מאיפה מתחילים?

מאיפה מתחילים?

היי,
קיבלתי אתמול הצעה [מהממת, מקורית ומרגשת].
ובטח שאלו מיליון פעם אבל לא מצאתי משהו מהזמן האחרון לאיך בכלל מתחילים לתכנן חתונה.
אז הבנתי שמתחילים מרשימת מוזמנים ובטח נארגן כזו בימים הקרובים [טיפים ליעול התהליך יתקבלו בברכה].
אבל מה עושים אחר כך?

im mitzi

New member
התהליך

אז כמו שהבנת קודם תעשו רשימת מוזמנים בסיסית, תבינו כמה אורחים פחות או יותר יהיו לכם
במקביל תתחיל לחשוב על מתי אתם רוצים להתחתן, מה האיזור בו אתם רוצים להתחתן ואיזה סגנון אולמות (גן, אולם, טבע וכו') והכי חשוב לדעת מה התקציב שלכם וכמה אתם מוכנים להוציא על היום הזה.
אחרי שעשיתם את כל זה עכשיו באמת הגיע הזמן לבדוק אולמות.
תקבעו פגישות עם האולמות שאתם רוצים או לחילופין אתם יכולים גם לקבוע פגישה עם איזיווד או חברות כמוהם שיכולים לתת לכם הצעות מחיר של הכל כלול (זה יכול לחסוך הרבה כאבי ראש בעתיד, אם כי אישית אני העדפתי לעשות הכל לבד).
&nbsp
אחרי שתגיעו לאולמות ותשאלו את כל השאלות שיש לכם ותקבלו הצעות מחיר ודוגמאות תפריטים ובעצם כל מידע אפשרי על העלויות והתוספות, אז תוכלו לסגור עם אולם וכמובן יהיה לכם תאריך.
מהרגע שיש לכם תאריך תתחילו לסגור עם ספקים שונים (דיג'יי, צלם, רב וכו')

ronitvas

New member
בשעה טובה!!!

מצרפת לך שתי חוברות שכתבתי שיעזרו לך מאוד בכל השלב הראשוני.
http://citrusim.blogspot.com/2015/02/blog-post_10.html
http://citrusim.blogspot.com/2015/02/2.html

אם יש עוד שאלות, אנחנו כאן

ariel561

New member
תודה רבה - ממש עוזר

אני חושבת שהרשימה ממש עוזרת, אני בדיוק בשלבי הארגון
ובאמת לא יודעים מאיפה להתחיל, הפוסט בהחלט נותן הכוונה וגורם - לא לאבד את הראש

רשימת מוזמנים יש. אז שאלת אולמות ושאלת רבנות

בנוגע לאולמות- נתחיל בקרוב לבדוק אולמות. מה חשוב לבדוק? וכמה קריטי לראות אירוע לדוגמה? ספירת העומר עכשיו אז אין חתונות ובכל מקרה ברוב האולמות כבר היינו בעבר בחתונות של חברים ומכרים.
&nbsp
בנוגע לרבנות- יש שירות די חדש של התאחדות הסטודנטים בנוגע לכל ענייני הרבנות. למישהו יש אולי ניסיון בזה? אנחנו שוקלים, בהנחה שזה לא יעלה יותר מאשר הפרוצדורה הרגילה, לעשות את זה דרך אגודת הסטודנטים שלי או שלו.
ד"א מתי צריך להתחיל את כל העסק עם הרבנות ובכלל מה זה כולל? יש לנו עוד כשנה עד החתונה.

rachelMcfadden

New member
יכולה להגיד לך מניסיון שזה חשוב מאוד!

אני הייתי נעולה על זה שאני רוצה להתחתן בהרמוזו, המקום נראה כמו ארמון וראינו אותו עוד באור יום כשהכינו את המקום לאירוע שיתקיים בערב. יצאנו משם כשאנחנו מאוהבים קשות במקום ולא רוצים להתחתן בשום מקום אחר.
אחרי שבוע בערך, הלכנו לשם שוב, לראות אירוע ולקבל טעימה של המנות לפני שאנחנו סוגרים שם, ואני יכולה להגיד לך שזה היה אחר לגמרי! המקום אכזב ברמות... חלום הרמוזו התנפץ לרסיסים והייתה אכזבה קשה. בסוף סגרנו בקדמא

אבל ממש כדאי ללכת לראות אירוע. גם אם הייתם שם כבר באירוע, תלכו. זה אחרת לגמרי שאת באה בתור "קונה", את תשימי לב פתאום לדברים שלא חשבת לבדוק בזמן אירוע של אחרים כמו ניקיון השירותים, סדר וארגון של המקום וכו'...
&nbsp
לגבי הרבנות - חבר שלי סטודנט, לסטודנטים יש הנחה ברבנות, זה עולה בערך 400 ₪ במקום 700 ₪, וצריך ללכת לא יותר משלושה חודשים לפני האירוע ולא פחות מ45 יום, כי את מקבלת ברבנות תעודת רווקות שתקפה לעד 3 חודשים.
&nbsp
המון מזל טוב ובהצלחה!!!

dori78

New member
ובכן:

בנוגע לספירת העומר:

1. לעדות המזרח מותר להתחתן אחרי ל"ג בעומר, לאשכנזים רק אחרי שבועות.
זה אומר שהחל מ 7.5 יש חתונות, לפחות בחלק מהמקומות.

2. יש בארץ לא מעט פסולי חיתון, כאלה שלא יכולים להתחתן ברבנות כי יהדותם מוטלת בספק, כי הם כהן וגרושה או כל סיבה אחרת.
הם עדיין יכולים להתחתן בטקס אזרחי ולערוך מסיבה ובימינו יש בלא מעט אולמות אירועים שמתקיימים גם בתוך ספירת העומר.
אם יש אולם שנורא דחוף לך לראות - תרימי טלפון ותשאלי.

אני באופן אישי רואה ה-כ-ל בכל מקום אליו אני מגיעה, כך שאני מודעת גם לדברים כמו מצב השירותים וקצב עבודת המלצרים גם כשאני אורחת בחתונה,
לא רק אם אני באה לבדוק אפשרות של שכירת המקום כמתחתנת. יחד עם זה, אני גם מודעת לעובדה שכולנו בני אדם, שיכול להיות שדווקא
ביום של החתונה שלי 2 מלצרים שמגיעים יחד יהיו מעורבים בתאונה או סתם יאחרו מכל מיני סיבות ואין לי שום דרך לצפות את זה מראש.
לא נותר לי אלא לסמוך על מנהל האירוע מטעם האולם וגם על המפיק הפרטי שלי ולקוות לטוב.

בקשר לרבנות:
לפי האתר של הרבנות (את יכולה לראות שם גם רשימה של תאריכים בהם אסור להתחתן),
צריך להתחיל את תהליך פתיחת תיק הנישואים בטווח של 3 חודשים עד חודש וחצי לפני החתונה.
אם את מתכננת להתחתן בעוד שנה - יש לך זמן. הרבה זמן. בינתיים את יכולה לקרוא בנושא.
בפועל - תלוי איפה את נרשמת.
הרב האחראי על מחלקת נישואים ברבנות העירונית אצלנו פתח לנו תיק 5 חודשים לפני החתונה, לא דרש תעודות רווקות מרבנות
העיר בה היה רשום בן זוגי עד לפני כמה חודשים, אלא רק ביקש שנשלח 2 עדים לכל אחד מאיתנו.
יכול להיות שזה כי הגענו מראש עם תעודות נישואים של ההורים ותעודות לידה של שנינו והיינו מאוד מסודרים.
יכול להיות שזה כי הוא מבין שאנחנו כבר לא בשטייטעל של לפני 150 שנים והזדהות בתעודת זהות היא ההגיונית ביותר היום,
אף אחד לא יודע מי אני והאם אני רווקה בעיר בה גדלתי, לא משנה איפה אני רשומה בתעודת הזהות ואיפה אני מתגוררת בפועל.

האגרה של פתיחת תיק נישואים עומדת כיום על 700 ש"ח (אם יש הנחה לסטודנטים זה מעולה, אנחנו לא סטודנטים אז אין לי מושג)
והיא כוללת מלבד הרישום הבירוקרטי גם כתובה פשוטה. הם כמובן מציעים למכירה גם כתובה מהודרת (כמה עשרות שקלים).

elinoket

New member
הנחה לסטודנטים יש גם דרך הרבנות

בהצגת תעודת סטודנט.

לגבי לראות אירוע, לדעתי זה נחמד אבל לא קריטי, במיוחד אם יש המלצות. אנחנו ראינו אולמות בערבים אז כמעט בכולם היה אירוע או קצת לפני האירוע עצמו...

תודה

רבנות הבנתי שזה לא יותר משלושה חודשים לפני אז יש לנו עוד זמן. נכנסתי לאתר הרבנות- משהו שלא כל כך הבנתי- עדים לתעודת רווקות לא יכולים להיות בני משפחה?
&nbsp
ובנוגע לראות אירוע באולם- כנראה שנלך. בכל מקרה יש לנו זמן אז כנראה שלאחר שבועות נלך לראות גם אירוע לדוגמה.

dori78

New member
עדים לרבנות

צריכים להיות:
יהודים מעל גיל 18, שאינם קרובי משפחה של מי מכם (ולכן ללא אינטרס אישי
) ושמכירים אתכם לפחות מגיל 18, שהוא גיל הנישואין החוקי במדינה.
כל זאת כדי לוודא שלא התחתנתם עד כה (שהרי ברור לכל בר דעת, שמכר של אבי שלא ראה אותי לפחות עשור ולא קרוב אלי בכלל מכיר אותי מעולה
)

לי הרשו להביא נשים, זה כבר תלוי ברב הספציפי שאצלו נפתח התיק. יש כאלה שמתעקשים על גברים.

מרבית האנשים שאני מכירה ביקשו טובה מאנשים שעובדים איתם היום (ומכירים בערך 2-3 שנים), הם סיפרו שהם מכירים הרבה שנים ובזה זה נגמר.
חלק שלחו איזה מכר של ההורים - על אותו עיקרון.
החוקים המטופשים האלה מתאימים לחיי עיירה קטנה במאה ה-18, בה כולם מכירים את כולם וכולם גם נשארים קרובים גיאוגרפית,
כך שלא קשה לאתר מישהו שלמד איתך בכיתה בביה"ס היסודי שיעיד שעד כה לא התחתנת.
קצת פחות רלוונטי למציאות שלנו, בה את עוברת כל כך הרבה תחנות בדרך, שהסיכוי למצוא גבר שמכיר אותך מגיל צעיר וגם נשאר איתך בקשר הוא די קלוש.

elinoket

New member
הקטע הוא שאין בזה אפילו אחידות

למשל ברבנות שפתחתי תיק ביקשו שכל אחד מאיתנו יביא שני עדים שמכירים אותנו לפחות 10 שנים
ושמעתי ממכרות על רבנויות שמספיק שנתיים או 5 שנים להכיר ומקומות שמספיק להביא שני אנשים בסה"כ ולא לכל אחד מבני הזוג
קיצור לא מספיק שהם עושים את החוקים המפגרים האלה, בתאכלס כל רבנות עושה מה שבא לה....

dori78

New member
מה שכתבתי אלה ההוראות הרשמיות שמופיעות באתר שלהם.

פורטל הרבנות - המדריך המלא למאורסים
אתר הרבנות הראשית - תקנות והוראות לרישום נישואין
אם רבנים מסויימים בוחרים לעשות אחרת ולהקל - אחלה.
אבל למקרה הכי גרוע שבו באמת מתעקשים על כל השטויות האלה - אלה כללי הבסיס.

והחוקים אכן מפגרים, במשהו כמו 150 שנה.
הם מבוססים על הזמנים בהם התחתנת עם מישהו שגדל איתך או עם מי מבני משפחתך, בהם כולם הכירו את כולם
וכל העיירה היתה מוזמנת לחתונה, כך שלא היה מצב בו התחתנת ללא ידיעת כל העולם ואשתו.

susi11

New member
מניסיון אולי כדאי לך גם לבדוק עם איזיווד

כשאנחנו חיפשנו אולם בהתחלה גם רצנו מאחד לאחד עד שכבר לא היה לי כוח. איזיווד עובדים עם המון מקומות ובפגישה איתם פשוט עברנו אחד אחד ובסןף התבייתנו על מה שהכי התאים לנו. חסך לנו טונות של זמן וכאבי ראש.
לגבי הרבנות- 45 יום לפני זה הכי חשוב, אחרת זה סתם צרות

תודה

אבל מאחר ויש לנו עוד הרבה זמן עד החתונה ואין פה כ"כ הרבה אולמות באזור אנחנו מעדיפים לסגור דברים לבד.

למעלה