מאיפה מתחילים?

מאיפה מתחילים?

מתגלגל אצלינו במסורת המשפחתית שסב סב סבי היה ר' לוי יצחק מברדיצ'ב זצ"ל. (סבי עוד נולד בברדיצ'ב למיטב ידיעתי) איך אני יכולה למצוא את השתלשלות הדורות עד אליו (אין לי הרבה מידע מעבר לזה - וגם ממש ממש אני לא מבינה בגניאולוגיה)... אני אשמח לעזרה תודה ושבוע טוב!

א77

New member
אז אם סביך נולד בברדיטשוב

וודאי יודעת את מה שמו. מה שם הוריו. וכל מה שידוע לך כמקצוע וקרובי משפחה, לא יזיק. כל הפרטים יכולים רק להועיל. התגליות יכולות לצוץ בענק וברגע. והן יכולות לבוא טיפין טיפין בקטנות במשך זמן. ככה או ככה, רק אם תוסיפי פרטים, יוכלו לעזור כאן החבריא. והעיקר: ברוכה הבאה בצל קורתינו.

שטמון

New member
ר' לוי יצחק

אני יכול להוסיף רק שביוגרפיה קצרצרה וטובה של הרב ורשימה מפורטת של צאצאיו נמצאת בספר "מאורי גליציה" חלק ג' של כב' הרב מאיר וונדר (תחת השם לוי יצחק). הספר ניתן להשגה בספריות הציבוריות ובטח בחדר הרמב"ם בבית אריאלה. אם תתני יותר פרטים נוכל גם אנחנו כאן לעזור. דרך אגב, גם אם לא תמצאי את הקשר הספיציפי לרב לוי יצחק, עצם החיפוש יוסיף לך הרבה, וודאי תגיעי למקומות שלא ציפית להגיע ותמצאי דברים רבים ומרגשים.

חזרתי עם מעט יותר פרטים

לפני הכל תודה על העזרה, עידוד, תמיכה וכו'. באמת עושה רושם שהתוודעתי לנושא מאוד מעניין - יפה לראות את הדבקות פה בעניין - (המדריך למתחילים למשל...) ואת האכפתיות. הוריו סבי הם הרב יוסף ומירל בהרב חיו בברדיטשב תחילה, אך בעקבות הקשיים שהערים סטלין על לימוד תורה עברו לליפקאן שבבסארביה ושם היה הרב יוסף רב קהילה. הקשר לר' לוי יצחק ככל הנראה הוא דרך אמו של סבי - מירל בהרב. אך הדבר היחיד שאני יודעת הוא שלאביה קראו אלכסנדר (סנדר) - וגם הוא היה רב (כנראה באוקראינה). לצערי התעוררתי מאוחר, וכבר קשה להשיג פרטים... עד כאן מה שיש בידי. אשמח לשמוע עזרה איך למצוא כיוון. ותודה על ההפניה לספר, אני מקווה למצוא אותו.

א77

New member
לא התעוררת מאוחר.

המתיני לאט לאט. הנושא ישוב עוד ועוד. וכל פעם עם עוד נסיון בירור. בעצמך תלמדי איך מנסים לאתר ואיך מחפשים. זה לא הכל על רגל אחת. והעיקר בהצלחה.

א77

New member
אני מבחין בצירוף השמות סנדר בהרב

יש גם ד"ר אלכס [קיצור של אלכסנדר בהרב. עייני בד"ר מס. 23 בוועדת הגישוש. אוליי הוא נצר וקשור למשפחה. ייתכן ויהיה כדאיי להתעניין אצלו. כלל ברור בגניאולוגיה, לא לזלזל ולנסות לשאוב מידע מכל צל של אפשרות.

אלכסנדר בהרב

ללא ספק הוא נצר למשפחה - הוא דוד שלי... נראה לי שאנסה למצוא את הספר של הרב וולנר בתור התחלה. ואולי גם לשאול קרובי משפחה רחוקים יותר... תודה

שמו וונדר - ואני בטוח שאם תגשי

לספריה האוניברסיטאית הגדולה הקרובה למקום מגורייך ותעייני בספר, תוכלי במהרה להתקדם. התחילי מהברדיבטשר - ר' לוי יצחק מברדיטשב, ועקבי אחר צאצאיו. לגבי כל אחד מצאצאיו, עקבי אחר צאצאיו וכו'. שרטטי לך את עץ משפחה שתוציאי משם, כולל תיעוד המספרים הסידוריים של האנשים, כדי שתוכלי לחזור ולאתר מידע או להפנות אחרים למידע - וכך תגיעי לדורות שאמורים להיות מוכרים לך מסיפורים משפחתיים.
ארנון

דרברמדיקר

בעיון בספרו של הרב מאיר וונדר גיליתי ששם משפחתו של ר' לוי יצחק היה דרברמדיקר (שמשמעותו בעברית הרחמן) - וכנראה שזה גם היה שם נעוריה של אמו של סבי... זו כבר התקדמות, ואני מקווה שאצליח למצוא את הקשר המדוייק. תודה על ההפניה שבאמת עזרה - ועלי לציין שהתחום החדש שנפתח בפני בהחלט מרתק ומרגש... חיילכם לאוריתא!

למעלה