אמונה בלב
האישה נבראה מצלעו של האדם. כשהאישה נבראה, נבראו גם הרגשות. הלב נמצא חבוי בתוך הצלעות. הריאות גם כן. הקיבה נמצאת מתחת לצלעות, מחוץ להגנת הצלעות. כשאנו חשים שימחה או עצב, אנו חשים באופן פיזי את הרגש בלב ובריאות. כשאנו חשים כעס, אנו חשים זאת באופן פיזי בקיבה. כל מגוון רגשות האהבה לסוגיהן, אנו חשים בלב ובריאות. כל מגוון רגשות הכעס לסוגיהן, אנו חשים בקיבה. הקיבה נמצאת נמוך יותר מהלב ומהריאות כך שזה מראה כי רגשות הכעס לסוגיהן, אלו רגשות נמוכים יותר לעומת רגשות האהבה, שהינן גבוהים ונשגבים יותר. האמונה, שייכת למגוון רגשות האהבה על כן, חשים כי האמונה בלב. אבל... יש אבל גדול מאוד . למעשה, האמונה קיימת בראש . אנו רק חשים את האמונה בלב. מכיוון שאנו חיים בעולם פיזי, אנו צריכים לחוות תחושה לכן,בכדי לחוות את האמונה שלנו, אנו חשים אותה בלב. עכשיו אני רוצה להתייחס למה שאמרת שלא היינו צריכים את העולם הגשמי, עולם החומר ולהישאר בעולמות העליונים ולהתענג רק עם האור האלוקי. אני רוצה להביע את דעתי על כך. ובכן, האור האלוקי האור האלוקי קיים ונמצא גם בעולם החומר, בעולם הגשמי ואין צורך לשאוף ולהיות בעולמות עליונים. אפשר ורצוי לראות את האור גם בעולמנו אנו. חוץ מזה, בריאתו של אלוהים היא כל כך נפלאה ומופלאה ואי אפשר לחשוב לרגע כי העולם הגשמי, עולם החומר, הוא עולם נחות. מי שחושב כך, עושה עוול לבריאתו המופלאה של אלוהים ובכך מעניק לאלוהים נקודות של חולשה. חוץ מזה, אלוהים לא נמצא רק בעולמות עליונים - אלוהים נמצא גם בעולמנו הגשמי החומרי. מי שחושב שאלוהים יושב למעלה ואנו פה למטה - עושה הפרדה בין אלוהים לבינינו והפרדה כזו לא תיתכן. אלוהים נמצא בכל וכל ומכל. רגע, רגע, אפילו אתה בעצמך אמרת כי בתוך החומריות תפקידנו לגלות את האלוקות. מבחינתי, האלוקות נגלית אלי בכל מה שרואות עיני, בכל מה ששומעות אזניי, בכל מה שאני חשה בנגיעותיי, בכל מה שאני מרגישה בטעמיי ובכל מה שאני מריחה ונושמת אותו. אפילו בשיחתי זו איתך, האלוקות נגלית אלי. ולגבי הדרך לגילויי האלוקות - לכל אדם דרך משלו לגלות. דרכך לגלות היא דרך המצוות של תפילין, ציציות מזוזה וכדומה. דרכם של אחרים לגלות , היא דרך אחרת. לאלוהים פנים רבות ודרכים רבות לגילויו. להאיר את האלוקות מתוך הבריאה - האלוקות גלויה ומוארת. ומשהו אחרון לגבי האמונה שבלב: לגביי, אני לא מאמינה באלוהים אלא אני יודעת כי יש אלוהים. אמונה זה משהו ערטילאי, משהו שאין לו הסבר. ידיעה זה משהו מבוסס יותר, משהו שטבוע עמוק בכל רמות התודעה.