מאיפה מתחילים?

צפרדעית

New member
מאיפה מתחילים?

שלום לכולם,
אני צפרדעית, בת 38 ונמצאת כרגע ככל הניראה באמצע תהליך של אובדן ההריון ה- 8 שלנו.
אנחנו נשואים 8 שנים ללא ילדים עדין והשבוע נפל לי האסימון שאולי הגיע הזמן להרים ידיים ולנסות אופציות אחרות.
אנחנו מאותם לא מוסברים שהכל תקין רק העוברים שלנו לא שורדים את הטרימסטר הראשון.
אז איך מתחילים לברר?
איך מחליטים על פונדקאות בארץ או בחול?
מה העליות?
מה הפרוצדורה?

HELP

natasaa

New member
ברוכה הבאה

צר לי לשמוע על התהליך הקשה שעברתם.. מצד שני - רובנו פה בגלל תהליכים ארוכים, מלאי אכזבות - ובאמת יש אור בקצה המנהרה..
אני חושבת שהצעד הראשון בתהליך הוא להבין מה מתאים לכם יותר - פונדקאות ארץ או חו"ל. אנחנו עברנו תהליך בחו"ל, בגאורגיה, ויש פה מלא בנות שעברו תהליך בארץ. אני מניחה שכל אחת יכולה לתת לך את נקודת מבט שלה. אני הלכתי לחו"ל בגלל זמינות (ממש תוך חודש חודשיים) ועלויות (אצלנו זה נגמר ב - 120000 ₪, יש זוגות שמגיעים לקצת יותר - תלוי איפה ומה). גם מרחק מהריון שלנו שמר על שפיות שלי.
יש פה בנות שיגידו לך שחייבות להיות קרובות לפונדקאית וחייבות רפואה ישראלית. לי זה שינה פחות.. עוד פעם - אתם צריכים להחליט על הדברים שעקרוניים לכם ולזרום עם זה.
תפגשו את סוכנויות. יש כמה לפונדקאות ארץ וכמה חו"ל. בחו"ל יש את גאורגיה, הודו, אוקראינה.. (אצלנו יש גם את תאילנד, אבל אני ממליצה עליה רק לזוגות חד מיניים כי התהליך יותר מסובך כשיש בסיפור אמא..) קבלו את הצעות מחיר ותתרשמו. תבקשו לדבר עם אנשים שעברו את תהליכים בסוכנויות. נציגי המרכזים יגידו לכם גם את מחירים. (בגדול - אם מדברים על עוברים קפואים זה כ - 22000$ ואם עושים IVF שם 25000$. מחירי גאורגיה והודו די דומים. חשוב שתקחו בחשבון עלות - לא במקרה של הצלחה בפעם הראשונה אלא שלישית נגיד - כי יגידו לכם משתתפי פורום - לא תמיד מצליחים בפעם הראשונה, גם כשהכל מושלם
.
בארץ כל המבנה של תשלומים הוא שונה, וגם העליות הן שונות - מדברים על עלות של כ - 250000 ₪, בטח יש כאלה ששילמו פחות, ויש גם כאלה ששילמו יותר כי יש יותר דרגות חופש.
גם הפרוצדורה משתנה כתלות בארץ או בחו"ל. בארץ אתם צריכים לקבל אישור עקרוני (לא מסובך, צריך אישור מרופא שממליץ על פונדקאות), ואז מתקדמים - או שמחפשים פונדקאית באופן עצמאי, או שפונים למרכז שמאתר. הנחיות כבר תקבלי מבנות שמכירות את זה יותר. בחו"ל את מתקדמת ללא פרוצדורה התחלתית - את פשוט בוחרת מקום, חותמת חוזים, ולרוב התהליך מתחיל כחודש - חודשיים לאחר מכן. בארץ חוזה נחתם מול פונדקאית אחת, ובחו"ל הוא נחתם מול סוכנות שמציעה מספר ניסיונות, לא בהכרח עם פונדקאית אחת.
זהו - על רגל אחת
. מקווה שתמצאו את דרככם בקלות.

מירבי*

New member
התחלה

צר לי לקרוא על מה שעברת ומה שאת עוברת כרגע.
אין ספק שלהיות בלתי מוסברים זה תסכול עצום.
אני מציעה לך לקרוא בדפי הפורום ,גם בארכיון. יש הרבה מאוד מידע שמגיע מאנשים שעברו ועוברים את התהליך וזה בוודאי יסייע לך.
יום נפלא ובהצלחה

למעלה