מאיפה מתחילים

הילי1312

New member
מאיפה מתחילים

שלום הרבה בעיות ואיני יודעת מאיפה להתחיל. עשיתי בדיקה גניקולוגית והופיעו לי 2 שרירנים חדשים בדופן הקדמי מצד ימין. לפני 7 שנים עברתי ניתוח לכריתת מיומה ענקית שלחצה על הרקטום וגם גרמה להתתהפכות הרחם ולהתפתלות המעיים. את הרחם הצילו. בכל זאת המשכתי לדמם מהמעיים במחזור. בזמנו לפני הניתוח אמר לי גסטרולוג שזה טחורים. בתקופה האחרונה הדימומים מהנרתיק התגברו וגם אני ממש דולפת מהמעיים במחזור, מסונכרן עם הדימום דרך הנרתיק. אני סובלת מעצירויות,למרות שאני עם תזונה מיוחדת בעקבות ניתוח לחסימת מעיים שעברתי במעי הדק. בזמן האחרון חזרו לי התקפי חום גבוהים סמוך ובתחילת המחזור, והתחלתי לסבול מכאבים מצד ימין (אין לי מושג אם זה מהשחלה או מהמעיים, אני סובלת הרבה מעוויתות מעיים). חברה שלי שסיפרתי לה חושדת שיש לי אנדמטריוזיס, וגם כשתיארתי את הדימומים בפורום של שיבא, הרופא העלה את הסברה הזו עם מעורבות של המעיים. אני מטופלת בקופת חולים כללית וחוששת שירצו להפנות אותי לוולפסון. בנתיים הגניקולוגית שלי שהיא חדשה אמרה לי להיות במעקב בעוד חצי שנה, ושאין קשר בין חום ומחזור. א. האם מישהי מכן יודעת על מקרה שיש שרירנים גם ואנדומטריוזיס, לא מצאתי תיאור כזה באינטרנט? ב. מה עדיף לפנות לקופת חולים, או לפנות קודם לתל השומר ואחרי זה לבוא לגניקולוגית ולבקש המשך טיפול. (אני מקווה שבגלל שאת ניתוח המעיים עברתי בתל השומר יסכימו שאני אמשיך בתל השומר? אשמח לתגובתכם. הילי1312

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית צר לי לשמוע על כל הסבל שאת עוברת. אין לי תובנות בשבילך לגבי השאלה הראשונה ששאלת אבל לגבי השאלה השניה, לא הייתי סומכת על רופאת הנשים שלך (לאור מה שהיא אמרה לך), אם את סומכת על רופא המשפחה שלך הייתי מנסה להוציא הפנייה דרכו כשאת מסבירה לו באופן ברור שזאת המרפאה היחידה בארץ שמטפלת באנדומטריוזיס. במידה ולא תצליחי גם אם תגיעי באופן עצמאי למרפאה בתה"ש תמיד תוכלי לשם על הביקור 98 ש"ח (או 120 ש"ח אני לא בדיוק זוכרת) ולקבל חוו"ד מקצועית ומכתב מסכם מהביקור שיעזור לך בבירוקרטיה של קופת החולים. מאחלת לך המון
תרגישי טוב

שלום הילי ../images/Emo140.gif

ממליצה לך לקבוע תור למרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש. קופות החולים מקשות במתן טופס 17, אם לא יאשרו לך תגישי ערעור, יש דוגמא למכתב ערעור בטאגליינס. אם לא יאשרו גם אז עלות ביקור במרפאה בתה"ש היא 98 ש"ח (מקווה שזכרתי נכון), תדאגי לבקש מהרופא שיקבל אותך מכתב לרופא המטפל שאת צריכה להיות מטופלת בתה"ש ואז בדר"כ יאשרו לך כבר את הטופס 17 הבא.

זואילי

New member
הי הילי ../images/Emo140.gif

חייבת להגיד שהסיפור שלך ממש
ואין לי מילים בכלל. תקראי בטאגליינס את השאלון ותראי אם יש לך סימפטומים של אנדו, בהמשך למה שחברה שלך אמרה ולסברה שעלתה בפורום בו התייעצת. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש, עם או בלי טופס 17 (עולה 98 ש"ח ביקור בלי הטופס). משם תתחילי. ולא משנה מה יגידו לך בקופה, תלכי קודם לתה"ש
אני עוד
לכן שולחת אלייך
גדול. וברוכה הבאה

ha1231

New member
רק בתל השומר יש מרפאה שמתמחה באנדו אז סביר

מאוד שכל הבנות בפורום זה ירצו להגיע להתייעצות שם ובעקבות חוסר ידע של רופאים בתחום.

נעמי 17

New member
שמעתי שפתחו שם גם

אבל זה לא מרכז לאנדו מקיף עם רופאים מכל התחומים שמתמחה אלא מרפאת חוץ שעובדת פעמיים בשבוע כמו שהיה לפני שמרפאת האנדו בתה"ש התחילה לעבוד בקונספט הנוכחי.

galit 03

New member
אני ממליצה לך לפנות למרפאה בתה"ש

מקסימום תפסידי כמה שקלים ולראות מה הם ממליצים. זה ניראה לי מוזר שאת מדממת וסובלת מחום ומה שהגניקולוגית ממליצה זה לחכות עם זה עוד חצי שנה...זה גם ככה קשה הדימום של הווסת אז להוסיף לזה עוד דימום מהמעיים ביחד? אני ממליצה להמשיך ולבדוק. שיהיה לך בהצלחה ותרגישי טוב, גלית

ha1231

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ראשית צר לי על כל הסבל שעברת ומאחלת לך הרבה בריאות. יש קשר בין חום למחזור במצב של אנדו' יכול מאוד להיות שהחום עולה לי זה קרה כמה וכמה פעמים. אני לא יודעת על קשר בין שרירנים לאנדומטריוזיס אולי הבנות שמבינות יותר יענו על כך.

הי הילי

לי יש שרירן ברחם וגם אנדו. וגם לי היו התקפות חום לפני מחזור. גם בשיבא טענו שזה לא קשור אבל מאז שנותחתי אין לי חום יותר. הייתי מאוד חולה בשנתיים שקדמו לאבחנה שלי בשלל מחלות ובריאותי השתפרה לעין ערוך לאחר הניתוח (אם כי אני עדיין חלושס ונוטה לפתח מחלות בקלות מטרידה) לי יש אנדו עם מעורבות מעיים. לא הייתי ממליצה לך לחכות חצי שנה - במצבך זה פשוט נשמע לי לא הגיוני. תפני לייעוץ רפואי אצל מומחה, אם את יכולה להרשות לעצמך הייתי אפילו הולכת לסוריאנו פרטי (מקבלים החזר מהקופה דרך הביטוח המשלים) כדי לא לחכות לתור חודשיים. אבל תלכי לרופא טוב שיבדוק אותך. שיהיה לך בהצלחה רבה ותדאגי לעצמך.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כל הסימפטומים מוכרים מאד מאד מאד
עוויתות מעיים זה סיוט
ממליצה לך גם לפנות לתה"ש. את מוזמנת להישאר

הילי1312

New member
המון תודה

תודה על הנכונות לשתף ולעזור. בזכותכן אני מקבלת תשובות על הדברים שלא נאמרים על ידי הרופאים. את יכולת לחשוב איך להתמודד, אם התחושה שאני נופלת בין הכסאות, בין תשובות שהכל תקין או תסמונת המעי הרגיז, יש לך מחזור עם נטיה לדימומים כבדים, אצל הגסטרולוג, התשובה היא בעיה גניקולוגית, אצל הגניקולוג, בעיה גסטרולוגית, אצל האורטופד, כאבי הגב לא קשורים לבעיה בחוליה. פורום מאוד חשוב, בריאות לכולכן הילי1312

ברוכה הבאה

כמו שכבר נאמר גם אני ממליצה לגשת להתה"ש גם אם צריך לשלם את ה - 98 ש"ח וגם אם לא תקבלי ט. 17. ונכון יש גם בהדסה.......

למעלה