מאירועי היום ועוד

מאירועי היום ועוד

מקרה שקרה. לפני שבועיים הבטחתי לאחי שאקח אותו למקום מסויים. מאז הוא ציפה לכך, ואפילו השתדל להיות "ילד טוב". לא ציפיתי לפני כן שיוסיפו עוד כדור ( לעוד ילדים כאן נותנים קוקטיילים של מס' תרופות???). התכוונתי לקחת אותו ליומיים ובכך גם אולי לתת להורי מעט מנוחה. אך הם חששו שיתנהג בצורה לא הולמת ( אם משהו לא ימצא חן בעיניו ייתפרץ, יתחיל ללקק כל דבר או לקלל וכד'). ואכן כשניסו למנוע בתירוצים שונים - גרמו לו להתפרץ. כשאני ניסיתי להרגיעו, הוא פשוט נשך אותי וכ"ו. ובסוף השגתי תוצאה הפוכה.... מחר יש פגישה במרפאה לאחר שהשבוע קיבל את התרופה השלישית. שבוע הבא פגישה עם המנהלת,מורה,יועצת,הרופאה(פסיכיאטרית),ונציגת משרד החינוך... הורי חוששים כמו אני לא יודע מה למרות שאני מנסה לומר להם שינסו להוציא מהפגישה הזו את המירב לאחי ולאו דוקא למערכת אבל הם לא יודעים מה לומר וחוששים שמא ידברו איתם פתאום על חינוך מיוחד. ואני אחרי שבוע מטורף בלימודים/עבודה ועכשיו גם עם נדודי שינה. לילה טוב.

ראשית תגיד להוריך לא לחשוש מדי

פגישה עם כל הצוות המטפל..זה הדבר החיובי ביותר שיכול להיות לטובת אחיך, כי כשצוות רב תחומי נפגש עורכים "סיעור מוחות" לגבי טובת הילד..ומה הטיפול שהכי טוב בשבילו...וככה כל אחד מדווח בזמן אמת מה קורה עם הילד. הרי בסה"כ הוריך, והמורים, והיועצת וגם הפסיכיאטרית כל אחד מהם מתמודד עם דברים שונים אך עם אותו אדם...ולכן הכי בטוח שתהיה פגישה "מסכמת" לגבי המשך הטיפול...אולי תופתעו מזה. מנסיוננו, מאד רצוי לערוך את המפגשים האלו כי אז גם ההורים יכולים להיות שותפים לטיפול (ולאו דווקא התרופתי כן או לא?!).. לגבי החשש שישוחחו איתם על החינוך המיוחד...אני חושבת ושוב מנסיון טרי מאד...שחבל שמלכתחילה כשגילו אצל בני בעיית קשב וריכוז...ובעקבותיה טוראט..לא הכנסתי אותו לחינוך המיוחד.. קיבלתי ילד חדש לגמרי בבית ילד שפתאום מאד חשוב לו להכין שיעורי בית...ילד שמשתתף בשיעורים באופן פעיל ביותר...(מדיווחי המחנכת)...וחוץ מזה שהם 9 תלמידים בכתה ואז יותר קל להם לעבוד בשיטה פרטנית ו\או קבוצתית...מילד שהרגיש דחוי חברתית קיבלתי ילד שמרגיש מספיק אהוד והגיש מועמדות להיות המועצת התלמידים...וזה דבר שלא חווה בביה"ס רגיל. ושוב גם אף אחד לא מבטיח לו שהוא ייבחר...אבל הוא לפחות מנסה ועל כך אני שמחה. בקיצור שלא יפחדו...אין ממש ממה. ושיהיה

תיקי קבלי../images/Emo24.gifכתבת מאוד מרגש

אין מה לפחד מהחינוך המיוחד .לפעמים זה הדבר הנכון לילד ושם הוא גם פורח כמו הבן שלי ואני גאה שהוא לומד שם וטוב לו מה שלא הצילחו בחינוך הרגיל כוכב אולי זה יהיה טוב לאחיך שיהיה בהצלחה

אילנה שלום

לאחי אין בעיית למידה, או בעיית ריכוז ( הוא אימפולסיבי יותר ואולי היפר, אבל לפחות את מבחן טובה הוא צלח בשקט רב) יש לו בעיית התנהגות רצינית זה כן. ז"א הוא יכול לדבר איתי על היסטוריה, לקרוא ספרים, להתעניין ( במיוחד אם יודעים איך לגשת אליו לדעתי) הוא קולט דברים מהר מאוד, והוצאה מבית הספר תהווה טראומה עבורו. מה גם שכעת הכיתה שלו בסביבות 25 תלמידים, שזה די מעט למה שיש בד"כ. מקווה שיהיה טוב שבת שלום.

הלנה

New member
כוכב הי

לגבי תרופות - כן, ישנם ילדים שלוקחים שניים וגם שלוש תרופות ביחד. לגבי המפגש בבית הספר, זה נראה לי חיובי. כדאי שההורים שלך יבואו מוכנים, עם חומר רקע על התסמונת... בעצם אני רואה שהמפגש הוא היום אז זה כבר לא רלוונטי. רציתי לכתוב שרצוי להתייעץ עם ד"ר מיקי אברמוביץ לפני המפגש...אבל בכל מקרה רצוי להתקשר אליה גם אחרי... שיהיה בהצלחה!!

הי הלנה

היום זה מפגש עם הפסיכיאטרית אחרי שבוע שלוקח תרופה 3. במהלך שבוע הבא המפגש ככה שאנסה לפחות להכין חומר למפגש. תודה :)

הלנה

New member
כוכב... הפסיכיאטרית

מומחית לטוראט? זה מאד חשוב. לגבי חומר, כדאי ליצור קשר עם בת שבע גרניט, יו"ר העמותה. יש הרבה חומר בעמותה ויש גם את הספר של מיקי אברמוביץ על טוראט, מאד מומלץ!!

לא בטוח שהיא מומחית לטורט

בינתיים היא דואגת שלא להשאיר את העלון המצורף בד"כ לתרופות משום מה... היום בפגישה ממה שהבנתי היא רצתה לעלות את הכדור נוגד הדיכאון. היא טוענת שזה מה שיעזור לטורט ( פריזמה) אנסה לחפש את הספר. תודה שבת שלום

כוכב כמה כדורים הוא לוקח ועם היא

לא מומחית לטוראט .למה אתם לא לוקחים אותו למרפאת טוראט למוקצעים שמיבנים את הטוראט במקום לדחוף לו תרופות שיוכלים להרוס אותו לא יותר מדי

קצת באיחור...

לפני חודש וקצת החל את הטיפול התרופתי, הריטלין ( לא יודע איה סוג) רק גרם לקיצוניות בהתנהגות שלו, למעשה כל הבעיה הייתה הבעיה ההתנהגותית שהנגיעות בילדים וחוסר המשמעת היוו את הבעיה העיקרית. לאחר שבוע החליפו לו את הריטלין לקונסרטה ובנוסף החל לקבל פריזמה. כבר חודש מטופל בכדור לפני שבוע החל לקבל את הרספרדיל ( עיותתי את השם). הפסיכיאטרית דואגת לא להשאיר את ההוראות הנלוות ( הדף עם ההסברים על התרופה ותופעות הלוואי, אולי כדי שלא נקרא שם על כך שבמקור מדובר בתרופה לסכיופרניה? בכל מקרה ניסינו לקבוע תור לשניידר אך קבעו תור רק לסוף ינואר,עוד המון המון מן. שבוע טוב ותודה על ההקשבה

ש ל י ק

New member
כוכב קודם כל שיהיה בהצלחה

שנית מאוד ממליצה לא לקבל "כתורה מסיני" את כל מה שנאמר לכם או נותנים לכם, תבדקו טוב טוב , תשאלו ותלמדו מנסיונם של אחרים (למרות שאצל כל אחד זה עוזר באופן אינדיבידואלי). לפעמים יש בעיה במינון או בסוג כדור ולכן צריכים להיות עם היד על הדופק ולהודיע על כל שינוי שחל אצל הילד, לפעמים התקפי זעם יכולים להחמיר בגלל כדורים... מציע לכם בחום להתחיל באבחון מסודר ולראות רופא שמתמחה בטוראט, יש את בי"ח שניידר וגם שערי צדק שמומלצים, ובטח שיש עוד מקומות שמתמחים בהפרעות תנועה לכן מציעה בחום, תתקשר לשביק יו"ר העמותה ותתייעץ איתה היא תוכל לעזור לכם מאוד. בהצלחה!

כוכב היי

כמו שהלנה כתבה לך כדי מאוד ליצורקשר עם מיקי אברמוביץ שעוזרת המון בקשר לבית הספר לנו היא עזרה ושי מוסדר בית הספר וטוב לו שם.וגם ליצור קשר עם בת שבע שיהיה לך בהצלחה ועוד דבר הפסיכיאטרית העם מומחית לטוראט .עם לא חבל על הזמן שלהם כדי לקחת למרפאה בשניידר פסיכיאטרית מומחים לטוראט וכדי ללכת כמה שמוקדם ולטפל בו

mazy

New member
קצת אינפורמציה..../images/Emo27.gif

תחילה אומר, שלדעתי, זה קצת חרג מהפרופורציות הרצויות- החששות והפחדים של הוריך. אני מניחה, ע"פ הפרטים שהזכרת, שמדובר בוועדת שילוב, שמטרתה לשמוע מכל הגורמים המעורבים בטיפול בילד על מצבו במסגרת החינוכית, ולהמליץ על דרכי התמודדות בתחומי בית הספר. למשל, אחת ההמלצות יכולה להיות מתן הוראה מתקנת ע"י מורת שילוב בביה"ס, או נניח המלצה על ריפוי בעיסוק, או המלצה על ריפוי במוסיקה או כל המלצה טיפולית אחרת. בוועדות מעיין אלה לא ממליצים בדר"כ על העברה לחינוך מיוחד (זו אינה וועדת השמה- ההבדל מאד גדול במטרות התכנסות הוועדה). כאחת שיושבת בוועדות כאלה לעיתים קרובות (בנוסף להיותי אם למתבגר לוקה בטוראט, אני מורה בחינוך הרגיל ויושבת בוועדות הנ"ל), אני יכולה לומר שהן בפרוש לא מאיימות, אלא להיפך, מה גם שנותנים להורים זכות להגיב, לשאול. מאחלת לכם הצלחה רבה, ונשמח לשמוע עדכונים. שבת שלום, מזי

שביק

New member
כוכב חביב, אני מזמינה אותך ליצור

קשר טלפוני אתי ביום ראשון 09-7408478 ואשתדל לעזור כמיטב יכולתי. בהצלחה ושבת שלום. שביק

השגיא

New member
קצת על הבדורים שניתנו לאחיך

אבל אסייג את דבריי. אינני רופאה ואני לא אשת צוות רפואי כלשהו. הידע כאן הוא ידע מניסיון של חבריי הטוראטיים ע"פ דברים שנכתבו כאן בעבר ואני מקוה שזה קצת יאיר את עיניך. ריטלין וקונצרצה הם למעשה אותו כדור אלא שקונצרטה פועלת את פעולתה למשך חלק מהיממה , בעוד שריטלין אמור להשפיע למשך כל היום. ריספרדל- ניתן הרבה פעמים ללוקי טוראט ככדור הפוך ומאזן לריטלין. אם ריטלין מגביר טיקים, רספרדל מחליש (לפחות אמור להחליש - לא תמיד זה עובד), טיקים. אם ריטלין גורם לחוסר תיאבון, הרי שריספרדל מגביר תיאבון. (וצריך לשים לב כי לפעמים הוא מגביר תיאבון בצורה קיצונית , מה שיכול לגרום להשמנה, ולפעמים זו השמנה אופינית לריספרדל אפרט לך במסר אם תרצה..) ופריזמה זה אחד מסוגי הפרוזק, הכדור הידוע נגד הדיכאון. (יש 5 סוגי פרוזק, זה פשוט מיוצר ב-5 חברות שונות). הכדור הזה הוכח כיעיל לעיתים נגד OCD. תופעת הנגיעות שהזכרת, אני מניחה שניתן לשייך אותה ל-OCD. ועוד המלצה- כשהבן שלי עובר תקופות קשות אני דואגת לו לחופשה מפנקת. החופשה לא מהווה עונש או פרס!!!!! זה פשוט מיועד לו ע"מ שיחווה כיף טהור בתוך כל הקשיים. לעניות דעתי- אם אתה רוצה להקל על הוריך ואחיך, אל תתנה שום דבר, פשוט קח אותו לכמה ימים של פינוק... בפעם הקודמת שלחתי את שי הבן שלי לירושליים לאחי, ולאח של בעלי. שניהם לקחו חופש מהעבודה ודאגו ששי יפונק ויהנה מהבוקר עד הלילה בשלושה ימי כיף. במוזיאון המדע, בסרטים בגן חיות, במסעדות, בטיול ועוד... בעיני זו הדרך. אם תעמידו אותו בפני תנאים, מהלחץ, הוא יקלקל לעצמו, וחבל. מקוה שעזרתי גלית

הלנה

New member
../images/Emo45.gif רוצה רק להוסיף על דברים של

גלית. לריספרדל אמנם יש התוויה לחולי סכיזופרניה (וזה די מפחיד אני מודה), אבל הוא ניתן חוץ מאשר לטיקים גם ל"תמיכה" בכדורים שניתנים OCD (אתם קיבלתם פריזמה, אנחנו בזמנו קיבלנו רסיטל.. ונתנו לנו מאוחר יותר ריספרדל כדי שהרסיטל ישפיע יותר טוב והוא גם ניתן להתפרצויות זעם. אצלנו הכדור די עזר, אבל גרם לתיאבון מוגבר, עד כדי כך שבסמוך לזמן הארוחה הילד היה ממש נתקף בצורך עז לאוכל ואם לא היה אוכל מיד הוא היה מתפרץ... כתוצאה מכך הוא שמן המון... בכל אופן הכדורים שקיבלתם הם די אופיינים לילדים שלוקים בטוראט.

השגיא

New member
מתנצלת על שגיאות הכתיב

ושגיאות הפיסוק, (צריך להיות פסיק בין סרטים לגן חיות), ההודעה נכתבה בבית הורי והמדפסת מחוקה בחלק מהאותיות...

תיקון קטן לגבי הריטלין/קונצרטה

רשמת.. "ריטלין וקונצרצה הם למעשה אותו כדור אלא שקונצרטה פועלת את פעולתה למשך חלק מהיממה , בעוד שריטלין אמור להשפיע למשך כל היום". התכוונת בטח לההיפך לא? הריטלין הוא לכמה ש' ואילו הקונצרטה היא לתקופה ארוכה יותר לא? טוב נו אני כנראה עייף מדי :) לילה טוב

השגיא

New member
ממש לא התבלבלתי

לדעתי הקונצרטה נוצר מכיון שחלק מהילדים זקוקים להשפעה "הריטלינית", רק כשהם במוסדות החינוך, ולא בבית. בכל אופן שוב, הריטלין הוא לכל היום והקונצרטה ל-12 שעות אני חושבת.

הלנה

New member
לא מדוייק

את הריטלין הרגיל צריך לקחת כל 4 שעות (אם לוקחים כמה כדורים זה ישפיע להרבה שעות). ואילו הקונצרטה משפיעה על זמן כפול או יותר.

למעלה