מאיפה מתחילים?

happy teeth

New member
מאיפה מתחילים?

שלום,
אני רופאת שיניים צעירה, ועובדת במרפאה פרטית, אליה אני "מגייסת" מטופלים.
רוב מטופלי בשלב זה הם בעיקר משפחה, חברים וחברים של חברים, ואני רוצה לגדול.

קרוביי לוחצים עלי לפרסם בכל האמצעים העומדים לרשותי: פייסבוק, חלוקת פליירים בקרבת המרפאה ופרסום במקומונים.
אני לא מאוד מתחברת לכל זה ודי הולכת לאיבוד.
התקציב שלי מצומצם מאוד, ואני אשמח אם תעזרו לי להתמקד באמצעי שיביא לי כמה שיותר מטופלים.

ישנה מגבלת עיקרית: ע"פ הנחיות משרד הבריאות איני יכולה לפרסם את שמי (את שם המרפאה ניתן).
מלבד זאת, איני אוהבת את המודעות הצבעוניות ורוויות המבצעים שמפורסמות במקומונים, זה נראה לי זול ולא מקצועי ואני לא רוצה ליצור לעצמי תדמית כזו.

אשמח לכל עצה.
תודה :)

שלום לך רופאת שניים, לא ברור אם את הבעלים...

של המרפאה, או את שכירה במרפאה?
בכל מקרה אכן מטבע הדברים בתחילת הדרך, במצב שאת נימצאת הגיוני לגייס לקוחות מקרה "המעגל הקרוב" , דהיינו קרובי משפחה, חברים וכיו"ב,
כפי שאת עושה בצדק. יש אפשרות לפעול ביחסי ציבור, אך זה דורש תקציב מינימלי למיספר חודשים.
יתכן שאולי כדאי לך לצורך מינוף עצמי לעבוד בשיתוף עם רשת מירפאות או קופ"ח, גם אמצעי לרכוש ניסיון מן הסתם ולקוחות (למרות תקופת צינון אני מניח).
בהצלחה

happy teeth

New member
מוטי שלום,

תודה על תשובתך המהירה.
מרפאת השיניים בה אני עובדת אינה שלי, אך אני עובדת בה כעצמאית (סוג של שכירות).
כמובן שאני עובדת גם בקופות חולים למיניהן, אך הלקוחות שמגיעים לקופת החולים אינם הלקוחות שלרוב מגיעים למרפאה פרטית, וזה לא מרגיש לי אתי לדבר עם לקוחות על המרפאה הפרטית שלי.
בנוגע ליחסי ציבור - אני די בורה בנושא, במה מדובר, איזה סוג של יחסי ציבור כדאי לבחור כאשר מדובר בשירות רפואי?
אשמח לכל מידע בנושא.

תודה

ביחסי ציבור, את יכולה להגיע לתקשורת, למתג...

את עצמך כרופאת שיניים, זה לגטימי כמובן מבחינת נהלי האתיקה של רופאי השיניים, בדומה ליחסי ציבור לעורכי דין וכיו"ב.

את יכולה ליצור איתי קשר טלפונית אתן לך כמה כיוונים לאחר שאשמע יותר פרטים,ההתמחות שלך, כיוון עיסקי ומקצועי וכו'.
או כמובן ע"ג הפורום, אשמח לחברים/ות שעוסקים ביחסי ציבור שיוכלו לפרט ולסייע לך.
כעיקרון, את יכולה להציע את עצמך באתרי אינטרנט, פורומים וכיו"ב (כמו תפוז), לענות לשאלות בתחום שלך, גם בעיתונות מקומית, וכך למתג את עצמך וליצור לך יחסי ציבור, ללא עלות. זה דורש השקעה, ידע בסיסי איך לעבוד עם התקשורת, וכמובן זמן.
וטיפ לסיום..
לפני שבועיים התארח בפורום אייל לינור, יש לו תוכנית " המותג" בימי שלישי ב20, בנושאי שיווק , מיתוג "ברדיו ללא הפסקה" , אדם מקצועי נחמד וידידותי ,
מאוד מומלץ לנסות לעלות לשידור ולחשוף את עצמך, לשתף בדילמות, לקבל טיפים ממנו ומהאורח שלו.

למעלה