מאמא צב?

לא הבנתי

רק לגברים יש את האופציה לעבוד שעות נוספות?
האם לנשים אסור לעבוד שעות נוספות?
לדעתי הבחירה כמה לעבוד היא של בן אדם (ללא קשר לזהותו המינית).

לגבי עזיבת העבודה בשעה 11:30 - אני לא מסכים איתך.
בשני המקרים יקבלו את העניין (מה לעשות, משפחה ובריאות זה חשוב בשביל שלעובד יהיה ראש להתרכז בעבודה) וגם עין עקומה לא תעזור (רק תראה על אטימות של המעסיק).
אם העובד רציני ומקצועי, הוא ידאג להשלים את מה שהחסיר (לא משנה האם הוא גבר או אישה).

כבר אין כזה דבר "משרת אם" קוראים לזה "משרת הורה"
http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2045180

השוק ממש לא מותאם לגברים.
השוק מותאם לאנשים שרוצים לפתח ולהשקיע בקריירה.
מסתבר שיש הרבה יותר גברים שחשוב להם להשקיע בקריירה מאשר נשים.
גברים מתמקחים על השכר שלהם הרבה יותר מאשר נשים.

לאור זאת - גברים מרוויחים (וכנראה גם ימשיכו) להרוויח יותר מנשים (בהכללה כמובן).

האם

אתה תמיד מפספס הודעות קומות שכבר הסברתי בהן את הטיעונים החדשים שלך?

גם לנשים מותק לעבוד שעות נוספות - אבל כפי שכבר אמרנו נשים הן המטפלות העיקריות ולכן לא יוכלו להישאר שעות נוספות אלא לצאת הבייתה לאסוף את הילדים וכו׳.
האם זה אומר שפחות אכפת להן מהקריירה? לא!
זה אומר שזוג לוקח החלטה ובוחר שהיא תהייה במשרת אם (ברוב המקרים; כיוון שזה עניין תרבותי.

האם הן פחות מתמקח ואת על השכר? יכול להיות אבל העניין הוא שגם מלכתחילה מציעים להן שכר נמוך יותר (אתה לא דוגמא למעסיק סטנדרטי, אוקיי?).

ומה לעשות כן יסתכלו על גבר שיוצא מוקדם להביא את הילד כי מבחינת האוכלוסיה והתרבות זה התפקיד של האמא.

שוק העבודה כן מותאם לגברים כי לא הרבה השתנה מבחינת השוק בשנים שנשים נכנסו אליו - שוב עניין תרבותי של אם מטפלת.

בקיצור, שיהיה בכיף.
אני יוצאת מהעבודה.
ערב צח!

אני לא מפספס

אני פשוט לא מסכים.
אם נשים בחרו להיות המטפלות העיקריות - זאת בחירה שלהן במודע והן יודעות שזה יפגע להן בקריירה.

את מציגה מצג כאילו מכריחים את הנשים להביא ילדים לעולם ולטפל בהם, ואני לא מסכים עם המצג הזה.
לדעתי ברוב המקרים לאישה יש לפחות 51% בהחלטות האם להביא ילד, מתי ומי יהיה המטפל העיקרי בילד.
כלומר ברוב המקרים, לא רק שאף אחד לא מכריח את האישה להביא ילד ולטפל בו, אלא לאישה יש מילה יותר חזקה מלגבר בכל מה שכרוך בילדים (בפרט שהם תינוקות).

אני ממש לא חושב שזה כורח המציאות, לדעתי זאת בחירה (וכמו כל בחירה בחיים, יתכן מאוד שהיא מושפעת מהסביבה התרבותית).

שוק העבודה מותאם לעובדים שמעוניים לפתח קריירה ולהתקדם בעבודה שלהם.
זה שנשים העדיפו להדיר את רגלן משוק העבודה במשך הרבה מאוד שנים, לא הופך את השוק להיות שוק של גברים.
מי שרוצה לפתח קריירה צריך להבין במה זה כרוך בדיוק כמו שמי שרוצה להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם צריך להבין במה זה כרוך.

נשים

לא *בחרו* להדיר רגליהן.
הבה נדייק.
נשים לא הורשו להיכנס לשוק העבודה במשך שנים רבות אלא רק לאחר שהיה צורך ממשי בכך (מהפכה תעשייתית, מלחמץ העולם הראשונה והשנייה).
כך שסורי, שוק העבודה מותאם לגברים ולא לנשים.

בנוגע לבחירה שלהן להביא ילד או לא - סליחה זו בחירה משותפת של בני הזוג ובד״כ מתחתנים כדי להקים משפחה - כלומר להביא ילדים.
אז היא יכולה לשלוט בכמות הילדים או לעשות מניפולציות ולא להיכנס להריון - אבל בל נשכח שהמטרה המרכזית בחתונה היא כדי להביא ילדים.

שוב, אני ממש לא חושבת שזו בחירה של נשים להיות המטפלות העיקריות אלא זה עניין תרבותי מושרש עמוק בחברה ורואים ניצנים של שינוי. אך עדיין זו לא בחירה.

נשים חדרו לשוק העבודה (אם תרצה או לא תרצה, זו עובדה) השוק לא שונה במיוחד בשבילן.

עכשיו ברור מאליו שמשפחה בוחרת להביא ילדים צריכה לחשוב על ההשלכות של הקריירה - זה לא משנה את העובדה שנשים מרוויחות פחות בגלל כל הסיבות שמניתי.

לגבי "שוק העבודה מותאם לגברים"

אני חושב שההגדרה המדויקת היא ששוק העבודה מעדיף עובדים מסורים ככל האפשר. אין פה העדפת מגדר. היתרון הגברי מגיע מכך שגברים מסורים יותר מנשים לעבודתם, בשל עניין גידול הילדים (וגם ההריונות וחופשות הלידה). אבל זה הכי טבעי בעולם שמעסיק יעדיף עובד מסור יותר, לא?

אני חושב שהיום, אצל נשים חילוניות, בהחלט יש בחירה. אני רואה נשים מכל הסוגים שעושות כל מיני בחירות. גם אל-הורות, וגם חלוקה שיוויונית עם הבעל בגידול הילדים (כולל מטפלות בתשלום מסביב לשעון). אם לבת זוגי יש קריירה, אני לא אקח כמובן מאליו את זה שהיא אמורה להיות יותר מסורה לילדים ממני.

ולהוסיף עוד משהו

אני חושב שנשים רבות פשוט מעדיפות לוותר על קריירה רצינית, כדי להיות עם הילדים. זה הרצון שלהן, למרות שזה ממש לא חייב להיות ככה. זכורה לי במיוחד דמות מהפורום הזה בשם You Better Think, זו היתה בחורה דעתנית שראתה את עצמה שווה מול שווים עם כל גבר בכל נושא. עד שיום אחד יצאה דעתה על שאיפותיה לעתיד, ומסתבר שהיא רצתה למצוא בן זוג שמרוויח הרבה כסף, כדי שהיא תוכל לפרוש מעבודתה ולגדל את הילדים. אז עם כל הקידמה והשיוויון, נשים רבות מעדיפות את תפקיד האישה בבית עם הילדים. זה בסדר גמור, אבל אי אפשר לבכות על פערי שכר מול גברים. אי אפשר להחזיק את החבל משני קצותיו.

הינה לינק לדבריה:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1365&MessageId=163378464

השאיפות הללו הן מכובדות בהחלט, אך לא עולות בקנה אחד עם קריירה רצינית של אדם המסור לעבודתו. מהשקפה כזו בדיוק נוצר הפער בשכר בין גברים לנשים (ושוב, בעלת הדיעה הזו נתפסה פה בפורום כפמינסטית גמורה).

יש

נשים שמעדיפות להיות בבית.
אבל איך זה קשור להחזיק את החבל משני קצותיו?
יש גם אמהות עם קריירה.
ויש גם נשים שהן לא אמהות עם קריירה.

אז הסטטיסטיקה מן הסתם מתייחסת לאלה שעובדות.

פרט לכך שאני לא מבינה מה הטרוניה - זה ברור שאם מישהי עובדת במשרת אם (הורה על פי האופטימי) היא תרוויח פחות.
מה שכן מתסכל זה שכן מציעים פחות שכר לאישה מאשר לגבר בתפקיד זהה - אבל כאן זה כבר עניין שלה מול המעביד.

תיראי

אני אישית לא נתקלתי בזה. שני אנשים, גבר ואישה, עם כישורים דומים ורזומה דומה, באים לאותה העבודה, נותנים את אותן השעות, והאישה מקבלת שכר נמוך מהגבר ? אני לא נתקלתי בדבר כזה, וכמובן אם יש דבר כזה הוא לא חוקי והבוס עבריין.

dibablas

New member
מטרת המדינה והחברה

לצמצם פערים חברתיים בין קבוצות שונות.
ברור ששוויון מלא לא יכול להתקיים, אך אם קיים אי שוויון כ"כ רחב כמו בין נשים לגברים (ובין עוד מגזרים, אבל בעניין הדיון הזה) החובה היא לצמצם אותו ככל שניתן.
ההבנה שצריכה להיות היא גם שאם בעבר היתה אפליה ממוסדת (למשל לנשים לא היתה זכות בחירה בתקופות בעבר, בעולם אני מדבר כולל במדינות המערביות) הפערים לא יצטמצמו תוך שנתיים וככה זה לגבי כל קבוצה מופלית.

כלומר

אני ממש לא מסכים עם הטענות שלך אבל נראה לי שאין טעם לנסות לשכנע אותך שמבחינת בעל הבית עובד טוב הוא עובד מסור ומקצועי ללא קשר לזהותו המינית.

יתכן שיום אחד יהיה לך עסק משלך שיעסיק עובדים ותוכלי להבין סוף סוף שהשיקולים של בעל הבית בכל הנוגע לעובדים (ברוב המקרים, כמובן שיש חריגים) הם סופר מקצועיים לטובת העסק (וכך לפחות לדעתי, גם צריך להיות).

כלומר

אתה לא מסכים עם משהו שבכלל לא טענתי.
אני דיברתי על כך שבעל בית תמיד יעדיף עובד מסור? או על הסיבות מדוע נשים (בהכללה) מרוויחות שכר נמוך יותר מגברים בגלל שלל סיבות שלא קשורות למסירותן לעבודה (משרת אם או הורה לפי דבריך, פחות שעות נוספות, עניין תרבותי שמושרש עמוק בחברה והצעת שכר נמוכה יותר מלכתחילה)?
טענתי את הטענה השנייה שאין לה קשר לסופר מקצועיות.
זה בכלל לא קשור למסירות והעדפת בעל עסק.

וסתם עוד משהו לחידוד תתפלא לדעת כמה בעלי עסקים מפטרים נשים בהריון (אם הם יכולים), מחכים חודשיים לאחר חופשת הלידה ומוצאים סיבות לפטר אישה בטיפולי פוריות (ויש כל כך הרבה דרכים יצירתיות לעקוף את משרד התמ״ת).
אבל זה סתם בלי קשר. שתדעו.

לדעתי

הסיבות שציינת בוודאי קשורות ומשפיעות על רמת המסירות של העובד והעדפותיו של בעל העסק.

אני גם לא מקבל את הטענה שלך שעל אותה משרה ועם אותם נתונים יציעו לגבר שכר יותר גבוהה מאישה.

צלשלספק

New member

"שכר העבודה נקבע ברוב המקרים על בסיס מקצועיות העובד וכמובן בהתאם ליכולת המיקוח של העובד על תנאיו."

למעלה