מאמא צב?

איך הפלאפון באס אותי הבוקר.


היום עצרתי בדרך לעבודה.
הבאתי shoot מגניב של שלולית מלאה ברווזים וציפורים...

הכל במחשבה על השלושר.

כשהעברתי התמונה למחשב - איזה ג-ו-ע-ל נפש של תמונה יצא.
 
ומה יגידו החרדים ??

את מתלוננת על שכר הנשים ביחס לגברים ? מה יגידו החרדים ? ראית מה המשכורת הממוצעת ממנה חיה משפחה חרדית ? היא נמוכה בצורה דרסטית מזו של משפחה חילונית, וזו *עובדה*. האם זה אומר שהמדינה מפלה חרדית לרעה בנושא המשכורת ?

מהאנלוגיה הזו נובע, שהנקודה החשובה היא לא בהכרח *העובדות*, אלא הסיבה לעבדות הללו.

כשם שהמוני חרדים מביאים את המשכורות הנמוכות על עצמם, מתוך בחירה, גם המוני נשים מביאות על עצמן את המשכורות הנמוכות, מתוך בחירה. הבחירה של החרדים נובעת מהעדפת תורה על כסף, בעוד הבחירה של הנשים נובעת מהעדפת ילדים (הריון/גידול) על כסף.

בשל ההעדפה הזו של נשים (ילדים על כסף), הן עובדות פחות שעות, הקריירה שלהן פחות יציבה (הפסקות רבות, ולעיתים חזרה למקום עבודה שונה). אין בישראל החילונית שום אפליה כנגד נשים בנושא משכורות, הן פשוט לא משקיעות את עצמן בקריירה כמו גברים. אישה שמשקיעה את עצמה בקריירה כמו גבר, מרוויחה כמו גבר.
 
וואו דניאל כפיים ים

איך ניתחת סיטואציה כדי שתתאים לאיזו אג'נדה כה לא ברורה.

זו שאלת הביצה והתרנגולת.

קודם כל נתחיל מכך ששוק העבודה מותאם לגברים ונשים חדרו לשוק זה במהפכה התעשייתית כדי שיוכלו לעזור לכלכלת המשפחה.
שנית, אני לא ממש בטוחה שאישה מעדיפה לצאת לקחת את הילד מהגן כי הוא חולה/השתעל/נזלת/אין צהרון/מטפלת הבריזה - פשוט זה כל כך ברור שהאמא היא זו שעושה את הדברים האלה ולכן מקומות העבודה יתסכלו על המצב בעין פחות עקומה מאשר אבא שיצטרך לצאת מהעבודה כי לילד יש חום.
אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו - הבה נגיע לשעות נוספות שבעצם השעות הנוספות הן אלו שמקפיצות את השכר.
בסקטור הפרטי (וגם בציבורי לעיתים) מצופה מגבר להישאר בעבודה שעות נוספות, ללכת אחרי שהבוס יוצא ועוד כל מיני שטויות של העולם המערבי שבכלל לא תורמות לביצוע העבודה.
ואילו אישה (אמא) שבעלה נדרש להישאר שעות נוספות בעודה - לא יכולה להרשות לעצמה לעשות דבר זה - היא חייבת לצאת בשעה ספציפית כדי להוציא את הילדים מהגן'בית ספר כי אי אפשר להסתמך כל הזמן על סבא סבתא.
דבר נוסף, בראיונות עבודה בשוק הפרטי שואלים אותך על ציפיות שכר ואז אומרים לך מה השכר שהם מציעים לשלם - תתפלא אבל מראש הם מציעים לגברים שכר גבוה יותר משכר של אישה בתפקיד זהה להם (הווה אומר אפליה).

אז לומר שאין אפליית שכר זה דבר מאוד מגוחך לומר כאשר שוק העבודה מותאם לאבות.

בצדק או שלא בצדק, לא נכנסת לזה.

אם לא היו מסתכלים על אבות בצורה עקומה כשהם יוצאים לילדים שלהם אולי המצב היה יכול להשתנות טיפה. רק טיפ טיפה.
 
ועוד משהו להבהרה

זו פשוט לא בחירה של נשים - זה כורח המציאות.

ומה לעשות, גם אתה מתנגד לכך - משפחה היא עדיין ערך עליון לרוב האוכלוסייה.
אז גם לומר לאותן נשים אל תביאו ילדים, או תביאו רק ילד אחד - לא ממש אפשרי.
 
יש כמה אפשרויות

לנשים שרוצות להרוויח שכר כמו גברים:
1. לא להביא ילדים.
2. להביא ילדים, ולהגיע להסדר שהגבר הוא המטפל העיקרי.
3. להביא ילדים, ולדאוג למטפלת בתשלום מסביב לשעון.
4. להביא ילד אחד, ולהתחלק בגידולו שווה בשווה עם הגבר.

אלו בערך האופציות שינטרלו את הסיבה היחידה שאישה לא מרוויחה כמו גבר - נטל הילדים שפוגע במקצועיות של האישה בעבודה.
 
להביא ילדים לעולם זה לא בחירה

אלא כורח המציאות???

מי הכריח אותך להביא ילדים לעולם?
אימא שלך?
התורה (פרו ורבו)?
צ'ארלס דארווין?

להביא ילד לעולם זאת בחירה (זאת זכות וממש לא חובה).
מי שבוחר לממש את זכותו להביא ומביא ילד לעולם - רצוי שידע למה הוא נכנס ומה ההשלכות של העניין.
 
מה?

אני לא אמרתי שלהביא ילדים לעולם זה כורח המציאות.

אני אמרתי שכורח המציאות היא שנשים הן המטפלות העיקריות.
 
OK כנראה שלא הבנתי אותך

ובכל זאת לדעתי נשים הן המטפלות העיקריות בילדים בעיקר כי הן מעוניינות שכך יהיה.
זה לא משהו שקרה פתאום, זה מגיע להן באופן טבעי (די דומה למה שקורה בטבע).

* כמובן שיש יוצאות מן הכלל (בפרט בשנים האחרונות).

** כמובן שכל אימא מעוניינת לקבל סיוע בגידול הילד (גידול ילדים זאת אכן "עבודה" \ משימה קשה ומאתגרת), אבל לדעתי ברוב המקרים האימא מעוניינת להיות המטפלת העיקרית (גם כשהילד חולה וכו') ולכן קשה לי מאוד עם ההגדרה שלך בעניין "כורח המציאות".
 
לא יודעת

לדעתי זה יותר תהליך שקורה כיוון שזה מה שמצופה, כיוון שכך זה היה.
זו תרבות.

בינתיים אני לא אמא כדי באמת לדעת.
 
אני לא מסכים איתך

שוק העבודה מותאם לאנשים שרוצים לעבוד ולהתקדם.
ישנן מספיק נשים שרצו ניסו וגם הצליחו יפה מאוד (ולעומתן יש הרבה מאוד גברים שלא מצליחים מי יודע מה בשוק העבודה אם בכלל).

מי שרוצה לנהל ילדים או משפחה רצוי שייקח בחשבון את ההשלכות שיש לעניין.

השעות הנוספות הם אלה שמקפיצות את השכר?
מוזר, ככול שידוע לי (ואני מדבר על סמך ניסיון) המקצועיות ועמידה על תנאי שכר הם אלה שקובעים את השכר.
אני מכיר הרבה מאוד אנשים (גם נשים) שמקבלים אחלה משכורת (בכל קנה מידה) בלי לתת שעה אחת נוספת מעבר ל- 186 שעות חודשיות (משרה מלאה).
אם את מדברת על עבודה בשירות הציבורי - יתכן שאת צודקת (שם גם ככה ברוב המקרים המשכורת היא קומבינה אחת גדולה).

אני לא קונה גם את הטענה שלך שמראש מציעים לגברים שכר גבוה יותר מלנשים (יתכן שהעניין הזה קיים במגזרים מסוימים באוכלוסיה, אבל כמעט ולא קיים במגזר הפרטי באוכלוסיה החילונית).
שוב פעם - שכר העבודה נקבע ברוב המקרים על בסיס מקצועיות העובד וכמובן בהתאם ליכולת המיקוח של העובד על תנאיו.
 
ממש מפליא

ש*אתה* לא מסכים.

אפשר תמיד לתת דוגמאות קיצונית.
"בת דודה שלי עם 3 ילדים והצליחה להתקדם המשרד רו"ח ולהפוך לשותפה" בלה בלה בלה.

המציאות ברוב המקרים היא שונה.

"שכר העבודה נקבע ברוב המקרים על בסיס מקצועיות העובד וכמובן בהתאם ליכולת המיקוח של העובד על תנאיו."
נכון - אבל עדיין מציעים לנשים שכר נמוך יותר מזה של הגבר.
ותפקידה של האישה להתמקח - יש כאלה שיודעות ויש כאלה שלא - אבל העובדה היא שהמון מקומות עבודה (לא כולם, אלא רובם) כן מציעים שכר נמוך יותר.

אני מסכימה איתך שמי שרוצה לנהל משפחה צריך לקחת בחשבון את ההשלכות לקריירה - אבל המשפט הזה לא סותר את מה שאמרתי בהודעתי.
מעסיקים מסתכלים בעין עקומה על גברים שיוצאים מוקדם ועל נשים בעין פחות עקומה.
ראיתי את זה במלא מקומות עבודה.
הקו של שדולת הנשים קרס מרוב טלפונים על נשם פונות.

"השעות הנוספות הם אלה שמקפיצות את השכר?
מוזר, ככול שידוע לי (ואני מדבר על סמך ניסיון) המקצועיות ועמידה על תנאי שכר הם אלה שקובעים את השכר."
כן שעות נוספות לאנשים שעובדים כל יום בין שעתיים ל 3 שעות שעות נוספות - מקפיצות את השכר. הן לא *קובעות* הן מקפיצות/מגדילות.
ומי לרוב עובד שעות נוספות? רווקים רווקות, גברים ונשים מבוגרות שהילדים שלהם כבר גדולים ומסוגלים לטפל בעצמם.
 
תפקידו של כל עובד

(לא רק אישה, גם גבר) להתמקח על שכרו.
מי שלא יודע לעשות את זה, תמיד ימצא במצב של "סחטנות\ניצול".
אשמח מאוד שתביאי לי נתונים או דוגמאות למקרים שבהם על אותה משרה ספציפית (בשוק הפרטי חילוני) הוצע לגבר (עם אותן נתונים פחות או יותר) משכורת יותר גבוהה מאישה.

מעסיקים מסתכלים בעין עקומה על כל מי שיוצא מהעבודה לפני שהוא סיים עם המטלות שלו והדברים שהוא אחראי עליהם.
זה באמת לא משנה האם מדובר בגבר או אישה - משנה האם העבודה "תוקתקה" או לא (או במילים אחרות - מקצועיות).

לא הבנתי מה יש לך נגד אנשים שרוצים להשקיע בקריירה שלהם ומוכנים לתת ולהשקיע יותר מאחרים (ומן הסתם גם לקבל יותר)?
האם אסור לאנשים לעבוד שעות נוספות על מנת להגדיל את הכנסתם?
אז בגלל שמי שיש לו ילדים לא יכול להרשות לעצמו לעשות את זה (כי הוא בחר מסלול חיים קצת שונה) נאסור על אנשים לעבוד מעל 186 שעות בחודש כי זה מעניק להם יתרון?
כל אחד בוחר את מה שחשוב בעיניו, אחד יבחר קריירה (וכנראה ירוויח קצת יותר) אחר יבחר בגידול ילדים (ומן הסתם כנראה ישקיע קצת פחות בקריירה).
 
תגיד

מה אתה רוצה?
אני אמרתי שיש לי משהו נגד אנשים שעובדים שעות נוספות?
אני רק הצגתי את המציאות.
אמרתי שאסור להם להם לעבוד שעות נוספות?
אמרתי נו נו נו על כך שהם רוצים להגדיל את הכנסתם?
קראת דבר כזה?
אם כן - מציעה שתקרא שוב.
הצגתי כולה סיבות למה לרוב גברים מרוויחים יותר מנשים.

מעסיקים כן יסתכלו בעין עקומה על גבר שיוצא בשעה 11:30 מהעבודה כי הילד שלו חולה (ומן הסתם בשעה זו הוא לא יוכל לסיים את כל המטלות שלו) לעומת אישה שתצא בשעה הזו - עליה יסתכלו בעין פחות עקומה - כי לרוב זה מה שמצופה ממנה.

גם יש משרת אם.
אין משרת אב.
הווה אומר - שוק העבודה מותאם לגברים.

אפשר לעצום עיניים ולהגיד שלא - זה לא ישנה את המציאות.
ומה לעשות שעד לפני כמה עשרות שנים נשים לא עבדו?
מה לעשות שחלק מתפקידה הנורמטיבים של אישה בזמנים שלנו הן להיות המטפלת העיקרית של הילדים.

לאור לזאת - גברים מרוויחים יותר.

עכשיו, שים לב שלא אמרתי שזה לא בסדר. לא לקחתי צד.
רק הסברתי את המציאות.

דניאל נתן את הפתרונות.
 
למעלה