מאיפה "סולמתי"?

yariv t

New member
עזריאלי ש/ל

תודה למיכל הימן שבקרוב תעלה תמונות גורדי שחקים ש/ל לפורום זה

DerBleistift

New member
לא "חושב" אלא "יודע"...

המגדל הגבוה של מרכז ויצמן. עדיין תחת בניה.

danezeq

Member
מגדל המוזיאון ממקום דרומה

מהמקום בו התמונה צולמה, ז"א לכיוון שמאל זה לא שזה הוויצמן הקטן, אבל למה הוא נראה כ"כ רחוק? ומה זה המנוף הקטן הרחוק יותר?

DerBleistift

New member
כולנו טעינו - התשובה האמיתית

זה מצולם מאחורי האגף הנמוך והותיק של איכילוב, אפשר לראות אותו בתחתית קדמת התמונה. (החלק עם המעויינים) את מרכז ויצמן אי אפשר לראות מאחר והוא יותר צפונה (צד ימין שלנו), וכל מה שניתן לראות ממנו זהו חלק המגדל שישמש קליניקות או משרדים (ואולי חלק מבית החולים, אינני בטוח), מעניין מבנה בגובה 6-9 קומות, אשר נבנה כחלק מהפרוייקט. זה עונה לשאלתו של נזק, מה זה המנוף. דבר נוסף שאפשר לראות זה שבית חנה יש עדיין מנוף על החזית הדרומית, מה שאומר שמדובר בתמונה יחסית ישנה, מה שמחזק את טענתי לגבי הבניין השלישי פרוייקט ויצמן. מאיפה זה צולם? מסתם בניין בבית החולים. בניין כזה עם 6 קומות, חלונות אופקיים, שאם אינני טועה משמש למחקר רנטגן או משהו כזה.

DerBleistift

New member
או אפילו יותר מערבה ממנו.

קקה של חידה! אם שואלים "מאיפה סולמתי" וזה לא סולם מרב קומות, אז מה זה שווה?! אני יכול להעלות תמונה של מאיפה סולמתי מהבית של סבתא שלי ואף אחד לא יידע לעולם מאיפה דודי השמש האלה. חוכמה מאד קטנה.

yariv t

New member
נכון ליאור.....אבל

מה זה משנה אם זה ג"ש או לא? אנחנו הרי בוחשים בקוי רקיע ובמגדלים בתל אביב כל כך הרבה אז אפשר לפעמים לדעת מאיפה זה צולם על פי הידע של מיקום גורדי השחקים לא כך? טוב לא משנה......התשובה שלך נכונה..(כמו תמיד) אני עוד אמצא את התמונה ש"תפיל" אותך חכה חכה. ביי יריב

DerBleistift

New member
שלא אובן שלא כראוי

אין לי שום בעיה עם תמונות קווי רקיע, אפילו אם הן נלקחו מחלון המרתף בביתך.
אבל זה פשוט לא הגון לשאול "מאיפה סולמתי", ולתת לנו (ובמיוחד לי!
), לשבור את הראש, כאשר טכנית, התמונה בכלל לא סולמה ממגדל או ממקום ידוע, לפחות. סתם גג או בניין בן 8 קומות, יכול להפיק תמונה יפה, אבל לעולם לא נדע את מיקום הבניין המדוייק, כך שאין ממש טעם לחוד לנו.

למעלה