מאכלי פסח

מאכלי פסח

האם יש מאכלי פסח המיוחדים ליהדות הולנד? אני אשמח לשמוע ולקבל אפילו מתכון אנחנו מכינים שולחן אוכל לפסח חובק עולם תודה

המשך מאכלי פסח

זה נחמד השם של המאכל אבל מי שלא הולנדי כמוני לא יודע מה זה האם אפשר לקבל הסבר ומתכון

שני מאכלים זכורים לי

הראשון הוא לשון והשני הוא קורקבנים שניהם לא ממש טעימים לי, ואיכשהו לא נראה לי שיש סיכוי שאיפעם אכין אותם.

שאר החברה תמיד התענגו על זה

אז כנראה זו רק אני.... קורקבנים זה שומני ומגעיל, ולשון עם כל הנקודות על זה.....אאאיכס

מלפפiן

New member
עזבי אותך מקורקבנים ושאר הדברים המזוויעים כאן

לפני יומיים עשיתי קציצות פארסה שחבל לך על הזמן, אולי זה לא ממש הולנדי, אבל זה טעים ברמות ומתאים לפסח, אם תרצי אביא לך את המתכון.

yaelli10

New member
יאללה מתכון

נראה לי שהעניין הזה עם הקורקבנים הוא די ouderwets אבל קטונתי כי אני לא חברה בהקהילה היהודית....

מלפפiן

New member
מתכון

קציצות פרסה: 900 גרם כרישה חתוכה דק (בלי החלקים הירוקים) 1 תפו"א בינוני מבושל ומעוך 1 בצל קטן חתוך דק 1 שן שום קצוצה 100 גרם פטה/בולגרית מגוררת (או בשר טחון או כלום) 2-3 כפות פירורי לחם (או קמח מצה לפסח) לפי העין 1 ביצה מלח ופלפל מבשלים את הכרישה והבצל עד שיוצאת להם הנשמה, שמים במסננת לרבע שעה וסוחטים היטב עם הידיים. מעבדים במעבד מזון יחד עם תפו"א המעוך, מוסיפים את הביצה, פירורי לחם, שום, גבינת פטה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים קציצות עם הידיים ומטגנים, בגירסה המשודרגת אפשר לטבול את הקציצות לפני הטיגון בביצה ואז בקמח. בתיאבון! הערה- זה כמות ל-3 אנשים בערך, אפשר כמובן להגדיל כמויות, בעיקרון היחס הוא ביצה אחת לכל קילו ירק.

yaelli10

New member
אחלה

תודה שהוספת לי עוד רעיון לווארציה שונה עם בשר טחון....

numkimhi

New member
אנחנו בבית מכינים בלי...

תפוח אדמה וזה עם בשר , לדעתי זה מיותר . הגבינה בולגרית ....זה מאוד לא רצוי . מי שבא לו שינסה עם או בלי.

numkimhi

New member
אני אוהבת קציצות פראסה , זה בולגרי!

ואני בולגריה גדלתי על זה ... נא להיזהר ! ממכר !

spier99

New member
לא הולנדי אב למצה מטוגנת עם תפוח אדמה וביצה

הכי טעים ומשמין :)

למעלה