מאי האריטג'

amnon1938

New member
מאי האריטג'

להפתעתי ראיתי שגלעד יפת הגיב לבקשה שהופנתה לחברה.
לאחרונה עליתי על עץ משפחתי וגיליתי דברים מדהימים.
לאשתי שהיא בת יחידה נוסף אח שנולד ב1876 ונפטר ב1878. הוא אח סבי.
לנכדי היקר נוספה "אחות למחצה" שנולדה ב1848. אותה אחות הפכה להיות ביתה של נכדתי שנולדה ב2003.
נכדתי נישאה לבני שנולד ב1978. ועוד ועוד.
עבודה גדולה הלכה לטמיון. מה עושים ?

amnon1938

New member
פשוט

בעברית עממית כל העץ התחרבש לי ואין לי כתובת אנושית לפנות אליה.
אולי אנשי מאי האריטג' הקוראים אתר זה יעזרו לי.

yagury

New member
האם שמרת במקביל עותק על המחשב שלך?

אני מקוה שכן, כי זו האפשרות שהומלצה בפורום זה פעמים מספר.
אם יש לך עותק מקביל אזי הפתרון הוא פשוט: יש למחוק את כל החומר באתר, ולאחר מכן להעלות את הגרסה התקינה מחדש מהמחשב האישי אל האתר.
דרך אגב; נתקלתי בתופעה דומה, אם כי בקנה מדה קטן יותר, גם באתר של חברת Ancestry.
יוסי יגור

אני חושב שהפתחרון הזה קצת בעייתי

כי בעידכון האחרון של התוכנה, יש כל הזמן סינכרון בין התוכנה לאתר.
לכן צריך מדי פעם לעשות גיבוי ידני לקובץ, באמצעות ג'דקום.

yagury

New member
הרחבת הדיון

לנושא הסינכרון:
לצערנו, קורות תקלות במהלך הסינכרון וכך נוצרים הבדלים בין תכולת הנתונים במחשב האישי ובין התכולה באתר.
הבדלים אלה אינם נעלמים בסינכרונים הבאים (כך בכל אופן באתר Ancestry), ולכן הדרך היחידה שאני מכיר היא מחיקה והעלאה מחדש.
אם הצורך בסינכרון הוא דו-צדדי, כלומר יש לעדכן במחשב האישי מידע שהשתנה באתר אזי המצב חמור יותר - ויש לבצע תהליך Merge (מיזוג) מבוקר בין החומר במחשב האישי ובין החומר באתר. בתהליך זה מוצגים ההבדלים שבין שתי התכולות - וצריך לאשר / לדחות ידנית כל הבדל תוכן כזה, בצורה קפדנית ומושכלת. בתום התהליך קיימת במחשב האישי תכולה בדוקה - ואותה יש להעלות לאתר במקום התכולה הקודמת.
לנושא קבצי GEDCOM:
יש לשים לב לכך שקבצים מסוג זה אינם מכילים בהכרח את כל תכולת המידע בעץ המשפחתי, כמו תמונות, מראי מקום וכד' - אשר נמצאים בתוכנה עצמה. כלומר, הגיבוי באמצעות קובץ GEDCOM עלול להיות חלקי בלבד!
לדעתי, רצוי יותר להשתמש בתכונות Backup ו-Restore של התוכנה עצמה - ובכך להשיג גיבוי מלא.
העובדה הזו אינה מורידה מחשיבות GEDCOM כפומרט סטנדרטי להעברת מידע גינאלוגי בין תוכנות שונות.
יוסי יגור

חשוב להדגיש שבגירסה החדשה של FTB (גרסה 7)

יש סינכרון אוטומטי בין המידע אשר במחשב האישי לבין המידע אשר באתר. כל שינוי באחת מן הפלטפורמות (כולל גם דרך הסלולרי, הטאבלט, וכו') - מסנכרן מיד את כל שאר הפלטפורמות. ולכן, מחיקה באתר תגרום למחיקה במידע הלא-מקוון, ולכן הפתרון שהוצע כאן הוא בעייתי.

yagury

New member
פירוט התהליך

התהליך שפירטתי למעלה הוא כללי ואינו מציג את כל השלבים. בתהליך המדויק יש גם שלב של ניתוק הסינכרון האוטומטי למניעת התופעה שארנון הצביע עליה, וחיבור חוזר בסוף התהליך. התהליך הוא לפי המלצות אנשי התמיכה של Family Tree Maker FTM, ואני מעריך שגם לאנשי Family Tree Builder FTB יש בקנה תהליך דומה.
העובדה ששתי החברות הגדולות ביותר בשטח התוכנות לעצי משפחה אינן מצליחות לספק תהליך סינכרון רובוסטי (ללא תופעות כפי שחווה אמנון 1938 וכפי שחוויתי אני) מעוררת מחשבות נוגות על האפשרות לעבוד על המחקר המשפחתי במחשב האישי - ובמקביל באתר אינטרנטי.
יוסי יגור

ruthla

New member
מורשת ברשת

אמנם גלעד יפת ענה לי אבל הבעיה טרם נפתרה
מיד עם הורדת גירסה 7 של התוכנה החלו הבעיות

תמונות יצוגיות נעלמו ואחרות שויכו לאנשים הלא נכונים
ועוד כהנה וכהנה

אני עדיין ממתינה לאנשי התמיכה.........
רותי

למעלה