מאמין בלב?

מאמין בלב?

אני שוב מעלה את המושג הזה מה אתם אומרים עליו, האם שייך בכלל להיות מאמין בלב?

shirany

New member
מאמין בלב זה...

אומר לדעתי מאמין בה' אבל לא מקיים את מצוותיו אכן אני צודקת????

drunky

New member
להאמין בלב....זה....../images/Emo185.gif

להאמין בלב זה.... אני חושב... כמו שירן שכשאדם מאמין בליבו באלוהים אז הוא אינו חייב לעשות דברים המראים על אמונתו, הוא אינו צריך להוכיח את אמונתו... אדם המאמין באלוהים צריך להאמין בליבו וזה יכול להספיק בהחלט.... טוב אני מצטער אני חייב לזוז להתראות לכולם והמשך יום נעים....

morethanwords

New member
אולי כן, אבל זה מאוד נאיבי להאמין

שאם נאמין בלב אז כל הדברים שאנחנו עושים רע, לא בהכרח בין אדם למקום אלא בין אדם לחברו נמחלים... לא?

drunky

New member
לא לזה התכוונתי...../images/Emo185.gif

כוונתי הייתה שעל מנת להאמין אין צורך בעשיית מעשים כמו שמרת השבת ותפילות - לא התכוונתי ועשיית מעשים הנחשבים כעבירות על החוק, או מעשים הפוגעים באחרים, כל עוד למשל, אי שמירת השבת אינה מהווה מטרד או פוגעת באדם אחר, אין הדבר מהווה כל פשע ועל כן המעשה הוא בסדר גמור, והאמונה יכולה להתבטא ע"י אמונה בלב ולווא דווקא על ידי עשיית מצוות.... רועי

morethanwords

New member
אבל "אמונה" היא לא דבר שאפשר להגדיר

להאמין אתה יכול,ואף אחד לא יחלוק על זה שאתה מאמין. אבל מה אתה עושה בקשר לזה....

עולם העשייה...

היסוד שצריך להבין הוא שהאמונה של האדם נמצאת במציאות הרוחנית שלו ולא במציאות הגשמית, דהיינו בשר לא יכול להאמין, להרגיש, לאהוב... כל אלה שייכים רק למציאות הרוחנית שהיא הנשמה. עכשיו אחרי ההקדמה הזאת, מי מסכים עם דברי ומי שכן נשאלת השאלה למה הייתה צריכה הנשמה לרדת לעולם גשמי, למה היא לא יכלה להשאר בעולם הרוחני שהוא העולם המתאים לה?

shirany

New member
אני חושבת כי..

שהתשובה נמצאת בהקדמה של... " כל אלה שייכים רק למציאות הרוחנית שהיא הנשמה" המילה רוחני באה מתוך המילה רוח שהיא קשורה לנשמה והנשמה מטרתה להחיות להכניס "רוח" ל" במציאות הגשמית, דהיינו בשר ".. זה מה שאני חושבת...ואיך אתה יכול להסביר זאת???

כן אבל...

השאלה היא מה צריך בכלל לרדת לעולם הזה שהוא כולו מלא בהסתרה רוחנית וכל היום רואים רק גשמיות, לא היה עדיף להשאר בעולמות הרוחניים כמציאות רוחנית.

ובכן בקצרה...

יש מאמר של חז"ל "רצה הקב"ה שיעשו לו דירה בתחתונים על כן ברא את העולם" (סליחה אם אני לא מדייק בציטוט) בכל אופן הפרוש הוא שכל התכלית של החיים בתוך העולם הגשמי היא להאיר את הרוחניות שמחייה את העולם והיא הקב"ה, כי באמת הקב"ה מחייה מהווה ומקיים את כל הבריאה כולה וכל שניה ושניה שהעולם מסתובב הכל זה הקב"ה (כמו שגילו היום אחרי מציאת האטום שכל העולם זז בתנועה מתמדת), אבל העולם נקרא עולם מלשון העלם שהקב"ה נעלם בתוך גשמיות העולם ורואים רק חומר, ועל כן ע"י המצוות המעשיות שאנו מקיימים אנחנו מגלים את החיות של בורא עולם בתוך הבריאה. לכן מי שרק מאמין בלב זה לא מספיק כל התכלית היא להאיר את האמונה בתוך העולם.

rama69

New member
יוגב היי

כבר היתה לנו "שיחה ארוכה בנושא בפורום נראה לי קצת מוזר שאתה מעלה זאת שוב, הייתכן שאתה מנסה להחזיר מישהו בתשובה?????????????? היום כאשר לקחתי את בני לבית הספר ואני רואה אדם דתי חרדי חוצה את מעבר החיציה ומה יש בידיו, סידור, שבו מתפללים את תפילת הבוקר ומה הוא עושה קורה והולך, הולך וקורא הלזה אתה קורה לעבוד את הבורא????????

rama69

New member
יוגב היקר,

עדיין לא, אני רק מקווה שאתה באמת ובתמים עושה את מצוות עשה ועל תעשה, וכל המצוות למיניהן, וכונתי היתה שעדיף אמונה בלב ולא עבודת אלוהים כפי שציינתי, כיך להתפלסף אתך, מקווה שתמיד ברוח טובה

אני לא מחפש...

לא להתפלסף, ולא להחזיר בתשובה. רצוני להאיר לעצמי ולמי שאני מדבר איתו את האור של הקב"ה מה השני יעשה עם זה אחרי-זה, זה ענין שלו.

rama69

New member
הנשמה צריכה לרדת לעולם

הגשמי כדי לפתח את התודעה ברגע שאדם וחוה בחרו לאכל מן הפרי האסור הם לא יכלו יותר להשאר אך ורק בעולם הרוחני מכיוון השם לא הגיעו לתודעה רוחנית מספיק גבוהה להבין שיש צורך באיזון שבין הרוח לחומר בין היצריות והויתור על היצריות לטובת הרוח, לכן העולם הרוחני עדיין לא מתאים לבני האדם מעטים מאוד סגפנים עד כדי האיזון בין הרוח והחומר וכו', מה הכוונה משויח ביאת המשיח? הכוונה שכולנו בני האדם נגיע לרמה רוחנית כ"כ גבוהה אז יגיעו ימי המשיח אז חיינו יראו אחרת, כמובן שיבנה בית המקדש מחדש. יש האומרים שעד 2007 אכן בני האדם יעשו שינוי לכיוון הרוח ואז תהיה ביאת המשיח, אין לי עדיין דעה בקשר לכך אבל אני שמה לב שבזמן האחרון הרבה מאוד אנשים חוזרים בתשובה או מתחילים לחזור לדך הרוח האוניברסלית, שים לב מה קורה ביהדות באיסלם ובנצרות יש התעוררות ושוב אדגיש גם יש התפתחות רוחנית באמונה אוניברסלית, אז מי יודע אולי באמת אנו קרבים לביאת המשיח.

למעלה