מאיפה יצאתם?

מאיפה יצאתם?

היי. לדעתכם יש הבדלים בין כאלה שהיו ליטאים ויצאו או חסידים ויצאו? הבדל בסיבות ליציאה ובדרך היציאה וכו` ובכלל הרי יש יוצאים מכל הזרמים. יש מאפיינים מיוחדים שמתחלקים לפי המקום שממנו יצאו?

R a c h e

New member
יצאתי מהמחלקה לפני שעתיים וחצי

חוצמיזה-
יצאתי לחו"ל לאחרונה לפני שנתיים ושלשה חדשים (בולגריה).
יצאתי ללימודים במימון ביה"ח בסוף 1994 ולכן הייתי תקועה באותו ביה"ח עד אמצע 2001.
יצאתי מבית ההורים לפני 12 שנים, לפחות.
יצאתי למחנות של תנועת הנוער 4 שנים כטבחית (לעד 500 חניכים) ושנה כאחות.
יצאתי ברגל לפעילות בסניף הר-נוף של התנועה בכל שבת אחה"צ.
יצאתי לטיול שנתי לארבל בכיתה ז' ולנגב בכיתה ח'.
יצאתי לחופשה משפחתית של שבוע אצל סבתא בקרית ים בכל קייץ עד שהיא נפטרה.
יצאתי משכונה חרדית ללימודים בבי"ס ציוני ולא כ"כ אהבו את זה שם.
יצאתי מגן מעורב (בנים+בנות) של "בית יעקב" ובהמשך דוקא בחינוך הציוני למדתי בנפרד.
יצאתי מרחם אימי לפני 36 שנים ו-22 יום. יצאתי להפסקה - תיכף אשוב..... יצאתי בשאלה מבית חרדי-לאומי לפני 15 שנים+ ואני מניחה שיחסית להרבה אנשים כאן אמנם היה לי קשה, אבל לא נורא. הנסיבות? אני חושבת שבתוכי תוכי לא הייתי דתיה מעולם ופשוט הסרתי את התחפושת כש"יצאתי בשאלה".

Le Fay

New member
ל-500 איש? פששששיו... |תפוז מזיע|

איכככס, עוד מחפשים לי מנוע

spag

New member
וואקף וואל אנא בטוחחחחק!

ריגו, תרגע, אתה מושפע מהימנים הקצונים שבתוכם אתה יושב! מה קרה לך? ישר לירות על מחבל? מה עם כוס תה? כוס קווה? משהו? חיוך? נשיקה? חכה שלייזר תקרא שאתה בין אלה שישר יורים...

spag

New member
חוצמזה

תסתכל איזו בחורה יפהפיה אורלי, וגם - זה לא נראה שיש לה שם מקום לחומר נפץ!

rigoletto111

New member
|תוצאה של נסיעה באוטובוסים בי-ם|

אני עדיין צריך להרגע... אגב, התמונה היפה נתנה לי רעיון אדיר לעצירת מתאבדים: להתיר נסיעה באוטובוסים רק עם גופיות... ולתגובות בעולם: ממשלת צרפת תומכת בהתלהבות. שר התרבות הצרפתי: "ואפשרררר גם בלי גופיות..."

spag

New member
ומה עם מחבלות?

מה ההפליה הזו?! אתה לא מתחשב בנשים?! הן עלולות להסתיר משהו בטמפון!

rigoletto111

New member
אפילו מקלע כבד!

אגב, מישהו הציע לי ללכת לבית זונות של פרוצות ערביות בירושלים. משום מה זה נראה לי מגעיל במיוחד (לא שאני מתכוון עכשיו ללכת לזונות ממולדובה, אבל אצל הערביות נראה לי יותר מגעיל). אני גזעני?

rigoletto111

New member
לפעמים זה מפריע... ../images/Emo13.gif

את יכולה ללכת לבית זונות הזה בעצמך אם זה לא מפריע לך...

Le Fay

New member
כשיכולה לקנות בזה

פילה מיניון? הא! בתור גזעני אתה אקזמפלר משובח, לא מתלוננים. תמסור יפה ד"ש למכתש...

rigoletto111

New member
../images/Emo12.gifכבר בדקת את המחיר?

ואיזה מכתש? הבית זונות בנווה יעקב.

Le Fay

New member
דההה. כנסים נגד מיסוד הזנות, זוכר?

המכתש הגדול. היה יפה אבל שונאת את ההשכבות בסיבובים, צריך להוריד הילוך לשני. לא העברת ד"ש, לא מסרתי.

spag

New member
מזל טוב!

לא כל יום אני פוגש מישהו שנולד בדיוק לפני 36 שנים ו-22 יום. ממש השגחה פרטית!

eran1212

New member
תשובה

שלום לך "פשוט ככה".. לדעתי הקטנה בהחלט ישנם הבדלים מאפיינים בין יוצאים חסידיים וליטאים.. הציבור הליטאי באופן כללי הוא הרבה יותר שכלי ופחות רגשי ביחס לאחיהם החסידיים. לכן סיבות היציאה הם בדרך כלל שאלות מטאפיסיות או אונתולוגיות לגבי נכוחותו ותפקידו של האל. לעומת זאת, הציבור החסידי, צורת מסגרת החיים נותנת הרבה יותר מקום לחוויה ולכן סיבות היציאה קשורים פעמים רבות לחוסר התחברות אל החווייה והווייה החסידית. מדוע אתה שואל? אם תפרט יותר הרי שאוכל אולי לדעת לאילו כיווניםלפרט יותר יום נעים

spag

New member
כמה הבדלים:

בין ליטאים לחסידים - משום מה נראה לי שלליטאים יותר קל, כי יש יותר ליטאים מחסידים - שיש להם קרובים חילונים. מה שאומר שהמשפחה לא חייבת להתנתק לחלוטין מהיוצא, מה שלפעמים מיקל על היציאה. כמובן - יש את חב"ד, שהם חסידים....סוטים ויוצאי דופן
הבדלים בסיבות ליציאה: אצל כולם מדובר על סבל בד"כ. ליטאים - אני מקבל יותר הרגשה של פשוט "פריקת עול", "נמאס" מהדת, נמאס מההרגשה של הקולקטיב וכו' חב"ד - מהיכרות שלי , זה נראה יותר כמו יציאה בגלל בעיות אישיות ושות' אולי כי בחב"ד יש יותר חוזרים בתשובה מה שגורר יותר משפחות בלי מסורת רבת שנים - ולכן יציאה בשאלה. חסידי פולין - אני מקבל רושם שזה בגלל הרגשה של חוסר זהות עצמית ומאיסה בהיררכיה ובהשפלה שבחסידויות. ז"א: אצל ליטאים ה"בעיה" היא יותר מדי ההרגשה של כובד המסורת, אצל חב"ד - חוסר המסורת ואצל החסידים - התרבות הקיימת. מאפיינים: ליטאים - יותר שנאה לדת, או אולי יותר נכון לקרוא לזה זלזול בדת. חב"ד - יותר שמאלנים. חסידי פולין - יותר יתרחקו מהתדמית היהודית: עגילים, קעקועים וכו' לעומת ליטאים וחבדניקים שלא יפריע להם ללכת אלגנט פשוט. המידע מתבסס על מחקר מעמיק ומקיף בן 20 שניות בזכרון הקולקטיבי שלי. וברצינות: זה סתם שליפות מהמותן שלי. לה-פיי, לא לכעוס! ויש גם לא עלינו את ה"לאומיים" למיניהם...שאיני רוצה לדון בהם כי הם ציוינים.

למעלה