מאי האריטג' - DNA

amnon1938

New member
מאי האריטג' - DNA

קיבלתי אי מייל בזו הלשון - היי amnon, אנו נרגשים להודיע על טכנולוגיה חדשה ומהפכנית לשיפור חקר ההיסטוריה המשפחתית שלך: בדיקות דנ"א עבור גנאלוגיה. כעת ניתן לגלות את המקורות של שושלות אביך או אמך, לגלות קרובי משפחה אבודים ולהשיג הרבה יותר, באמצעות בדיקות דנ"א פשוטות ובטוחות, המשתלבות היטב עם חוויית MyHeritage. בצע בדיקת דנ"א פשוטה על ידי דגימת תאים מהלחי ומצא תשובות שאחרת היו חומקות ממך שנים רבות: * גלה את מקורות אבותיך ומצא קרובי משפחה חדשים - דרך אותם האבות או האמהות הקדמונים, או על פני כלל הקווים השושלתיים. * מצא קשר לאנשים מסויימים - בדוק האם אתה ואדם מסויים בני דודים גנטיים דרך אותו אב קדמון משותף. * מצא את מקורותיך האתניים ומפה אותם - האם יש לך מקורות אירופאים, ילידי אמריקה, יהודים או אפרו אמריקאים בין היתר? * קשור אנשים ספציפיים – בדוק האם אתה ואדם איתו אתה בקשר דודנים גנטיים צאצאים לאב קדמון משותף. מצא את מקורותיך האתניים ומפה אותם - האם אבותיך הקדמונים בין השאר אירופאיים, ילידים אמריקאיים, יהודים או אפרו-אמריקאיים? * הוכח או שלול אבות קדמונים של אנשים הנושאים שם משפחה משותף - האם הזכרים הנושאים את שם משפחתך באמת קרובים אחד לשני? ביחד עם השותף שלנו, Family Tree DNA, אנו מציעים את מבחר בדיקות הדנ"א באיכות הגבוהה בשוק ואנו שבעי רצון להציע אותן במחירים הנמוכים ביותר שיש. אתה יכול להתמקד בקו האם שלך (mtDNA), קו האב שלך (Y-DNA), המוצא האתני שלך, או בלמצוא קרובים מכל הקווים (Family Finder). כל הבדיקות משמשות למטרות גנאלוגיות בלבד ואינן מנתחות כל מחלה או מידע רפואי. הפרטיות נשמרת בקפדנות. התוצאות מנותחות במעבדה לגנטיקה גנאלוגית מתקדמת ביוסטון, טקסס ואינן מועברות לאיש מלבדך. צפה בבדיקות הדנ"א החדשות ב-MyHeritage (כולל מחירים) כלקוח פרימיום מוערך ביכולתך ליהנות מכל ההטבות של שירות בדיקות הדנ"א החדש שלנו עם הנחה של 10% (לתקופה מוגבלת בלבד). הזדרז כי לא תמצא בדיקות דנ"א במחירים כה נמוכים לזמן רב. MyHeritage משתפת פעולה עם שותף ותיק ומוביל עולמי בדנ"א גנאלוגי, Family Tree DNA בניתוח בדיקות דנ"א של משתמשים והתאמות דנ"א של מאות ואלפי אנשים. Family Tree DNA, חלוצים בדנ"א גנאלוגי, ייסדו את מאגר הדנ"א הגנאלוגי העולמי הגדול ביותר והם מפורסמים בזכות עבודתם עם נשיונל ג'אוגרפיק על הפרוייקט הג'נאוגרפי. אתה נמצא בידיים הטובות ביותר בביצוע בדיקות עם MyHeritage ו-Family Tree DNA. אם נתקלת ב"קיר אטום" במחקרך הגנאלוגי וברצונך להעשיר את הסטוריית משפחתך, או אם הינך סקרן לנסות כמה מטכנולוגיות הגנאלוגיה המתקדמות ביותר שיש למדע להציע, וודא כי אתה בוחן את האפשרויות העומדות בפניך עם שירותי בדיקות דנ"א ב-MyHeritage החדש. אם יש לך שאלות על נושא בדיקות הדנ"א, קרא את שאלות נפוצות על דנ"א המפורט שלנו. צפה בבדיקות הדנ"א החדשות ב-MyHeritage (כולל מחירים) בברכה, צוות MyHeritage אם אני מבין נכון הDNA מכיל פרטים רבים על האדם. האם כדאי להפקיד אותם בידי מעבדה אלמונית בארצות הברית ? יתכן שמשם החומר ידלוף לאנשים שעשויים לנצל ידע זה למטרות זדוניות. דעתכם ?

עב

New member
המעבדה אינה אלמונית

וניתן לגנוב כל מידע ולנצלו למטרות זדוניות. כפי שאתה יודע, מיי הריטאג' לא מסוגלת כרגע להגן על עצי המשפחה באתר שלה ואנשים גונבים משם מידע. איך יגנו על נתוני הדי-אן-איי? תחליט אם אתה מעדיף סיכון או סיכוי. מה טוב שנבראתי אישה ואני פטורה מן ההתלבטויות.

שתי הערות קטנות

1. גם נשים יכולות לערוך בדיקת DNA לצרכים גנאלוגיים, אך מדובר רק בבדיקת ה - mtDNA. 2. חברת מיי הריטייג' לא שומרת אצלה את המידע הגנטי, מדובר על בדיקה-בהנחה בחברת FamilyTree DNA. ארנון

amosk1

New member
אולי אני תמים אבל זה קו נתונים חדש במחקר

קיבלתי גם את הפירסום הזה אחרי ששלחתי כבר דגימות לחברה אחרת (להגיד את האמת עדיין ללא גילויים מרשימים) אבל דווכא אנחנו שעוסקים כמעט באופן יום יומי בחקר ההיסטוריה המשפחתית להערכתי צריכים לשמוח על כל כלי מחכר חדש שנגלה לפנינו (גם אם רמת ההבנה שלי בתחום נמוכה ביותר ) במיוחד שלא מדובר על כלל הכרומוזומים אלא לצד האבות על כרומוזום Y ולצד האימהות על DNA מיטוכונדרי (לא שלא הייתי שמח ללמוד על כל שרשרת הDNA שלי ופרושיה אם היו מציגים לפנינו אתר שעוסק בשורשי המשפחה מימי אברהם אבינו ושלצורך הכניסה היינו צריכים לשלוח אליו את השם תאריכי לידה ומוות ומקום מגורים של הורי סבינו (בהנחה שאינם כבר בין החיים ) האם הרתיעה הייתה דומה או שזה כבר תחום שמוכר לנו הרבה יותר ?

soring

New member
אינני מומחה בנושא

אבל ממה שקראתי - DNA מיטוכונדרי משתנה הרבה יותר לאט ולכן יותר קשה לקבוע באמצעותו קרבה. קראתי עוד - אינני זוכר איפה - שאשכנזים יש ביניהם קרבה גנטית של בערך בני דודים חמישיים. אני מניח שגם אחרים שאבותיהם התגוררו במשך דורות ביישוב קטן, עקב נישואין חוזרים ונשנים בין אותן משפחות הקרבה הגנטית רבה יותר מאשר צפוי עקב קרבה משפחתית פורמלית. על כן , אותו טסט חדש המנסה לאתר קרבה גנטית לאו דווקא בקו זכרי או נקבי ישיר, הוא גם בעייתי.

עב

New member
הערות קטנטנות

עד כה הוסבר לכולנו שהקו המיטוכונדרי לא מספק מידע גנאולוגי- ראו את ההסבר של soring. האם התחדש משהו? נשמח לשמוע. לגבי גנבת מידע: בישראל גנבו כבר את קובץ מרשם האוכלוסין (ולא פעם אחת...), בבריטניה איבדו קבצים של בעלי חשבונות בנק, במיי הריטאג' גונבים פרטים מעצי משפחה, אתר ויקיליקס מציג הרבה מסמכים גנובים, כך שגם המעבדה בארצות הברית אינה חסינה בפני פריצות ואובדנים. זו שאלה של סיכוי מול סיכון. הכי חשוב: האם הבדיקה יכולה לתת לך תשובות לשאלות שלך? קרובה שלי שכנעה גבר במשפחה לבצע את הבדיקה ונותרנו עם אותם סימני שאלה כמו קודם. הבדיקה לא קידמה אותנו במילימטר בהבנת הקשר בין משפחות מאנדעל להורוביץ. הרגשנו שהנתונים מסובכים ולא ברורים ולא היה מי שיסייע להבינם.

Melitz

New member
MyHeritage ובדיקות ד.נ.א מבלי להיכנס כרגע ליעילות ולסיכוי למצוא חיבורים משפחתיים, אין ספק שהנושא מעניין וישנן דעות לכאן ולכאן כפי שעלה בפורום מדי פעם. השאלה היא האם שיתוף הפעולה בין MyHeritage ובין Family Tree DNA הוא עסקי ותמים ושבמסגרתו מציעה MyHeritage ל-Family Tree DNA את מאגר לקוחותיה ובתמורה מקבלת אחוז מסויים מהתשלום, באם זה המצב אז כולם נהנים (הלקוחות ממחיר מוזל, Family Tree DNA מלקוחות נוספים ו-MyHeritage מהכנסות נוספות). באתר MyHeritage/בדיקות ד.נ.א/שאלות ותשובות נכתב אמנם ש-"תוצאות בדיקות הדנ"א שלך יישמרו במעבדות Family Tree DNA ויהיו נגישות רק לעובדיהן, על מנת לעזור לך במחקרך הגנאלוגי" אך בהמשך התשובה נכתב גם ש-Family Tree DNA ו-MyHeritage לא יפרסמו או ישתפו את תוצאותיך האישיות, עצם אזכור שמה של MyHeritage מוביל אותי למחשבה שהתוצאות כן יהיו ברשותם ועל נושא שמירת הסודיות אצלם הוטל כבר ספק (אינני מטיל ספק בכוונה של MyHeritage אלא ביכולת שלהם). בקיצור ולענין, אני אישית, באם הייתי רוצה באמת לבצע את בדיקת הד.נ.א, בשביל הפרשי מחיר של 10-30 $ למה אני צריך את MyHeritage באמצע ולו בשביל הסיכוי הקטנטן שגם הם יחזיקו את הנתונים... ועוד מילה, מי שרוצה להתקשר ישירות עם Family Tree DNA יוכל לקבל מהם הנחות דומות, נסו ותראו.

napobo3

New member
MyHeritage ובדיקות ד.נ.א‬ : Re

מסכים עם כל מילה
אבל: ל MyHeritage יש יתרון אחד: תמיכה בעברית
חוץ מזה אין שום סיבה.

למעלה