מאיפה מתחילים?

jjtt31

New member
מאיפה מתחילים?

היי לכולם,
קודם כל הפורום מעולה, הוא נותן ממש מענה להרבה זוגות שבגלל בירוקטיות וחוקים דפוקים שום לא הולך חלק.

ועכשיו לשאלה שלי (והסיפור מתחיל קח)
אנחנו זוג חד מיני.
הכרתי את בן זוגי בזמן שביצעתי התמחות בדרום קוריאה (הוא יהודי אמריקאי בן 23), ב30.8.13.
איך שהכרנו האהבה פרחה וב22.11 נגמרה לי ההתמחות והייתי צריך כבר לחזור לארץ (גם לעבודה וגם נגמרה אשרת שהייה מן הסתם).

אני ובן זוגי החלטנו לא לוותר על אהבה ואנחנו מקיימים קשר מרחוק שכולל שיחות בכל יום, התכבויות ושיחות סקייפ. הוא היה בארץ כבר 3 פעמים בביקורים קטנים ואפיל עשה פה בר מצווה לא מזמן.

הוא מתכנן להגיע לארץ בתחילת אוקטובר ואני מאוד מעוניין שהוא ישאר כאן באופן חוקי ללא בעיות מסויימות גם אם זה לתקופה זמנית אפילו של שנה.

הוא לא מתכנן לעשות עלייה, כי מבחינתו בשלב מסויים הוא ירצה שנגור בארה"ב וגם אם הוא יגיע לכאן בפרוייקטים כמו סוכנות היהודית או דברים דומים זה לא עונה על הצרכים שלנו והוא גם לא יעשה כסף מזה.
אני שוכר דירה במרכז הארץ עם חברים שלי והוא מתוכנן לגור איתנו כאשר הוא ינחת כאן.

ועכשיו לשאלות:

1. האם יש דרך שהוא יהיה כאן באופן חוקי?
2. אם הוא יהודי יש יתרון?
3. מה עכשיו? איך מתחילים את התהליך הזה? איזה טפסים צריך להציג?
4. במידה ואחרי השנה (בע"ה) האהבה תמשיך לפרוח. כיצד נתקדם משם? האם יש דרך למסד את האהבה שלנו? האם אני אוכל לחיות איתו באופן חוקי בארה"ב?
(או שזה סיפור מהסרטים).

אשמח לתשובות ובכלל אם יש לכם כיוון (אולי אפילו להתייעץ עם עו"ד?).

randyloo

New member
תשובות

אם הוא יהודי הוא פשוט יכול לעשות עליה. הרבה הרבה הרבה יותר פשוט מכל אפשרות אחרת.

randyloo

New member
בנוסף

גם אם הוא לא רוצה לעשות עליה הוא יכול לחיות כאן על אשרת זכאי חוק השבות במשך תקופה מסויימת כדי לנסות את החיים כאן.

prizman

New member
אני מקווה שהוא מעל גיל 13.

הפתרון הכי פשוט בשבילו זה להגיע על סמך חוק השבות. הוא יוכל להשאר כמה שירצה ולצאת ולחזור כמה שירצה
והוא לא מחוייב להשאר.
לגבי ארה"ב שיבדוק את חוקי ארה"ב בכלל וחוקי המדינה שלו בפרט. זה דבר שבודקים שם ולא כאן.

greendragon5

New member
תשובות נוספות

כמו שאמרו כבר קודם, זה שהוא יהודי הופך את הסיפור ליותר קל.
הוא יכול לעשות עליה ולקבל אזרחות, או שהוא יכול לקבל אשרת עבודה. שני הדברים לא אמורים למנוע מכם מעבר לארה"ב במידה ותרצו.
צריך לקבוע פגישה במשרד הפנים ולהגיש מסמכים על יהדות וכו',
מצורף לינק לנוהל:
http://www.piba.gov.il/Regulations/5.2.0003.pdf

בנוגע למעבר לארה"ב, אם תנשאו תוכל לחיות בארה"ב באופן חוקי. החל מיוני שנה שעברה בארה"ב מכירים בנישואים חד מיניים שנערכו במדינה שמאפשרת נישואים חד מיניים.
הכי קל - ניו יורק.
אחרי הנישואים תצטרכו להגיש בקשה בשגרירות האמריקאית בישראל או בארה"ב במידה ותהיו שם, ותוכל לקבל גרין קארד.
יש שם כל מני נהלים, אני חושב שאפשר לקבל ויזת עבודה גם לפני הנישואים (אני חושב שזה נקרא k2) אם אתם רוצים להתחתן בארה"ב.

בכל מקרה - בהצלחה!

greendragon5

New member
איפה להתחתן

לא חייבים להתחתן בארה"ב, אבל חייבים להתחתן במדינה שמכירה בנישואין שנערכו בה באופן רשמי (לכן בישראל אי אפשר). לא קיימות הרבה מדינות כאלה עדיין, וברובן אפשר להתחתן רק אם אתה אזרח המדינה.
אופציה נוספת היא קנדה, אבל שם התהליך קצת יותר ארוך ויותר מסובך בירוקרטית (במיוחד אם אתה רוצה להירשם כנשוי בישראל).
מבירורים שעשיתי, ומנסיון אישי (התחתנתי בניו יורק עם בן זוגי), בניו יורק זה מהיר, קל וכיף :)

jjtt31

New member
תודה

jjtt31

New member
תודה רבה!

אז כן, זה שהוא יהודי עושה את הסיפור לקל יותר :)
הוא פשוט יבוא לכאן ונזרום עם הדברים.
לגבי חתונה - הוא רוצה קליפורניה

למעלה