מאכלי עמים

vitotito

New member
מאכלי עמים

ראשית אני מקווה שהגעתי למקום נכון. אני מחפש אינפורמציה על מאכלים מיזרחיים, מתכונים,שמות וכמובן מסעדות. אפרופו מסעדות, האם מישהו יכול להמליץ לי על מסעדה מיזרחית כשרה באזור הגליל העליון? בברכה VITO

ואללה מאכלי עמים

אמרת גליל עליון? קודם כל ג'יסקלה שבג'יש, אוכל ערבי גלילי שמבוסס על צמחי שדה (מי לא יודע מה זה ארכובית הגלגל?) בריחניה יש מסעדה צ'רקסית, עד כמה שאני יודע זו היחידה מסוגה בארץ. חוץ מזה יש מסעדות ערביות \ מזרחיות רגילות לא רעות בחורפיש, שדה אליעזר ובג'יש (חוץ מג'יסקלה) אבל שתי האלה שהזכרתי למעלה הן הסטאריות שלי. זהו. יש לנו כאן תרבות ערבית ותרבות הקווקז, הצלחנו להכניס את זה להגדרה של תרבות עולם. בתיאבון.

מנצל"שת

יש מסעדה אתיופית נהדרת באגריפס, י"ם ממש מול ארקדיה. מנה גדולה של אינג'רה טעימה, בירה זולה, פופ אתיופי ברקע ואתם מסודרים

אכלנו השבוע בדרכנו חזרה

מהחרמון הקיצי בנימר שבצומת גולני. אחלה אוכל, ממש ממש טעים, ללא יוצא מן הכלל (כל מה שהזמנו, והיו לנו עיניים גדולות
) ומאוד זול. המסעדות במרכז כבר מזמן שכחו מה זה לתת יחס + אוכל טוב, ובזול, לסועדיהן.

giba70

New member
בַּחְש

מאכל בוכרי: אורז עם חתיכות עוף (או כבש, כי זה מה שיש בבוכרה וסמרקנד), מתובל בטוב טעם עם שמיר ופטרוזיליה ועוד דברים. אפשר לקבל במסעדה הקרובה לגיסתי...

בצפת, במעלה המדרחוב

יש מסעדת סנדביצ'ים מהזן של פעם. והחריף שם הוא חריף אמיתי. מזרחי? נדמה לי. בקרית-שמונה אכלנו לפני כשנה במסעדה באזור התעשיה. נדמה לי ששמה היה "על האש" או משהו בדומה. אולי הצפוניים שכאן יכולים לדייק יותר בעניין. בתאבון.

למעלה