מאיפה יצאתם?

היציאה נפוצה יותר אצל חבד וחוב"תים

בסקר שערכתי עם מדגם של 50 איש לפני 3 שנים נמצא שאחוז היוצאים מקרב חב"ד ומקרב משפחות של חוזרים בתשובה היה גדול משמעותית מחלקם בקרב החרדים. ההסברים: חב"ד - פתוחים יותר לחברה החילונית, יוצאים לעבוד בגיל צעיר יחסית ובעיקר - חלק ניכר מהיוצאים הושפעו מאד ממותו של הרבי. חוזרים בתשובה - באופן טבעי , בדרך כלל לילדים שלהם יש הכרות מסויימת עם העולם החילוני דרך קרובי משפחה, לעתים הילדים עוד זוכריםשבצעירותם היו חילונים. אגב, יש לי תחושת בטן ,שלא נבדקה בסקר, אלא מבוססת על שיחות עם יוצאים, שבקרב משפחות של חוזרים בתשובה יש יותר מקרים של יציאה לשאלה על רקע של התאכזרות הורים, או של התנגדות קשה של הורים ליציאה משום שזה מקלקל את מאמציהם להוכיח את השתלבותם. מדובר בעיקר על חוזרים בתשובה בעלי משפחות גדולות מאד (מעל 10 ילדים).

spag

New member
מסכים!!!

לי יש חבר, שכותב כאן בפורום, ששלב קריטי ביציאה בשאלה אצלו היה כשלמשך תקופה חשב שהרבי משיח, ואז חשב שהוא אלוהים...בעעע...

spag

New member
מי מכיר אותך בכלל? ../images/Emo6.gif

לא, התכוונתי למישו אחר.

יש שני סוגים.

אני נפגשתי בשני סוגים של משפחות שחוזרות בתשובה, או שהם נורא מחמירים ויוצא שהם דתיים יותר מדתיים, או שהם לא נפרדים לגמרי מהווי החיים הקודמים ומוצאים בביתם כל מיני סימנים לכך.

spag

New member
מסכים!!!

ובשני סוגי המשפחות יש סיבות ליציאה בשאלה.

ברוריה2

New member
לה-פיי, מה כבר עשית לו שהוא ככה

מפחד ממך?

spag

New member
אני מפחד לגלות...

לה-פיי איימה עלי שאשמור על זכות השתיקה - או ש...או ש...או ש....אההההההההההההה פיצ...טששש.....וווו..... *ניתוק*

לדעתי אין הבדל

היציאה בשאלה היא מעבר מחברה מפולגת לחברה הומוגנית (באופן יחסי) זה בערך כמו לטפטף טיפות צבע מצבעים שונים אל הים. ברגע שהטיפה נוגעת בים היא נבלעת בו ונעלמת, ולא ניתן להבחין מהאיזה פחית צבע היא הגיעה.

spag

New member
אני לא טיפה בים!

וברצינות, אני מבין מה אתה מתכוון. אבל בכל זאת ברור לי שאם יעשה מחקר רציני - יתברר שיש מאפיינים בכל זאת לכל טיפה. ידעת שזרם הגולף, שונה בצבעו משאר האוקיינוס בצורה חדה ובולטת? סוגי המים השונים לא מתערבבים (לה-פיי, לא לכעוס, אני לא אוקיאנוגראף. את זה שמעתי מספתא ז"ל שידעה לעשות ספונג'ה מעולה!)

וגם אם צבעך שונה,

האם זה משנה? הרי זה כל היופי השוני שבינינו. ונראה לי שגם זה מה שאדרלניסט טוען, הטיפות הקטנות אפילו שהן שונות, הן לא משנות לים או את הים הגדול.

../images/Emo128.gif

זה נכון שאם טפטפת טיפת מים לים היא לא מורגשת אבל בני אדם הם לא טיפות. חלקים גדולים מהאישיות שלנו, המראה שלנו והאופי שלנו הם תוצאה ישירה ממה שעברנו ומהמקור שלנו. "לא ניתן להבחין מהאיזה פחית צבע הגיעה" בהחלט אפשר לראות על אנשים מאיפה הם באו ואפילו מאיזה מגזר הם גם בלי שיגידו.

על פי מה ?

על פי הספודיק, השטריימל, ההמבורג ,הצלחת או הקנייג'? על פי הכפתורים בפראאק, הכתונת פסים, או הדאבל? על פי הפעייס המסולסלות, קשורות למעלה, סובבות מסביב לאוזן? בעולם החילוני אין את המאפיינים החיצוניים המובהקים האלה.

לא על פי מראה חיצוני,

אלא על פי תנועות גוף, ידיים ואפילו סגנון דיבור. לחסידים יש שאריות מהאידיש לליטאים שאריות של מושגים בארמית. ועוד הרבה דברים במשך הזמן הם נעלמים אבל הרבה פעמים אני מזהה שאנשים היו דתיים ואפילו לאיפה השתייכו לפי הסגנון.

בן הצבי

New member
מעניין...

היית מזהה מאיפה אני יצאתי לפי סגנון דיבורי? (לא לפי נושאי הדיבור... לפי סגנון הדיבור....)

למעלה