ובכן:
בנוגע לספירת העומר:
1. לעדות המזרח מותר להתחתן אחרי ל"ג בעומר, לאשכנזים רק אחרי שבועות.
זה אומר שהחל מ 7.5 יש חתונות, לפחות בחלק מהמקומות.
2. יש בארץ לא מעט פסולי חיתון, כאלה שלא יכולים להתחתן ברבנות כי יהדותם מוטלת בספק, כי הם כהן וגרושה או כל סיבה אחרת.
הם עדיין יכולים להתחתן בטקס אזרחי ולערוך מסיבה ובימינו יש בלא מעט אולמות אירועים שמתקיימים גם בתוך ספירת העומר.
אם יש אולם שנורא דחוף לך לראות - תרימי טלפון ותשאלי.
אני באופן אישי רואה ה-כ-ל בכל מקום אליו אני מגיעה, כך שאני מודעת גם לדברים כמו מצב השירותים וקצב עבודת המלצרים גם כשאני אורחת בחתונה,
לא רק אם אני באה לבדוק אפשרות של שכירת המקום כמתחתנת. יחד עם זה, אני גם מודעת לעובדה שכולנו בני אדם, שיכול להיות שדווקא
ביום של החתונה שלי 2 מלצרים שמגיעים יחד יהיו מעורבים בתאונה או סתם יאחרו מכל מיני סיבות ואין לי שום דרך לצפות את זה מראש.
לא נותר לי אלא לסמוך על מנהל האירוע מטעם האולם וגם על המפיק הפרטי שלי ולקוות לטוב.
בקשר לרבנות:
לפי
האתר של הרבנות (את יכולה לראות שם גם רשימה של תאריכים בהם אסור להתחתן),
צריך להתחיל את תהליך פתיחת תיק הנישואים בטווח של 3 חודשים עד חודש וחצי לפני החתונה.
אם את מתכננת להתחתן בעוד שנה - יש לך זמן. הרבה זמן. בינתיים את יכולה
לקרוא בנושא.
בפועל - תלוי איפה את נרשמת.
הרב האחראי על מחלקת נישואים ברבנות העירונית אצלנו פתח לנו תיק 5 חודשים לפני החתונה, לא דרש תעודות רווקות מרבנות
העיר בה היה רשום בן זוגי עד לפני כמה חודשים, אלא רק ביקש שנשלח 2 עדים לכל אחד מאיתנו.
יכול להיות שזה כי הגענו מראש עם תעודות נישואים של ההורים ותעודות לידה של שנינו והיינו מאוד מסודרים.
יכול להיות שזה כי הוא מבין שאנחנו כבר לא בשטייטעל של לפני 150 שנים והזדהות בתעודת זהות היא ההגיונית ביותר היום,
אף אחד לא יודע מי אני והאם אני רווקה בעיר בה גדלתי, לא משנה איפה אני רשומה בתעודת הזהות ואיפה אני מתגוררת בפועל.
האגרה של פתיחת תיק נישואים עומדת כיום על 700 ש"ח (אם יש הנחה לסטודנטים זה מעולה, אנחנו לא סטודנטים אז אין לי מושג)
והיא כוללת מלבד הרישום הבירוקרטי גם כתובה פשוטה. הם כמובן מציעים למכירה גם כתובה מהודרת (כמה עשרות שקלים).