מאיפה מתחילים?

מאיפה מתחילים?

שלום לחברי הפורום. לצערי נישואינו עלו על שרטון ואני מעוניינת להתגרש. אין לי שמץ של מושג מאין מתחילים, מה עלי לקחת בחשבון בעת עריכת הסכם גירושין האם לפנות קודם לבית משפט לעניני משפחה או לרבנות משמורת על הילדים (כמובן שאצלי) ביקורים חלוקת רכוש איך עושים את זה, מאיפה מתחילים קודם אשמח לכל עצה המצב ממש בלתי נסבל בבית. תודה.

קטי30

New member
ההמלצות שלי אליך ....

שרייני לך עו"ד בראש ובראשונה במידה ואין לך תקציב לזה גשי / גלשי ללישכה לביוע משפטי שם תוכלי לבדוק את זכאותך לאחד/ת כזה/כזאת מידה איניך עומדת בקריטריונים פני לנעמ"ת או ויצ"ו שם נותנים עו"ד בתשלום אבל יחסית זול יותר.
במידה וזה הדדי ויש מצב לפתור את זה בצורה נורמלית ושיתופית אז ביחד לגשת לעו"ד על מנת לסגור את הכל ולהכין הסכם שמקובל על 2 הצדדים ומשם ללכת ולהתגרש ברבנות .
במקרה והדבר היחיד שאתם מסכימים עליו זה שאתם לא מסכימים על כלום ממולץ ואפילו רצוי שתלכי בהקדם האפשרי לבית הדין לעניני משפחה ותפתחי תיק שם וכשאני אומרת בהקדם האפשרי אני מתכוונת לזה שזה יהיה ללא דחייות כי ברגע שהוא "ישיג" אותך ויפתח תיק לפניך ברבנות זה יהיה הרבה יותר בעייתי הרעיון המרכזי הוא כזה : מי שפותח תיק ראשון הוא קובע היכן יתנהלו ההליכים עדיף לך באופן נחרץ בבית הדין לעניני משפחה ששם הדיונים מתנהלים בצורה טובה לך ובראש ובראשונה לילדים. ולו עדיף ברבנות ששם לא חדש הם נוטים לטובת הגבר ברוב המיקרים.
תהיי חזקה זה לא הולך להיות קל :) מקווה שנתתי לך קצת "מושגים" ועזרה
לך ושבת שלום

הדבר שלא אתפשר עליו

ונראה לי שגם בעלי לא יהיה מוכן להתפשר, הם הילדים והדירה. הדירה שייכת לו. הילדים מאוד קשורים לשנינו ואני יודעת שיהיה לי ולהם מאוד קשה, כמובן שגם לבעל. אני מאוד פוחדת לעשות את הצעד הזה ולא יודעת אם עכשיו זו תקופה טובה לצאת למלחמה (הוא לא בעל טוב להתגרש). תודה על העצות המועילות.

לפני הסידורים הטכניים

זכרי בכל שלב ושלב שהוא אבי ילדייך והאיש שפעם אהבת, קל להיסחף למאבקים וקשה לחזור מהם

גנטי

New member
צודק לחלוטין

אולי לשבת ולדבר ולנסות להגיע להבנה נשמע תמים אבל ראוי

היינו בייעוץ זוגי מספר שנים

וזה לא הלך. יש תקופות שבא לי לארוז תיק ולברוח מהבית. עד כדי כך.

אני יודעת

אבל יחד עם זאת המצב ממש בלתי נסבל. אנחנו חיים המון שנים ביחד ועברנו תקופות קשות. אין אהבה (אולי נעלמה עם הכסף שהיה פעם). אני זקוקה מאוד לחופש, רק מאוד חוששת. תודה על העצות.

הבהרה

לא התכוונתי שיש לפעול לשלום בית, כשזה נגמר זה נגמר, אלא רק להימנע מעימותים מיותרים שיכתיבו גירושין של איבה ואי שיתוף פעולה

לפני שתעלי את הנושא שרייני את עצמך.

מאחר ואת תקחי את המשמורת ויש פתגם שאומר "צריך לדעת עם מי מתגרשים" ומאחר ואנו לא יכולים לדעת עד שממשים אז זו העצה שלי - אל תהיי נאיבית ויפת נפש בלי הרבה חשבון בשקט תגני על עצמך קודם א. לכי לבנק בדקי מה יש ונשאר והעבירי זאת אליך (כמובן אם תוכלי) ב. מהבית תוציאי את כל דבר בעל ערך כמו תכשיטים וכו' וזה למה? כי ישנם גברים שהאגו נשבר להם שמרגישים נדחים הם מתנקמים כולי תקוה שבעלך אדם שקול ויסיים את הנישואים בצורה טובה ומשותפת כשהשליטה אצלך וזה מה שתשדרי לו שנקטת באמצעי זהירות ותשמחי אם יגיע איתך להסכמים הדדיים עבורכם ועבור ילדיכם ד. אגב זו הצעה שנתנו לי ודחיתי אותה כי אני בעד יושר וטעיתי בגדול ביקשת עצה קיבלת לגבי סגירת הסכם גירושים מעבר למזונות הסבירים שנראים לך תבקשי השתתפות בלימודים, הלבשה, וטיפולי שיניים שהם הצרכים שהכי הרבה מרוקנים את הכיסים מקוה שהמשא אל החופש יהיה עבור רגוע ומהיר בהצלחה

יש דירה ויש רכוש

אבל אין לנו כסף, לצערי. יש לנו חובות והלוואות שנצטרך לסגור. מה קורה במקרה שיש חוב גדול בבנק? כדי לסגור את החוב נצטרך לקחת שוב הלוואה ואין לנו מאין, מה גם שכאמור אנו חייבים המון כספים. תודה על העצות.

לפני שתתחילי מלחמת עולם

מציעה לך בניגוד לאילנה: ללכת ללמוד את החומר וליעוץ מקצועי ..אבל..אבל בגדול: לכי על גישור...גישור אם יש לך פרטנר שיהיה מוכן להדברות הגיונית ללא מלחמות מיותרות. לסגור את העסק המשפחתי הזה בצורה הכי מונעת נזקים נפשיים..כלכליים. לכי על גישור..ותדעי לך שזו הדרך הכי שפויה. כה אמרה מיכלי. וחושבת שאם יש על מה לדבר..זו הדרך. ומי שחושב שצריך מלחמות שיקום.

למעלה