מאיפה הציטוט הזה?

DIW1

New member
מאיפה הציטוט הזה?

הרבה זמן מסתובב לי בראש ציטוט, שאני לא בטוח מאיפה הוא לקוח. אודה לכל מי שיוכל לעזור לי בעניין. אני לא בטוח לגבי המילים המדוייקות, אבל זה משהו כמו: "ריחם של שקדים מרירים מזכיר לי תמיד אהבות נשכחות" למישהו יש מושג?

einat-z

New member
אהבה בימי כולרה/גבריאל גרסיה מארקס

משפט הפתיחה בספר: "אין מנוס מזה: ריחם של שקדים מרים מזכיר לו תמיד את גורלן של אהבות נכזבות".

DIW1

New member
תודה

האמת שזה היה גם הניחוש הראשון שלי, כולל התיקון, אבל התיקון נראה לי כמו טעות פרוידיאנית שלי ולא היה לי עותק של הספר בשביל לבדוק.

DIW1

New member
אהבה בימי כולרה - מה הלקח?

אומרים שבספר טוב כמעט תמיד הגיבור עובר תהליך שבסיומו יש לו תובנה חדשה ובמובן מסויים הוא השתנה. מה התובנה באהבה בימי כולרה? מה הלקח? היה נכון מצידו לחכות? היה נכון מצידה לא לחכות? הייתה באמת ברירה אחרת, או שזה נוסח אחר לכרוניקה של מוות ידוע מראש? משפט הפתיחה עניין אותי מסיבות אישיות, הוא היווה ציטוט פתיחה למכתב התאבדות של בחורה שהכרתי. היא המשיכה (אני מצטט מהזיכרון, לא מדוייק מן הסתם) "הייתה אהבה גדולה שלי אליכם ואל החיים". הרעיון של אהבה נכזבת לחיים יפה בעיני. היא אהבה את החיים, אבל החיים לא השיבו לה אהבה...

einat-z

New member
לא חשבתי על זה במונחים של לקח

וגם אף פעם לא שמעתי שאומרים שבספר טוב כמעט תמיד הגיבור עובר תהליך שבסיומו יש לו תובנה חדשה ובמובן מסויים הוא השתנה. (זו לא התרסה נגדך, אני לא הייתי מהמקשיבים בשיעורי ספרות וכמעט לא קוראת מאמרים על ספרות). אני לא חושבת שיש פה הקבלה לכרוניקה של מוות ידוע מראש. הרי יש כאן בחירה, היא בסופו של דבר בוחרת בו. ואלא אם אתה פטליסט, זה לא בלתי נמנע או צפוי מראש. לא חיפשתי לקח, אולי בפעם הבאה שאקרא את הספר אני אחשוב עליו בצורה כזאת. השאלה של "האם שווה לחכות" לא התעוררה בי כשקראתי את הספר. אבל כל פעם מחדש הלב ממש יצא אל פלרנטינו.

למעלה