מאיר שלו

שמיל111

New member
מאיר שלו

שלום ! קראתי די במקרה את " כימים אחדים " הנהדר של מאיר שלו , ואני יודע שהוא חלק מסאגה של כמה ספרים או משפחות בתולדות הארץ . מישהו יכול לומר לי , מהו סדר הספרים כפי שהוצאו לאור כרונולוגית , בבקשה ? תודה .

Mנטה

New member
זה דוקא לא סאגה

אלא מספר ספרים באותו הנושא. ראשון נכתב רומן רוסי ואחריו כימים אחדים ואח"כ עשיו. אבל עוד מעט יבואו המומחים לענייני מאיר שליו ויגידו שאני טועה
אז עדיף לך לחכות להם.

דוסטו

New member
M-טועה.לא נורא.גם כך אני אוהב אותך

זה לא פלא ששם הספר של שלו לא עושה שום אסוציציה עם העלילה. אחרי זמן מה כל הספרים שלו זה דיסה מעורבבת בראש. אבל למען הסדר הטוב: רומן רוסי(1988) עשו(1991) ימים אחדים(1994) בביתו במדבר (1998) פונטנלה (2002)

Mנטה

New member
אה אז אני יודעת למה התבלבלתי

כי אחרי רומן רוסי החלטתי לעשות מערוף לחבר'ה וניסיתי לקרוא את עשיו, ממש לא הצלחתי לקרוא יותר מפרק אחד, למרות שההמלצות היו בשמיים, ואז החלטתי ששלו ואני זה די חבל"ז. אבל אז יצא ימים אחדים ואותו דוקא הצלחתי לקרוא ואפילו בפחות סבל מאשר את רומן רוסי. אבל אח"כ כבר היתי מספיק מבוגרת בשביל פשוט להגיד לא

דוסטו

New member
שוקולד-Mנטה-Mסטיק-Mיץ-גזוז

ואני חשבתי שהתבלבלת כי אני אוהב אותך.

שמיל111

New member
דווקא השם "כימים אחדים" קשור לעלילה

"כימים אחדים" עוסק , בין היתר , באהבתם של שלושה גברים לאישה אחת , כאשר ברובו הוא מסופר על ידי הדמות היותר טראגית מבין השלושה , יעקב שיינפלד . אהבתו לאמו של המספר , למרות שנפרשה על פני שנים לא מעטות ולא פשוטות , היתה בעיניו סוג של חוויה , כדרך ההסתכלות מיוחדת ונדירה מאד שלו על החיים , ולמרות הפספוס הנורא בסופו של העניין , כמו כל היעקובים מאז ימי התנ"ך , הזמן הארוך הזה הוא בשבילו לא יותר מכימים אחדים . כנראה גם בשביל כל השאר .

arandiera

New member
ותהי עדנה לשלו. וינוח על זרי הדפנה

סופסוף מישהו מפרגן למסכן. בחיי שהפורום הזה יוצא נגדו כתחביב. שמחה שנהנית ממנו. Mנטה, לומר שכל הספרים שלו הם באותו נושא היה עלול להעליב את שלו (בפעם האלף) אם כי גם ככה הוא בטח כבר החרים אותנו... אני חושבת שמדויק יותר לומר שזוהי רשימת הספרים שהוציא. כפי שדוסטו הדייקן בגברים ציין, ושלחלקנו יש רושם עז שכולם עוסקים באותו נושא ואף מהווים חלק מסאגה. נדמה לי שאם הייתי שואלת אותך איזה נושא משותף להם לא היית קולעת לדעתו של מאיר. שלו אמר באחד הראיונות שמה שמשותף לכולם הוא העיסוק באמא הגדולה (ע"ע "בביתו"). נ.ב אגב בביתו שאלה המופנית למי שהוא גם ירושלמי וגם קרא את הספר, יצא לכם לקפוץ לחנות הספרים "ירדן" המוזכרת בספר (זו שנמצאת ליד כיכר ציון ופעם קראו לה בשם אחר)? היא מומלצת בחום.

למעלה