מאיפה מתחילים?

• פותח הנושא hd47
  • פורסם בתאריך

hd47

New member
מאיפה מתחילים?

היי,אני אפתח בשאלה (בעצם כבר פתחתי בנושא חח אז פשוט אמשיך
) כמה מכם אמרתם לעצמכם אתם הייתם מתים לעזוב הכל ופשוט להתחיל הכל מחדש? וכמה באמת עושים את זה? אז אפשר להגיד שאצלי זאת לא שאלה בכלל,זה מצב נתון,החיים פשוט הכריחו אותי להגיע למצב כזה,שאני חייב להתחיל מאפס.
רק ש..בגלל שזה תפס אותי לא מוכן, ואני לא יודע מאיפה מתחילים ואיך,אני עכשיו פה בשביל לנסות אולי כיון חדש,אולי אפילו ליצור חברויות חדשות עם אנשים טובים (באמת
),יש סיכוי שמצאתי "בית"?

hd47

New member
כל דבר טוב שווה מאמץ

רק ש..לאיזה כיון הולכים בשביל להתחיל את זה? אני עכשיו על שביל עם פיצול לכל הכיוונים ואני לא יודע על איזה אני אמור לדרוך ולהמשיך עליו ושזה יוביל אותי לדבר הטוב הזה.
אני לא כל כך מעוניין להיכנס לפרטים מסיבה אחת - אני רוצה להשאיר מאחור את כל הרעל שהיה (והיה המון),עכשיו אני רוצה באמת לקבל את הטוב,להקיף את עצמי באנשים טובים שאפשר לסמוך עליהם.
חשוב לי רק לציין,למרות כל הרעל שהיה,אפילו לא פעם אחת עברו לי מחשבות אובדניות - אני לא נותן לזה להיכנס למערכת.

סביבה חיובית - חיונית!

באמת אתה נשמע בכיוון הנכון!
סביבה שלנו מעצבת אותנו, אין לנו מה לעשות נגד זה. אבל מה, ביכולותנו לבחור מי יהיה במעגל הקרוב שלנו, ואת מי להרחיק למעגל המרוחק.
טוב עשית שבחרת להקיף את עצמך באנשים טובים ואוהבים, ששמחים על כל הטוב שמגיע להם וכל קושי לוקחים כאתגר לצמוח ממנו.
שינוי הרגלי חיים ותזונה - הם גם א'-ב' בחזרה אל החיים הבריאים.

בהצלחה!

hd47

New member
עדיין אני לא מוקף אנשים טובים

אני אמרתי אני רוצה להקיף, אולי יהיה לי מזל ואמצא פה
, אני מעוניין ורוצה לצמוח מהקושי אבל אני פשוט לבד (ואני לא מתכון בתחושה,אלא ממש פיזית),וזה עוד יותר קשה.
אני מסתכל על הטוב אבל לא שוכח את הרע - כדי לזכור לאן לא להגיע.
מה זה סביבה חיובית? (לצערי עד עכשיו לא הכרתי את זה)

Lichy87

New member
ברוך הבא

מכירה את ההרגשה של לעזוב הכל ולפתוח דף חדש, או לעשות משהו קיצוני פתאום שהפוך לגמרי ממה שאני רגילה. במציאות, במיוחד לאנשים כמונו, זה לא כל כך עובד. לא שזה לא אפשרי! פשוט זה לא משהו שאפשר לצפות שיקרה בבת אחת.
אם כבר שאלת מאיפה מתחילים, אז קח לך מילת מפתח שכדאי לך לזכור לאורך כל הדרך- "הדרגתיות". אם תנסה לקפוץ למים עמוקים יתכן והחוויה תהיה קשה מדי ותחשוש מלהמשיך. לכן חשוב לחלק את התהליך להרבה שלבים קטנים שתואמים את היכולות שלך כרגע כדי לחזק ולפתח אותן לשלבים הבאים.

הטיפ שלי לגבי תחילת הדרך הוא לגבש חלום, מטרה או שאיפה שעבורה אתה עושה את כל המאמץ הזה. זה מאוד מפתה לחשוב על מציאות אחרת, טובה יותר, אבל בשביל מה? זה יכול להיות זוגיות, קריירה, טיול גדול, תחביב, עסק, הקמת משפחה, כל דבר שאולי כרגע נראה מופרך הוא לגיטימי לגמרי. אם כל הדלתות היו פתוחות, מה היית בוחר לעשות?
אחרי שגיבשת את המטרה יש לך את הכיוון וכאמור תיצור לעצמך שלבים קטנים, מטרות קטנות שבהן אתה מאתגר את עצמך מעט בכל פעם.

אלו העצות הכלליות שאני יכולה כמובן להרחיב במידת הצורך.
כשזה מגיע לפרקטיקה יכול להיות שזה יהיה קשה מדי ובהתמודדות עם חרדה חברתית, אני חושבת ששווה לשקול עזרה מקצועית. השקעה שנותנת לך את הכלים שאתה צריך כדי להמשיך בתהליך הזה לבד.
גם על סוג הטיפול אשמח לתת מידע אם יש עניין כרגע או בשלב מאוחר יותר.

לגבי חברויות, אם אתה מעוניין להכיר עוד אנשים שמתמודדים עם אותו הקושי, קיימות קבוצות לעזרה עצמית לחרדה חברתית ברחבי הארץ שמובילות גם לקשרים חברתיים בנוסף לחיזוק ההדדי. אפשר למצוא עליהן מידע בקישור: http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=2272&aId=108195

מוזמן להמשיך לשתף במחשבות ותהיות

hd47

New member
תודה :)

זאת הבעיה,יש אנשים שמכירים אבל רק חושבים על זה,ולא באמת עושים את זה,כי הם יודעים בכמה כאב ראש זה כרוך,אצלי זה פשוט לא היה מחשבה - זה פשוט כאב ראש שנחת משום מקום - המציאות הכריחה אותי להגיע לזה,כלומר לא בחרתי " אני עכשיו עושה את זה ושם ז******** ",זה פשוט קרה,זה הציב אותי בפני עובדה בשטח.
בגלל זה אמרתי אני רוצה להקיף את עצמי באנשים שאני יכול לבטוח ולסמוך עליהם,כי האנשים שחשבתי שאני יכול לבטוח ולסמוך עליהם התגלו כ...הרוע בהתגלמותו (ולא,אני ממש לא מגזים,אני רציני לגמרי,אמרתי היה המון רעל...)
יש לי כמה חלומות, כולם קטנים - בכוונה,כי החיים בנויים מרגעים קטנים שמרכיבים תמונה אחת גדולה
, והחלום הראשון שאני רוצה להגשים - זה אמרתי להקיף את עצמי באנשים טובים,אחרי שזה יקרה נמשיך הלאה

למעלה