מאלולויקה מאפירה

royarad1

New member
מאלולויקה מאפירה

אז ככה כמה שאלות 1. בגלל שהעץ הוא בעיקר אפור איך שמים לב לגידול חדש אני שואל זאת בגלל שיש לי גם בונסאי רוזמרין ושם זה מאוד ברור הם בצבע שונה יותר בהיר. 2. אני משקע את הרוזמרין כל יומים בקיץ כי הוא על עדן החלון ויש שמש אבל שמתי לב שמלולויקה שותה הרבה יותר ולפאמים אני צריך להשקות פעמים ביום האם זה נורמלי אני מפחד להשקות יותר מדיי את הרוזמרין אני משקה בתבילה אך בגלל שמלולויקה הועברה לכלי יותר גדול והאדמה עדיין מתפרקת אני משקה אותה באזרת מזלף . כמה מים אני צריך לשפוך אני שמעתי שעד שהמים יוצאים ולמטה האם זה מדויק. אני משקע שהמצה כמאת יבשה עדיין לחה אבל על הסף של להיות יבשה. האם זה נכון ללכת לפי המצה או יש דרך אחרת תודה רועי

גיא קרן

New member
אל תעלב...

באמת אל תעלב אבל צריך מילון כדי לקרוא את ההודעה שלך..... אז ברוח טובה ובלי לפגוע להלן מילון: עדן = אדן לפאמים = לפעמים תבילה = טבילה באזרת = בעזרת מצה = מצע כמאת = כמעט בהצלחה...........

סן תאי

New member
תשובות

גם אצל מללויקה מאפירה הצימוח החדש ירקרק בהיר וקל לזיהוי. ייתכן שהמלוליקה שלך לא מתפתחת כעת, אולי משום שהועברה לכלי חדש לאחרונה והיא עדיין מתאקלמת, ואולי גם משום שאתה משקה אותה יותר מידי כפי שעושה רושם, אל תשקה לפני שפני המצע יבשים לחלוטין. נכון להשקות עד שהמים ניגרים מחורי הניקוז.

minigan

New member
השקיית מללויקה מאפירה ובכלל

כשמשקים צמח בעציץ (לא רק בונסאי) עם מזלף מומלץ להשקות עד ש-20% מכמות המים ניגרת מחורי הנקוז. חשוב מאד להימנע מהשקייה ללא מי-נגר. המים בארץ מכילים מינרלים ברכוז גבוה ולכן חשוב מאד שתהיה בכל השקיה הדחה של עודפי המינרלים שהצטברו במצע. זו גם אחת הסיבות שרצוי לפנות את מי-הנגר מתחתית העציץ מיד בגמר הנגירה. אחת לתקופה מומלץ לתת למצע שטיפה במי-גשם (בחורף) או בדוש במקלחת לשטיפת המצע מעודפי מינרלים. עודף מינרלים בקרקע גורם להתייבשות קצוות העלים. מללויקה מפותחת בעציץ אכן צורכת כמות מים גדולה מהממוצע ורגישה מאד להתייבשות כללית של המצע. כעיקרון, צמחים הנחשבים כעמידים ליובש כשהם שתולים בקרקע (בגינה) מתנהגים במרבית המקרים הפוך כשהם בעציץ. מערכת השורשים שלהם מוגבלת בנפח והם נעשים מפונקים ותלותיים (=מכורים) להשקייה סדירה. כך למשל ברוש שגדל בחורשות קק"ל עובר את הקיץ ללא השקיית עזר אבל במשתלה בעציץ הוא ימות ולא יתאושש אם לא יקבל מים מספר ימים. עציצי בונסאי אמיתיים הינם רדודים יחסית ובעלי מספר חורי ניקוז (בד"כ 2) גדולים ולכן הסיכוי שיסבלו מעודף השקייה קטן יחסית. אנחנו ממליצים על "מבחן האצבע", פשוט לחוש כל יום את רטיבות הקרקע על פני המצע ולפי זה להחליט על הצורך בהשקיה. עם הזמן לומדים להכיר את הצרכים הספציפיים לכל צמח ועציץ.

למעלה