מאיפה להתחיל?

michalica

New member
מאיפה להתחיל?

הילדה שלי נולדה לפני ארבעה חודשים פחות שבוע לאחר רעלת הריון קשה וברוך השם היא נולדה בסדר גמור, אפילו עם אפגר 10. היא נולדה בשבוע 33 ו 3, במשקל 1630 גר', ושהתה בפגיה 28 יום. הייתי בשוק כשילדתי, זה בטח לא חדש לכן, ובפגיה ניגשתי לאחת האמהות כשהילדה היתה עוד בטיפול נמרץ וזו היתה טעות כי היא החזיקה ביד תינוק כחול בן 4 חודשים כרונולוגית ובן חודש מתוקן, והיא הפחידה אותי בתערובת האופטימיות והיאוש שלה בעת ובעונה אחת. עכשיו הילדה כבר בסדר גמור, אמנם יש לי קצת רגשות נחיתות כי בן הדוד שלה שנולד חודש אחריה שוקל קילו מעליה, ואני גם חשה צורך להתנצל מול כל אלו שנתקע להם משהו בגרון כשאני אומרת שהיא בת 4 חודשים והם חשבו על משהו בסביבות השלושה חודשים או חודשיים, אבל נמאס לי להתנצל ולהגיד שהיא נולדה מוקדם! דיי! היא נהדרת בעיניי, אפילו אם היא פיצית.

הי מיכלי

ברוכה הבאה! שמי יעל, אמא להגר שגם נולדה בשבוע 33 במשקל 1.89. הגר בעוד יומיים בת חצי שנה. והיא היתה בפגיה 9 ימים בלבד. מאוד מוכר השוק מהלידה והתבוננות בילדה במבט של את היית צריכה ליהיות ברחם, לא בחוץ... לגבע רגשות נחיתות- להגר יש אחיין שנלד בשבוע 42, חודש בדיוק לפנייה וכל הזמן שהוא עושה משהו מצפים שגם הגר תעשה, לא משנה שהוא גדול ממנה ת'כלס ביותר משלושה חודשים. אז לפחות אצלך הפער קטן יותר...

ברוכה המצטרפת ../images/Emo24.gif

אז ככה, עילי נולד בשבוע 27 +3 1100 גר' אפגר 9 ו-10. היינו קצת יותר מחודשיים בפגיה. אני אתחיל מהסוף, כששואלים אותי ברחוב או אנשים לא קרובים במיוחד אני אומרת את הגיל המתוקן אני לא חייבת דין וחשבון לאף אחד למה הוא לא נראה בגודל של בגיל הכרונולוגי. אי אפשר להשוות תינוקות רגילים לפגים צריך לתת להם את הזמן שלהם והם לאט לאט ידביקו את הקצב ואני בטוחה שגם הילדה שלך תדביק את הקצב של הבן דוד גם עילי בפיגור לא קטן לגילו הכרונו'. בקשר לאמא בפגיה שניגשת אליה רובם ניראים נהדר וחיוניים בגיל הזה אבל כל אחד סוחב עמו את שק הבעיות שלו אז אי אפשר לשפוט. והמשקל - בעיה מאוד מאוד מוכרת אבל כל עוד הרופאים חושבים שהמשקל בסדר למה לדאוג ?

איתך לאורך כל הדרך

ושיקפצו לי כולם. איה בת שנה (עוד שבועיים). אז מה אם היא נראית כבת חצי שנה, לא יושבת, לא זוחלת ולא הולכת. הכל יהיה בסדר (אי"ה!) ואם מישהו שואל- איה בת שנה. אז מזל טוב, ותהני מכל רגע!

קודם כל מזל טוב-ומה שם הגוזלית?

אני כ"כ מבינה על מה את מדברת שאת אומרת שנמאס לך לתרץ תירוצים ולהתנצל לגבי המיניאטוריות של בתך. מאור שלי נולד בשבוע 27 במשקל קילו אחד, כיום הוא בן 4 ועדיין מאוד רזה, עד היום השאלה הנשאלת ביותר היא :- מה אין לכם אוכל בבית להאכיל אותו? למה הוא כ"כ רזה "? ועוד כל מיני כאלה ואחרים. אני מזמינה אותך להציץ בשורת הטאגליינס ( השורה הרצה למעלה ) בהודעה שאומרת " מה אתם עונים לשאלה בני כמה הם?" ואני בהחלט מאמינה לך שהיא נהדרת
גלי כל שנבקש לו יהי...

קרן משם

New member
כמה מוכר

ולמרות שילדיי בני שנתיים וחצי אניחוסכת לעצמי שאלות כשאני עונה שהם בני שנתיים וחסל!! אימצתי זאת ממש בהתחלה וזה עובד יופי! למרות שבגלל שיש לי שלישיה אנשים נוטים להשוות בינהם וליאור שלי שוקלת (וגם נראית בלי עין הרע!) 2 קילו מעל לבני הקט קטן:)) ורק להמחשה הנה תמונה של שלושתם ממפגש האיחוד בינהם שהתרחש שלשום כאשר חזרתי עם ליהיא מביקור המולדת באץ....ליהיא באמצע, מתי (בני) מימין וליאורוש השמאלית!

מזל טוב ןברוכה הבאה ../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif

עופרי שלי בן שנה וחמישה חודשים נולד 1.400 בשבוע 35 ("קצת" הורעב ברחם - עד שגילו שהוא קטן) לאחר שלושה שבעות בפגיה חזרנו הבייתה. עופרי שוקל כיום בין 11 ל - 12 קילו טפו טפו טפו
(בן פורת יוסף...) ואצלניו כולם אומרים: "מה הוא נולד פג, לא רואים.. הוא בטח יהיה הר אדם..." ואני ובנזוגי שיניינו מאוד רזים וגבוהים.. מעבר לעופרי אני שנולדתי בזמן, במשקל ממוצע (3 קילו) מאזומעולם הייתי רזה מאוד.. אז ככה גם לא פגים נהים רזים - וגם פגים נהים מלאים...

26יפעת

New member
ברוכה הבאה

יובל שלי נולד גם הוא בשל רעלת, בשבוע 31, במשקל 1.125, היום ממרומי ארבעה חודשים הוא מתחיל להדביק את הפער, ואני אומנם קצת מגמגמת אבל אומרת את הגיל הכרונולוגי (לפעמים ששואלים "בן כמה הוא?", אני עונה "קטן"...). שמחה שהגעת הנה ואשמח לענות על כל שאלה!

למעלה