מאיץ חלקיקים

nirte

New member
מאיץ חלקיקים

מה זה מאיץ חלקיקים? איך הוא פועל? לשם מה הוא קיים?

pelegs

New member
מאיץ חלקיקים מאיץ חלקיקים!

(סליחה, הייתי חייב...
) בעקרון מאיץ חלקיקים הוא מכונה ענקית, המכילה מנהרה גדולה ועגולה(הגדולים ביותר שיוצרו אי פעם, כמו לדוגמא סרן בשוויץ, הם בעלי מנהרות בקוטר של כמה קילומטרים), בא לוקחים חלקיקים אלמנטרים(כגון פרוטונים או אלקטרונים, ואפילו קווארקים לפםעמים אם אינני טועה), מאיצים אותם למהירויות הקרובות למהירות האור בעזרת שדות אלקטרו-מגנטיים רבי עוצמה - ומטיחים אותם זה בזה. מאיצי חלקיקים נועדו לבסס תאוריות/להפריך אותן/לגלות מספרים שחשובים למשוואות/כל שאר הדברים שעושים בניסויים בפיזיקה, רק שאלו מתמקדים בעיקר בתורת הקוונטים. השימוש האהוב עלי ביותר אגב, הוא הטחת אלקטרונים ופרוטונים(אם אני זוכר נכון) זה בזה לשם יצירת פוזיטרונים או אנטי-פרוטונים.

ניצול שרשור

מה זה פצצת קווארקים ומה הנזק שלה - הן בזמן הפגיעה והן לאורך מתמשך?

טל ר

New member
אין דבר כזה פצצת קווארקים

פרט לאומנות, כמובן - שם אין דבר כזה שאין דבר כזה (סתם - בצחוק).

אורן51234

New member
כמו פצצת אטום רק ממש גדולה

יש שטוענים שזו תיהיה השיכלול הבא של פצצת האטום... קצת היסטוריה: היו היה פעם בן אדם שהמציא את הדינמיט. הוא חשב לעצמו: המצאתי משהו כל כך חזק שברגע שהעולם יראה אותו יפסקו כל המלחמות. ראה העולם ואמר "יופי פצצה!!" (ציטוט של תומאס). עברו מאה שנה (אולי יותר) ואיינשטיין שעבד במשרד הפטנטים חשב פתאום על תורת היחסות. זה לא עניין הרבה אנשים עד שחשבו קצת והצבא גילה שימוש נוסף לעניין... ומשם כבר כולם יודעים מה קרה (ראה ערך הירושימה ונגסקי). עכשיו אפשר לומר "זה היה כ"כ חזק שאנשים יבהלו ולא יהיה מלחמות". אז הצבא שמח והמציאו את פצצת המימן- פי 100 יותר חזק (אם אני לא טועה). עכשיו יש שאומרים שהשלב הבה יהיה פצצת קווראקים שתיהיה יותר חזקה אפילו מפצצת מימן. מסקנה:תן לאדם נשק והוא כבר ימצא דרך להרוג את עצמו... האנושות תשמיד את עצמה בסוף, לא מטאור...

arifell

New member
אני לא חושב שאפשרי ליצור פצצת

קוורקים. זה לא יכול להיות יציב מספיק על מנת להחזיק מעמד עד לרגע התפוצצות מתוכנן.

pelegs

New member
נו, אז?

כנראה ברגע שהדבר הזה מגיע למסה קריטית(אם אפשר בכלל - לא לדיון כרגע), החלקיקים התת-אטומיים שלו מתפרקים לחלקיקים האלמנטריים שלהם(לא נשמע סביר משהו, אבל אני מנסה לתת הסבר) והם אלו ש...עושים משהו שם ש"מתפוצץ"(אני מניח התחברות חזרה לחקיקים תת-אטומיים ושחרור רב של אנרגיה עקב כך... או משהו).

כן?

פעם אנשים חשבו שלא יוכלו לטוס לחלל כי אין אוויר! כל דבר אפשר לעשות השאלה היא איך ומתי זה יתגלה..

pelegs

New member
חחחח.... אני זוכר את הציטוטים האלו

של תומס. אוך, הזמנים שהיו...

arifell

New member
יש לי כמה סיפורים על תומס

אבל אני לא חושב שאני מסוגל לכתוב אותם בלי להרוס את כל הקטע...

למעלה