מאלדר...

מאלדר...

שיר תראי הקדמתי ביום... איזו חרוצה אני ! טוב יכול להיות שהחסרתי כמה דברים בגלל הזכרון הדפוק שלי... אבל אלו הם עיקרי הדברים: המשפחה הייתה לו ילדות רגילה, משפחה אוהבת וחמה אך כל זה רק לכאורה היו הרבה סודות בתוך המשפחה, האמא ניהלה רומן עוד בתחילת נישואיהם , האבא הסתיר את טיב עבודתו האמיתית . היעלמות סמנתה פירקה את המשפחה, הם לא היו מספיק חזקים על מנת להתמודד עם משבר כמשפחה. זה גורם למאלדר לצאת מהבית והוא משקיע את מרצו בלימודים הוא מסיים בהצטיינות (טוב הוא בחור מבריק
) ומתגייס לבולשת. הצלקת והאשמה שהוא סוחב איתו נשארים איתו כל חייו אבל הוא לומד לחיות עם זה עד שהוא מוצא את תיקי ה X. ככל שהוא מתבגר הקשר בין הוריו מתרופף יותר ויותר , יש לו קשר יותר טוב עם אימו מאשר עם אביו, הוא מאמין כי היא הקורבן במשפחה ולכן מנסה להקל עליה, ולהגן עליה מפני "הרוע" שבמשפחה. בינו לבין אביו יש משבר עמוק שמעולם לא נפתר הוא תמיד חיפש חום מאביו אבל זה התייחס אליו בקור . הוא תמיד משפיל את עיניו כשהוא מדבר עם איתו. אביו מעולם לא ניסה לעזור לו להתמודד עם חטיפת אחותו אלא אף נתן לו לחיות עם האשמה שהוא לא הגן עליה ונכשל בתפקיד האח הגדול.. מאלדר תמיד מחפש "לשוב הבייתה" מחפש מקום שיהיה בו מוגן , חסרים לו החום והאהבה של הוריו.. האופי *הטרגדיה שחווה הפכה אותו לסגור ומופנם. בתחילה הוא משקיע את כל מרצו בלימודים ואז בעבודה. כשהוא מוצא את תיקי ה X הוא מנתב את האנרגיה שלו לתוך דבר אחד כשהוא זונח את כל השאר (זה לא מקרה שהוא נפרד מדיאנה בדיוק כשמצא את תיקי הX ). הוא לא סומך על אף אחד הוא מפחד להפתח למישהו ולהיפגע. רק אחרי שסקאלי הגיעה הוא מבין עד כמה הוא בודד, הוא אוהב להתבודד להיות במרתף למטה רחוק מכולם, סקאלי מצליחה לחדור מבעד לבדידות שלו וזה מפריע לאיזון בחייו, פתאום עוד משהו הופך להיות לו יקר. לוקח לו זמן להודות בפני עצמו שהוא אוהב אותה. *הוא אדם קיצוני, בכל אמונה שייבחר הוא הולך איתה עד הסוף וממאן לקבל דעה או אמונה אחרת. הוא מאמין שהקורבנות שהקריב והאנשים שנהרגו כתוצאה מהמסע שלו הם סיכון שחייבים לקחת, האמונה שלו מעל הכל.. החיפוש שלו חשוב יותר מהאחות עצמה, היא הפכה לסמל עבורו, גם לו היה מגלה שהיא מתה הוא היה ממשיך במסע, הוא קיבל את העובדה שהיא איננה רק כשהתעייף מהמסע, כשגילה את האמת כולה. למרות שהוא לא זוכר מה קרה בלילה שאחותו נחטפה , הוא השלים לעצמו את הזכרון ומסרב לזוז לעמדה אחרת, הוא לא מוכן לקבל אמת אחרת שתערער את הבטחון שלו, ואת היסוד למסע חיפוש שלו. *הוא מאמין בעצמו עד כדי שחצנות הוא מאמין כי רק הוא יכול לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. *קשה לו להביע רגשות, הוא מסוגל ללכת עד סוף העולם בשביל סקאלי ולסכן את חייו בשבילה אבל לא לומר לה עד כמה היא יקרה בשבילו. הוא מסתיר את רגשותיו עד שהם מתפרצים בבת אחת בעוצמה. הוא משתמש בציניות ברגע שהוא מרגיש חשוף כדי לא להתמודד עם הסביבה, עם הקושי. ברגעים של אינטימיות הוא משתמש בהומור או ציניות כדי לשמור מרחק. *הוא לא מפחד מהמוות, לא פעם הוא עמד מול המוות בראש מורם, הוא היה מוכן לוותר על חייו למען אימו.. (וסקאלי כמובן) , אמנם הוא לא מקצין עד נטיות אובדניות (למרות שחשב פעם אחת על התאבדות) אבל הוא לא רואה במוות משהו רע. יש לו ערך רב לחיי אדם אך לא לשלו. גם אם הוא יודע כי הוא דמות מרכזית שמשפיעה הוא ממעיט מערכו, הוא לא ילחם על חייו שלו. הוא דכאוני ביסודו. הוא מרגיש אשם, הוא חי עם אשמה תמידית שרק גברה כשנודע לו שהיה הוא זה שצריך להלקח ולא אחותו. זה חוזר על עצמו כשסקאלי נחטפת. הוא שואל את המעשן למה סקאלי ולא הוא.. הוא מרגיש שהוא זה שצריך לסבול ולא אדם אחר. הוא חי בסגפנות אין לו מיטה המקרר והמטבח תמיד ריקים מאוכל כאילו להעניש את עצמו . *הוא ממלא את חייו בנושא אחד , לולא מסע הצלב שלו חייו היו ריקים וחסרי משמעות . גם כאשר הוא חולם על חיים פשוטים מלאים אהבה, ילדים ודברים רגילים שכל אדם אחר ממלא חייו בו למאלדר זה לא מספיק, הוא מבין שהוא ירגיש ריקנות ושהוא לא מסוגל לחיות חיים מלאים לולא האובססיה שלו, הוא לא מסוגל להפסיק. הוא בתוכו רוצה להיות אחד האדם אבל לא מרשה לעצמו. גם כשמצא את האמת לבסוף הוא המשיך להלחם , בניסיון לשנות אותה. הוא מרגיש שעול הצלת העולם מוטל על כתפיו , כשהמעשן הציע לו לעבוד אצלו הוא היסס לרגע, מאלדר רצה לזרוק הכל וללכת אחריו , להפסיק לסבול ולהריב. אבל הוא לא הרשה לעצמו כזאת מותרות ולכן סירב להצעה. הוא רואה בעצמו אדם שנגזר עליו לחיות את צורת החיים הזו ושהוא לא יכול לשנות זאת. האהבה הוא מחפש את האהבת אם שחסרה לו, לא בהכרח טיפוס אימהי או מישהי שתיהיה כמו אימו אלא את האהבה חסרת גבולות ותנאים כמו אהבת אם. הוא מוצא את זה רק בסקאלי. כל הנשים שהיו לו בעבר הן תמיד היו נשים חזקות שפגעו בו או תכמנו אותו. חיית המחמד שלו היא דגים, הוא לא צריך לתת להם אהבה ותשומת לב כמו לכלב למשל. אך עדיין הבדידות שלו הופכת את הדגים לאור קטן , הוא מכיר אותם, שם לב אם חסר דג או לא, האקווריום תמיד נקי. הם לא מאכזבים אותו אז קל לו להקשר אליהם. סקאלי הוא אוהב אותה (כמובן) אבל מרגיש קצת עליונות מעליה, הוא המנוסה והחכם (רק בנוגע לתיקי ה X!!!) הוא אוהב את ההרגשה שהוא מוביל אותה ומגלה לה עולם חדש. אבל הוא דואג להרחיק אותה ולא לתת לה להרגיש לגמרי "בבית" כשזה נוגע לתיקי הX . תיקי ה X הם שלו , הממלכה שלו, ועם כל האהבה והכבוד שהוא רוכש לה הוא יודע או מרגיש שהיא לא שם בלב שלם ואמונה מלאה ולכן פחד להיות לה שותף מלא (שלא כמו באהבה) . תיקי ה X הם הפינה שלו שאף אדם לא יוכל להכנס לגמרי לשם . קשה לו כשסקאלי מאמינה בעל טבעי . זה מפריע לו לאיזון הפנימי בחייו. סקאלי תמיד מאזנת אותו לצד הרציונלי נותנת לו את ההרגשה שהוא יכול "להתפרע" וללכת רחוק ככל שירצה והיא תמיד תחזיר אותו לקרקע . ברגע שהיא מאמינה כמוהו זה גורם לו לאיבוד משקל.. עם הזמן הוא מצליח לאזן את עצמו לבד. מעניין מי באמת קרא עד הסוף... מקווה שהצלחתם לשרוד את זה...

1Shir

New member
אמרת שאת אוהבת ביקורת, נכון? ../images/Emo3.gif

* אולי זה קצת פשטני מדי לייחס את הציניות/הומור של מאלדר לחשש מקרבה ומאינטימיות. אני חושבת שהוא דווקא כן הצליח לבנות כמה מערכות יחסים קרובות בחייו, ולדעתי ההומור ישאר תכונה שלו בפני עצמה, ולא רק כדי לחפות על משהו אחר. * אני מעדיפה לייחס את העקשנות שלו לכך שהוא אדם טוב שמתוך בחירה פועל בהתאם לאידיאלים חזקים, מאשר ליצר הרס עצמי בלת נשלט. וחוץ מזה, המון כל הכבוד לך על ההשקעה! ברור שהצלחנו "לשרוד" את זה. כן ירבו

בטח אוהבת ביקורת..

והתגובה שלי שלא התכוונתי שתמיד הוא ציני כדי להתרחק, אבל בהרבה מאוד מקרים הוא משתמש בציניות ברגעים אינטימים או חושפנים, הוא בהחלט בסוף התעצב ובנה לו מערכת יחסים יפה... וההומור אכן תכונה בפני עצמה זה נכון, אבל לא פעם גם בה הוא השתשמש כדי לחפות.. כל מה שכתבתי הוא לא בהכרח קורה תמיד, אלא ניתוח כללי של אופיו כמובן יש יוצאי דופן כמו תמיד..

1Shir

New member
../images/Emo45.gif מסכימה שלפעמים הוא עושה זאת

התכונות ריחוק וציניות בהחלט יכולות להתחבר, רק (במקרה של מאלדר לפחות) אף אחת מהן לא תוצאה של השניה :)

1Shir

New member
אני פשוט מתכוונת לכך

שאכן ציניות משמשת לפעמים כחיפוי על רגשות, אבל ממש לא בכל פעם שאדם ציני זה אומר שהוא מחפה על רגשות, ומאלדר הוא לא הומוריסטי באופיו בגלל שהוא סגור רגשית, הוא כזה בלי קשר למצב הרגשי שלו

אהה נו אז זה בדיוק

למה שהתכוונתי, לא אמרתי שכל פעם שהוא ציני זה אומר שהוא מחפה על רגשות אלא ההפך לפעיתים הוא מחפה על רגשות בציניות... חחח איזה דיון ארוך כשבעצם שתינו אומרות אותו דבר... ובקשר להומור... רוב ההומור שלו ציני (חוץ מפרקי הקומדיה למינהם שאז ההומור שלו במיטבו) והומור ציני מעיד לרוב על אדם רגיש .

Gilliana

New member
יפה מאד! ../images/Emo45.gif

ועכשיו קצת ביקורת: א. מאד יפה מה שאמרת על העליונות שמאלדר מרגיש מעל סקאלי ועל כך שהוא לא מסתדר עם האמונה שלה בעל-טבעי אבל לדעתי לא מהסיבה שציינת אלא מסיבה אחרת לגמרי. הוא אכן נהנה מאד להדריך אותה בעולם החדש הזה אבל הוא ישאר ה-"מלך" הבלתי מעורער בכל מקרה - הוא לא יתן לאף אחד, אף לא לסקאלי, להשתלט על ה-"ממלכה" שלו. בזה הוא דומה ל-CSM. הוא קצת מגלומן במה שנוגע לאובססיה שלו. ב. מאלדר, כמו גם CSM - מתקשה להתחבר לרגשות שלו. דרך אגב, עפ"י הרפואה הסינית עשן הסיגריות נחשב לחומר מקהה רגשות ואחראי לניתוק הרגש מהשכל. CSM מעשן ללא הפסקה כדי לדכא את רגשותיו. מאלדר אמנם לא מעשן אבל משתמש לצורך העניין בהתמכרות אחרת - ההתמכרות לאובססיה שלו. ג. אהבה - למאלדר יש בעיה רצינית עם אהבה. האהבה שלו מקבילה לאהבה של ילד קטן ולא של גבר בוגר. מאלדר אגוצנטרי ורוצה שהכל יסתובב סביבו. הוא לא מוכן להקריב יותר מדי בשביל האהבה הזאת והראיה - כשעומד להוולד לו ילד הוא נעלם. אני ממש לא מסכימה עם הקטע שמאלדר יודע שסקאלי תחזיר אותו לקרקע - לדעתי הוא בפירוש לא רוצה לחזור לקרקע! ד. לא דיברת בכלל על הצד האפל של מאלדר - האמת, דיברנו על כך כבר בניתוח של CSM כך שאולי זה באמת מיותר. חוץ מזה - ניתוח מקיף, ענייני ויסודי. כל הכבוד!

יש כמה נקודות שאני לא מסכימה

1 קודם כל מאלדר מוכן להקריב למען האהבה שלו, הוא מוכן למות למען סקאלי מה יותר מזה??? חוץ מזה, אני מניחה שוויליאם כן הייתה הקרבה הוא לא רצה בילד, הוא לא היה מוכן לילד ולמרות הכל הסכים לתת לה , הוא הרגיש אשם ולכן נתן לה את מה שחלמה עליו? כמה גברים מוכנים לזה? 2. אני דווקא חושבת שמאלדר כן רוצה לחזור לקרקע אבל לא במובן של להיות רציונלי והגיוני אלא במובן שהיא קצת תאזן אותו, שלא תגרום לו להסתבך יותר מדי. 3.וסתם כדרך אגב.. ציינתי את זה שהוא יהיה תמיד המלך של תיקי ה X ושהוא אף פעם לא יהיה לה שותף מלא....

1Shir

New member
אני דווקא מזדהה עם ג'יליאנה.

הרושם שנותר לי מכל השנים שראיתי אקס פיילס לגבי הנושא רומנטיקה-מאלדר-סקאלי, הוא שהיא זו שיותר מעוניינת בו. בקאמבק הנוכחי ההיסטרי שלי לסדרה, הבנתי שהדעה הרווחת היא שהוא זה שיותר מעוניין בה, ולא היה קשה לשכנע אותי בדעה הזו. אבל עכשו בחלוף הזמן, אני חוזרת לחשוב שבמידה רבה האינטואיציה הראשונית שלי לא טעתה. זה שהוא היה מת בשביל להציל את סקאלי וזה שהוא עשה איתה ילד (ד"א, למה את חושבת שהוא בעצמו לא רצה ילד?), לא מצביעים על הקרבה אינטימית. אפילו היה את המשפט המפורסם הזה שCSM אמר לסקאלי, משהו כמו היית מתה בשבילו אבל לא היית אומרת לו שאת אוהבת אותו. אצל מאלדר העבודה תמיד תהיה במקום הראשון. זה לא אומר שסקאלי חשובה לו פחות, אבל זה מבנה את ההתנהגות שלו, ואני חושבת שמעשים בשטח חשובים לא פחות ואף יותר מרגשות וממילים. במובן הזה, סקאלי מעוניינת בו יותר- היא מוכנה להקריב את העניין המקצועי שלה בשביל עניין אינטימי עם מאלדר, היא תאזן בין השניים ותתן לו מקום בחיים שלה. ג'יליאנה, כמו שאמרת, הוא די אגוצנטרי ומרוכז בעצמו במובן הזה, אני בספק אם הוא יצליח לתת לסקאלי מספיק מקום בחיים שלו כמו שעושים בזוגיות חזקה.

Gilliana

New member
יפה אמרת! ../images/Emo45.gif

במשפט האחרון שלך הגדרת את העניין מעולה. כפי שאני רואה זאת, מאלדר נהנה מהרעיון להיות במרכז העניינים והוא זה שנותן את הטון. לאורך כל הדרך אנחנו גם יכולים לראות שאת רוב ההתפשרות עשתה בעצם סקאלי - לא אומרת שמאלדר לא, אבל הרבה פחות. זה לא אומר חלילה שסקאלי חלשה או נגררת - היא עשתה את ההחלטות שלה בהתאם לסדרי עדיפויות מסויימים אבל בכך אולי נדון כבר כשננתח אותה...

Gilliana

New member
נשאיר אותה לקצת יותר מאוחר...

אני חושבת שעדיף, כי היו לנו שני ניתוחים גדולים SO FAR וסקאלי תהיה ניתוח לא פחות מורכב. לבקשת הקהל (אוקיינוס), הדמות הבאה תהיה סקינר ונראה לי שנתחיל איתו מחרתיים, אלא כמובן אם תרצי להתחיל עוד קודם.

Gilliana

New member
אחרי שנגמור לנתח את הדמויות...

... בתיקים, נתחיל לנתח את הנפשות הפועלות בפורום. בקצב הזה - אתה תהיה הראשון שנתחיל איתו...

לא ממש ניתחו

יותר בכיוון של עשו ניסויים. אבל שם בכל מקרה זה היה פיזי, אצלנו עושים ניתוחים נפשיים וזה הרבה יותר כואב.

אני לא אתן יד להכפשת מאלדר

אני כאן כדי להגן עליו!!! הבחור יודע לאהוב זה שהוא לא מצליח להביע את זה זאת כבר בעיה אחרת . נכון אולי בהתחלה העבודה הייתה לו יותר חשובה אבל אל תשכחו את הפרק גת שמנים, הוא נכנס אל תוך בניין שמור ביותר עם כל הסודות שרק יכל לגלות והאמת מסתתרת לה שם במרחק יד ומה הוא חיפש? תרופה לסקאלי... זה הדבר שהיה לו הכי יקר. היא הפכה אותו למשהו שהוא לא האמין שהוא יהיה , לקח לו חמש שנים להודות בפני עצמו ובפניה שהוא אוהב אותה. אבל חבר'ה הוא אוהב אותה יותר מאת העבודה שלו הוא פשוט לא יודע איך להראות לה את זה . כמו שכשמתחתנים עם מישהו אז מתחתנים עם כל המשפחה שלו אז במקרה הזה סקאלי התאהבה בו ולקחה אותו יחד עם העבודה שלו. אל תשכחו שלסקאלי לא היתה איזו תשוקה או מטרה כמו שיש למאלדר כשהם נפגשו, המסע שלו היה שם הרבה לפני שהיא באה, ולה לא היה כביכול מה לוותר או להתפשר בשבילו. אם המצב היה הפוך אני בספק אם הייתה מתנהגת שונה ממנו...

Gilliana

New member
מי מכפיש את מאלדר? ../images/Emo2.gif

אני האחרונה בעולם שתכפיש את מאלדר! בואי נתחיל ממיתוס אחד שאני חייבת להפריך - כשמתחתנים עם מישהו בפירוש לא מתחתנים עם המשפחה שלו, זה מיתוס!!! עכשיו לענייננו: בודאי שמאלדר אוהב את סקאלי מאד, אין שום ספק בכך ואף אחד לא אמר אחרת. זה עדיין לא סותר את העובדה שאת החייזרים הוא "אוהב יותר". אני חושבת ששוב, בגדול, אנחנו אומרות את אותו הדבר רק בניואנסים קצת שונים.

למעלה