מאמין בלב

מאמין בלב ../images/Emo23.gif

מה דעתכם על המושג מאמין בלב? האם בכלל שייך דבר כזה?

rama69

New member
אמונה בלב,

בד"כ ניתן לשמוע מאנשים שיש בהם אמונה באל משתמשים במושג זה כאשר הם לא מבטאים את אמונתם בצורה חיצונית, ככיפה, תלבושת מיוחדת וכו' אלה יכולים להיות גם אנשים שאינם שומרי שבת ואינם הולכים לבית הכנסת אך מרגישים בתוך עצמם את האמונה החזקה האלוהות, באנרגיה הגדולה הזו שנמצאת סביבנו ובתוכנו וממלאה אותנו כל רגע בחיינו,חשים את הניצוץ האלוהי בתוכם, חשים את האארה שקיימת בכל מהלך חייהם, אנשים אלה מרגישים את האלוהות מבפנים, לא שאנשים שמחצינים את אמונתם לא חשים כך, אבל בכל זאת ......אלה המתבטאים באמנונה שבלב אני מאמינה שלכך הם מתכוונים ואם אדבר לגבי עצמי ומשפחתי גם אנו לא מוחצנים אך עם אמונה רבה בלב, באהבה לכולם

ובכן...

חכמנו הקדושים אומרים "מיום שברא הקב"ה את העולם נתאווה שיעשו לו דירה בתחתונים", דהיינו שבאמת עיקר האמונה היא בלב כמו שנאמר " רחמנא ליבא בעי"(הקב"ה רוצה את הלב) אבל בשביל זה לא היינו צריכים את העולם הזה שכולו גשמי וחומרי היינו יכולים להשאר בעולמות העליונים ושם באמת להתענג רק עם האור האלוקי שהוא האמונה, אבל בורא עולם ברא את העולם הזה שנקרא עולם העשיה שבתוך החומרייות תפקידנו לגלות את האלוקות שמסתתרת בתוכה, וזה אנו מקיימים ע"י קיום מצוות מעשיות כמו: תפילין, ציצית, מזוזה וכדו' להאיר את האלוקות מתוך הבריאה

rama69

New member
יוגב יכל להיות

לנו ויכוח נפלא, יותר מאוחר אחזור עם תשובה הולמת ביי

אמונה בלב

האישה נבראה מצלעו של האדם. כשהאישה נבראה, נבראו גם הרגשות. הלב נמצא חבוי בתוך הצלעות. הריאות גם כן. הקיבה נמצאת מתחת לצלעות, מחוץ להגנת הצלעות. כשאנו חשים שימחה או עצב, אנו חשים באופן פיזי את הרגש בלב ובריאות. כשאנו חשים כעס, אנו חשים זאת באופן פיזי בקיבה. כל מגוון רגשות האהבה לסוגיהן, אנו חשים בלב ובריאות. כל מגוון רגשות הכעס לסוגיהן, אנו חשים בקיבה. הקיבה נמצאת נמוך יותר מהלב ומהריאות כך שזה מראה כי רגשות הכעס לסוגיהן, אלו רגשות נמוכים יותר לעומת רגשות האהבה, שהינן גבוהים ונשגבים יותר. האמונה, שייכת למגוון רגשות האהבה על כן, חשים כי האמונה בלב. אבל... יש אבל גדול מאוד . למעשה, האמונה קיימת בראש . אנו רק חשים את האמונה בלב. מכיוון שאנו חיים בעולם פיזי, אנו צריכים לחוות תחושה לכן,בכדי לחוות את האמונה שלנו, אנו חשים אותה בלב. עכשיו אני רוצה להתייחס למה שאמרת שלא היינו צריכים את העולם הגשמי, עולם החומר ולהישאר בעולמות העליונים ולהתענג רק עם האור האלוקי. אני רוצה להביע את דעתי על כך. ובכן, האור האלוקי האור האלוקי קיים ונמצא גם בעולם החומר, בעולם הגשמי ואין צורך לשאוף ולהיות בעולמות עליונים. אפשר ורצוי לראות את האור גם בעולמנו אנו. חוץ מזה, בריאתו של אלוהים היא כל כך נפלאה ומופלאה ואי אפשר לחשוב לרגע כי העולם הגשמי, עולם החומר, הוא עולם נחות. מי שחושב כך, עושה עוול לבריאתו המופלאה של אלוהים ובכך מעניק לאלוהים נקודות של חולשה. חוץ מזה, אלוהים לא נמצא רק בעולמות עליונים - אלוהים נמצא גם בעולמנו הגשמי החומרי. מי שחושב שאלוהים יושב למעלה ואנו פה למטה - עושה הפרדה בין אלוהים לבינינו והפרדה כזו לא תיתכן. אלוהים נמצא בכל וכל ומכל. רגע, רגע, אפילו אתה בעצמך אמרת כי בתוך החומריות תפקידנו לגלות את האלוקות. מבחינתי, האלוקות נגלית אלי בכל מה שרואות עיני, בכל מה ששומעות אזניי, בכל מה שאני חשה בנגיעותיי, בכל מה שאני מרגישה בטעמיי ובכל מה שאני מריחה ונושמת אותו. אפילו בשיחתי זו איתך, האלוקות נגלית אלי. ולגבי הדרך לגילויי האלוקות - לכל אדם דרך משלו לגלות. דרכך לגלות היא דרך המצוות של תפילין, ציציות מזוזה וכדומה. דרכם של אחרים לגלות , היא דרך אחרת. לאלוהים פנים רבות ודרכים רבות לגילויו. להאיר את האלוקות מתוך הבריאה - האלוקות גלויה ומוארת. ומשהו אחרון לגבי האמונה שבלב: לגביי, אני לא מאמינה באלוהים אלא אני יודעת כי יש אלוהים. אמונה זה משהו ערטילאי, משהו שאין לו הסבר. ידיעה זה משהו מבוסס יותר, משהו שטבוע עמוק בכל רמות התודעה.

rama69

New member
מסכימה עם כל מילה שלך

בכל אחד מאיתנו יש את הניצוץ האלוהי, לצערי לא כל אחד חש בזה, הניצוץ האלוהי קיים בכל דבר ודבר שקיים סביבנו, צריך רק להיות קשוב, להיות פתוח, ולמצא את הניצוץ, את האהבה האלוהית, הנמצאת בכל אחד ואחד, מאיתנו.

dadon1

New member
יש משפט שאומר

לכל אדם - אלוהים בלבבו, המלה ' אלוהים' היא מושג קיים ומקובל , ואתה מתוך לבך ומתוך מחשבותיך יוצק לתוך המלה הזו את כל אמונתך השקפתך כוונותיך רצונותיך מחויבותיך כלפיו וכו...

rama69

New member
יוגב עם מעט זמן יש גם

תשובה אז ככה, בית הכנסת כמקום מגבש מאחד את הקילה כאשר כולם נאספים יחד יש איזו אנרגיה מתעצמת סביב אותה מטרה, ותוסיף את ארון הקודש, וספרי התורה שיש להם את האנרגיות שלהם, כל אלה תורמים תרומה רבה מאוד לאדם, בקבוצה יותר קל לבצע את החוקים והמצוות שאתה מדבר עליהם, אדם לבד לא תמיד מסוגל לעמוד בכל זה ואז הוא לאט מתחיל להתרחק, אני יודעת שיש הרבה סיפורים על גיבורים כאלה וכאלה שלהם זה לא קרה, יש יוצאים מהכלל, המקום המקודש גורם לך לחשוב שיש מי שרואה, שומע ואז יש מחוייבות, מלבד האלוהים כמובן, אני מדברת על חשיבה ללא פחד, מה - אלוהים. ולגבי העולם הגשמי, עולם זה אני רואה אותו כמתקשר יותר לדרך שעלינו לעשות בעולם זה, חיי היום יום הקשיים שלנו מובילים אותנו בדרך כלל לעשייה רוחנית יותר, אבל זה לא מחייב שזה יעשה במוחצנות ע"י הנחת תפילין או לבישת ציצית, אני מאמינה בחשיבה רוחנית, בהתחברות עןם האל ע"י עשיה יומיומית של מעשים טובים, ואהבת לרעך כמוך, עזרה לזולת, נתינה, אהבה ללא תנאי בשבילי זו האמונה החזקה באלוהות וההתחברות הכי חזקה ברגע שאני מצליחה להתעלות מעל הכל וללכת בדרך זו וזו דרך לא קלה כלל וכלל, כל טוב לך. ישנם מצוות תעשה ואל תעשה לדעתי גם אנשים שאינם מחצינים את אמונתם שומרים על מצוות אלה, ויש כאלה המחצינים אבל עוברים על כך, ישנם המצוות שלא מהתורה שעם הזמן חכמנו כתבו אותם, מעניין מאוד יתכן שאותם אנשים כחמים קיבלו בדרך תקשור את המסרים להעביר את המצוות לעולם,

מה שאמרת...

כתוב בגמרא שעם ישראל נמשלו לרימון שאפילו רייקנים שבהם מלאים מצוות כרימון,דהיינו שכל יהודי כמו שאמרת ביום יום נפגש עם הרבה מצבים שבהם הוא מקיים את המצוות שבין אדם לחברו. אבל השאלה היא מהי התכלית של האדם בעולם הגשמי הזה, לאיזה מטרה צריכים להביא אותנו המצוות, כי הרי דוד המלך ע"ה כותב בתהילים "כל מצוותיך אמונה" דהיינו שכל מטרת המצוות להביא את האדם לאמונה ולדבקות בקב"ה, לכן באמת העזרה לזולת והענקה הם דברים מאד חשובים אבל הם רק חלק מהמפעל של עבודת ה'

rama69

New member
התכלית של

האדם הגשמי היא לעשות את הדרך שלו (מה שנקרא תיקון), לכל אחד יש את הייעוד שלו והוא צריך להגיע אליו, כל אחד מגיע ליעוד בדרך אחרת אחד דרך הקשיים השני דרך האינטואיציה, השלישי כי אומרים לו מה לעשות והוא עושה מתוך אמונה שכך צריך לעשות ובכל זאת מגיע לדרך שלו, אני מאמינה שכל אדם ואדם בסופו של דבר מגיע לייעוד שלו גם אם הוא חסר אמונה או אינו דתי, במהות שלנו אנו עושים את הדרך, את העשיה היום יומית. דרך אגב יוגב, האם אתה יכול להצביע עבורי אם אני אהיה דתיה שומרת מצוות ומקיית את כל תרי"ג המצוות לאן אני אגיע, לאיזו דרך,

אני יכול להצביע לך...

לאיזו דרך כל יהודי צריך להגיע, יהודי יכול להגיע לשיא הדבקות בקב"ה דהיינו שהוא יראה לפני מראיו רק את החיות האלוקית המחייה ומהווה ומקיימת את כל הבריאה כולה, ואז ממילא הוא זוכה להיות האדם הכי מאושר בעולם. וזוהי הדרגה בכלליות שזכו להגיע כל הצדיקים והצדיקות שהיו בעם ישראל במשך כל הדורות. עכשיו לאן ואיך את בדיוק תגיעי זה את צריכה להתחיל ולנסות ולבקש מבורא עולם שיאיר לך את הדרך שאת צריכה ללכת בה ובמשך הזמן את תראי שתמצאי את יעודך בתוך החיים

rama69

New member
אנחנו אכן מאושרים

מתינוק שנולד, מקדושת הנישואין, מפרח הגדל על העץ, מפרי סרק או מאכל וכו' שהם אלה החיות האלוקית אבל עדיין אנחנו לא ממלאים את יעודנו בחיים, הייעוד לאו דווקא עושה אותנו מאושרים לעיתים הדרך לייעוד קשה מאוד וגם כאשר מגיעים אליה לא מרוצים, לא תמיד מצפים לכך, ולגבי אני אכן יודעת היטב את דרכי ותודה לאל אני בדרך המלך אף על פי שלא תמיד היא סוגה בשושנים, אך מכל ירידה באה עליה, כל טוב,

למעלה