הבית שגרנו ביחד עברתי לעיר אחרת. הכרתי אנשים אחרים, והחיים המשיכו לטוב ולרע. לא שוכחת שפגשתי בחודש הראשון לאבל אדם מיוחד שאמר לי:" שמכל דבר רע יוצא גם משהו טוב". אז חשבתי שהוא אדם בלי רגש, אך יכול להגיד ברגעים כל כך קשים שיהיו גם דברים טובים. היום אני יכולה להגיד שגם דברים טובים קראו לנו במשך התקופה. אך המחשבות תמיד חוזרות למה שהיה. הבעל שלי אבא של ילדי חסר גם היום.ברור לי שמה שהיה לא יכול לחזור, אבל הלב לא מוכן לקבל. הייתי מאד רוצה שגם אני שאוכל לאהוב עוד פעם.

ellmik

New member
היי אתי ../images/Emo201.gif

אני ממש מבינה אותך בכאבך, יש האומרים שאם השנים שעוברות זה נעשה יותר ויותר קל. האמת? אצלי ככל השנים שחלפו היה יותר קשה. קשה לי מאוד להבין את המשפחה שפתאום מנתקת מגע! נכון שהם סובלים, מתגעגעים , בוכים ומתייסרים. אבל הם לא לבד, אשתו וילדיו כואבים גם הם, ואולי אף יותר. למזלי (כן למזלי) לא היו לי ילדים. אבל לך יש ילדים ואת צריכה להיות חזקה גם בשבילך וגם בשבילם. אני את החגים העברתי בחיק משפחתי שכן תמכה ועודדה אותי ולכן אתם צריכים לעודד אחד את השני. את את הילדים והילדים צריכים לעודד אותך. אומנם לא עברתי לגור בעיר אחרת כמוך כדי להתרחק אלא עברתי דירה ונשארתי באותה עיר, אבל לא פעם אני פוגשת אותם בכל מיני מקומות ואני רואה שהם לא מסוגלים להסתכל לי בעיניים כי הם מבינים שהם טעו. אולי יום יבוא וגם הורי בעלך ז"ל יבינו את הטעות שהם עשו. ואתם צריכים להיות חזקים וללמוד לסלוח. אם קשים לכם השבתות והחגים אז אולי אפשר לא להיות בבית אלא לעשות משהוא ביחד מחוץ לבית, זה יכול מאוד להקל את התחושה, ולהעלות קצת את מצב הרוח. המחשבות תמיד חוזרים למה שהיה במיוחד במקרים מסויימים, שפתאום נזכרים בדברים שהיו , זכרונות כאלה אף פעם לא נשכחים. את עדיין צעירה ומגיע לך לאהוב ולהיות נאהבת, אומנם זה קשה מאוד בהתחלה אבל את חייבת את זה לעצמך וגם ליילדייך. הילדים שלך גדולים והם יבינו שאמא לא רוצה להיות לבד, וזה זמן מצויין לחשוב קצת על עצמך לשנים הבאות. וכמובן שא מוזמנת להצטרף לפורום מקסים הזה שבמקרה גיליתי אותו רק אתמול , ואיך אומרים מוטב מאוחר מאשר אף פעם.
אלה

בטוח שיהיה טוב ורק טוב ...

כי אין בררה אחרת ...אנו החיים מצווים לחיות ...אומנם חיים שונ ים אבל טובים .אני אלמנה שנתים ככה לפתע בדרכו לבן באילת ..עשר דקות לאחר שיצתא מהבית,קבלתי טלפון אבא נפל ...דם לב פתאומי ,......ומשפחתו הפנתה עורף בהתחלה לי ... ולאחרונה גם לילדי ...קשה לאחר 29 שנות נשואים שהיתי להם כבת לקבל זאת ,אבל אלה החיים וכל אחד ובחירותיו. והשבתות? בהתחלה ברחתי מהבית ..הילדים הסתגרו כל אחד בפינתו ,עד שידיד אמר לי את חיבת לבנות תוכן חדש לחייכם ,בהתחלה לא הבנתי מה הוא רוצה ממני ?אבל במחשבה שניה לקחתי יוזמה התחלטי ליצור פעלויות משפחתיות בשבת(בן אחד 29 כבר נשויי השני בן 25 והבת בת 17ו וחצי) ערבי שבת ארוחה משותפת או בערב או בצהרים ..שבת טיולים או סתם בלויי משותף ,חגים דאגתי למלא בתוכן משפחה וחברים ..להראות שהבית מתפקד ..שיש למה לבוא ויש ממה לשמוח ... הקפתי אותי ואת משפחתי בחברים חדשים שלא ידעו את אישי...כך קל לי יותר. בנתי לנו עולם מלא תוכן חדש שונה אבל חיי ותוסס ..לצד החוסר הגדול שתמיד ילווה אותנו .. זאת דרכי להתמודד ,ואני יודעת שאישי ששומר עלינו מלמעלה גאה בנו
מקווה שכולנו נמצא את האור ואת הדרך לחיות בשמחה ..

למעלה