מאיפה מתחילים ??

נולי 999

New member
מאיפה מתחילים ??

שלום לכולם, אחרי לבטים רבים החלטנו שאנחנו מוכנים ומעונינים להוסיף למשפחה גם כלב. מכיון שזו תהיה מתנה לבן זוגי אני פועלת עפי דרישותיו ומחפשת גור לברדור גזעי. מאיפה מתחילים לחפש ? קונים ? מאמצים ? ומה אחר כך ? איך יודעים מה לעשות איתו ביום הראשון בבית ? יש למישהו עצות למתחילים ???

lilithmm

New member
כמה עצות....

יש לשקול כמה זמן אתם מוכנים להשקיע בגידול הכלב. לברדור הוא כלב משפחה מצויין, אך דיי קשה להתמודד איתו בשנים הראשונות. הוא מנשיר המון שיערות, מאוד קופצני ואנרגטי ולפעמים עושה הרבה נזקים בבית. לפני רכישת הגור כדאי להתייעץ עם מאלף לדוגמא יוסי סמואל מה לעשות עם הגור, איך ללמד אותו משמעת ועשיית צרכים. אני מצרפת לך קישור שכדאי לקרוא לפני שקונים את הגור. אולי בכלל עדיף לאמץ כלב בוגר ובכך לחסוך את הטיפול בצרכי הגור . אם שניכם עובדים יש לדאוג שהגור לא ישאר שעות ארוכות לבד בבית. גור לברדור גזעי כנראה שלא תמצאי למסירה. הלברדורים בד"כ נזרקים מהבית בסביבות גיל שנה, כשהם כבר גדולים ולא כדורי פרווה קטנים כמו שהיו כשקנו אותם. אם אתם יכולים להתפשר על לברדור בן שנה, יש לי כמה גזעיים שמחפשים ביית חם.

מוסיפה

גור לברדור הוא נזק אמיתי!!! חוץ מהעובדה שהוא חמוד. אם אתם זוג צעיר, סביר להניח שהגור ישאר הרבה שעות לבד בבית, כשאתם בעבודה וזה יהיה זמן נהדר להרס מוחלט של כל מה שנקרה בדרכו. אם יש לכם חצר זה מצויין, אבל אם לא, אתם צריכים לקחת את זה בחשבון. לגבי עיצות גידול לגור, אם תקנו אותו אצל מגדל טוב, הוא ינחה אתכם בדיוק וגם תוכלו להתרשם אצלו מה הוא עושה ובמה הוא משתמש. הטעות הכי גדולה שאנשים שלא מבינים עושים זה ללכת לחנויות ולקנות בהמלצות המוכרים. אם תהיה לך האפשרות לבחור גור, כדאי שתסתכלי עליו מהצד לפני שאת מתקרבת, מאד קל לראות את אופי הגור בצורה שהוא מתנהג בביתו עם אחיו ואימו. הטעות הכי גדולה , כאן, זה לגשת אליו ולהרימו על הידיים. לברדורים וגולדנים בוגרים יש בשפע כמו שלילית כתבה, הם בדר"כ מחונכים לצרכים וגם עם הרבה פחות אנרגיה ומוטיבציה להרס. בהצלחה במה שתבחרי

נולי 999

New member
תודה לכולם

מודה שנבהלתי קצת ממה שכתבתי ויש לנו מחשבות לקחת כלב בוגר יותר. אנחנו נחשוב על זה עוד קצת... כלב בן שנה כבר אמור להיות מחונך ומאולף ויוכל לשלוט בצרכיו במשך היום, נכון ?

be_roo

New member
כלב בן שנה יכול להתאים יותר

אם מדובר בכלב שגודל בבית וחונך לצרכים. וגם אם לא, הרי שיהיה קל בהרבה לאלף אותו לכך מאשר גור קטן שלא מצליח להתאפק. כך גם תוכלו לעשות מצווה ולהציל את אחד מאלפי הכלבים שבמכלאות ותזכו לחבר נאמן.

nobodys girl

New member
שימי ../images/Emo23.gif

דפדפי קצת אחורה בפורום מישהו הציע למסירה לברדור בוגר מחונך בגלל מעבר לדירה קטנה...

האפי לי

New member
מציאת לברדורים..

כל הזמן יש מודעות של לברדורים גזעיים למסירה. אם תעודות הן חלק מהעניין זה טיפה יותר מאתגר אך מאוד מאוד קל למצוא לברדורים גזעיים בצורה ובאופי ולפעמים גם עם תעודות, לא בבתי גידול אלא בלוחות מודעות ובעמותות השונות, שווה לבדוק.

למעלה