מאיפה ההרגשה הזאת

dinki1

New member
מאיפה ההרגשה הזאת

למה יש לי הרגשה שכל המככבים בפורום הזה אוהבים את הנקודה הזאת על ציר הזמן, כולם מאושרים אחרי המשברים, כולם מצאו את עצמם... ורק אני עדיין בתוך ליבו של הדיכאון. כן, מאושרת שהגירושים כבר שלוש-ארבע שנים מאחורי, מאושרת בעצמאות שלי, אבל כל כך כל כך בודדה. כל כך כל כך מתגעגעת לחבר אמיתי. למישהו שירצה פשוט להיות אתי, מישהו שלא יפחד ממני וממצבי הרוח שלי... לא, בשום אופן לא הייתי רוצה להתחלף עם מי מבנותי, לא הייתי מוותרת על שנה אחת מהגיל שלי, אבל למה יש לי הרגשה שכולם סביבי חיים בשלום עם עצמם ורק אני מתלבטת כל בוקר מחדש מאיפה להביא את הכוחות לצאת מהמיטה.

niva99

New member
זו הרגשה מוטעית

לא תמיד השדא של השכן ירוק יותר. לפעמים זה רק נדמה. אם היתה האפשרות הטכנית (כמו בספרו של ג'ורג' אורוול 1984 ) להציץ כמו ה"אח הגדול" לחייהם של אנשים אחרים היית מתודעת לעובדה שאת בחברה טובה...

niva99

New member
../images/Emo79.gifמוקדש לנשות הפורום.

(מילים שהנשים לפעמים כ'כ צמאות לשמוע) מאת: רחל שפירא זה הצורך לאהוב שמחזיק אותי בין היין האפל לטעם ארוחת הבוקר לא יכולתי לעזוב שמא תתרחקי שמא תתרחקי מבלי משים תלווי אותי עכשיו,תלווי אותי כשאצא מתוך הסף עוד כמה צעדים תקבלי אותי עכשיו,תקבלי אותי תקבלי אותי עכשיו כמו שקיבלת אותי מאז אם אני יחף עכשיו,אם אני עייף אם ניסיתי את ליבך לקנות במה שלא שייך לי אחרי כלות הכל,רק לא לאבדך את הלא הבנת כל זאת מזמן תלווי אותי עכשיו... אם אני בין השורות רץ ומתפלא איך נסחפתי לפעמים עם הדברים שמסביבנו יש לבית זה קירות ועולם מלא בו הכרתי את עצמי איתך תלווי אותי עכשיו...

dinki1....../images/Emo124.gif

מה זה "שכל המככבים בפורום הזה אוהבים את המקודה הזאת על ציר הזמן..." ולמה את בודדה???? והאם חבר אמיתי יגרום לך לא להיות בודדה?? ואכן זאת הנקודה ואמרת אותה בעצמך... "לחיות בשלום עם עצמך..." לא שאני חיה בשלום עם עצמי... אבל זאת מהות העניין. לחיות בשלום עם עצמי לאהוב את עצמי לדעת את עצמי לפרגן לעצמי לחיות עם עצמי... ואז לא אהיה לעולם בודדה. ועוד דבר קטן. הנה לך חיבוק גדול ממני.

ועוד באותו עניין...../images/Emo23.gif

מצאתי בפורום אחר ואני מצטטת את העיקר כי הסיפור שם ארוך ארוך... . האושר הוא לעולם לא מחוצה לנו. הוא היה מאושר בגלל האהבה ששפעה מתוכו, היא היתה מאושרת בגלל האהבה ששפעה מתוכה. ברגע שהוא עשה אותה אחראית על האושר שלו, היא שברה את הכוכב מפני שהיא לא יכולה להיות אחראית על האושר שלו. כל כמה שהאשה אהבה אותו, היא לעולם לא יכלה לגרום לו להיות מאושר מפני שהיא לא יכלה לדעת כלל מה הוא חושב. היא לא יכלה לדעת מהן הציפיות שלו מפני שלא ידעה מהם חלומותיו. אם תקחו את האושר שלכם ותניחו בידיו של מישהו, במוקדם או במאוחר הוא ישבור אותו. אם תתנו את האושר שלכם למישהו אחר, הוא תמיד יוכל לקחת אותו מכם. אבל האושר יכול רק לנבוע מתוככם, הוא תוצר של אהבתכם, לכן אתם אחראים על האושר שלכם. לעולם איננו יכולים לעשות מישהו אחר אחראי על האושר שלנו, אבל כשאנו נישאים בטקס דתי, הדבר הראשון שאנו עושים הוא להחליף טבעות. אתם מפקידים את הכוכב שלכם בידי בן הזוג בתקווה שהוא יעשה אתכם מאושרים ואתם תוכלו לגרום לו אושר. אבל, ככל שתאהבו מישהו, לעולם לא תהיו מה שהאדם הזה רוצה שתהיו. זו השגיאה שרובנו עושים מהתחלה. אנחנו מבססים את האושר שלנו על בן או בת הזוג, אבל הדברים לא קורים כך. אנחנו משמיעים את כל אותן הבטחת שאיננו מסוגלים לקיים – אנחנו מכשילים את עצמנו במו ידינו

sagiberg

New member
../images/Emo24.gif אין אדם שלא חווה לעיתים את

התחושה הזו של 'קשה לקום'. אצל אחד יש תקופות ארוכות קשות והאחר בר מזל ורוב ימיו עוברים בחיוכים. אני חושבת שאת מרביתנו מאפיין הרצון להתמודד והנכונות לחלוק עם אחרים את הבעיה. את מוזמנת בחום להיות חברה אמיתית בפורום, לעזור ולדעת גם להיתמך

לך דינקי ולכולם ../images/Emo63.gif

מאת: ורד מוסנזון לפני כמה לילות דיברתי עם איש אחד שהיה לי חכם נורא. דיברנו הרבה על אהבות ואכזבות וחתולים. אמרתי לו שהתכונה שאני הכי אוהבת מעריצה בחתולים וקצת גם בי זה שלא משנה מאיזה גובה הם יפלו או מאיזה גובה יזרקו אותם תמיד הם ינחתו על הרגלים יחייכו חיוך חתולי אדיש ומתנשא וימשיכו ללכת כאילו כלום לא קרה ואף אחד לא נפל ובטח לא הם. כשאמרתי את זה לאיש שהיה לי חכם נורא הוא שתק רגע ואחר כך, ענה: שזה בכלל לא ככה אלא אחרת לגמרי, שבעצם, החתולים רק עושים כאילו שכלום לא כואב והם נפלו על הרגלים. בעצם הם נופלים על הגב ונשברים כל פעם מחדש לרסיסים אבל הם חתולים ויודעים שזה חלק מהתדמית שלהם, ושכולם מצפים שהם יפלו תמיד על הרגלים אז הם לא מראים לאף אחד שזה בכלל לא ככה באמת. האיש הזה לא ראה את הפנים שלי בלילה ההוא, כשאמר את המילים האלו וטוב שלא ראה. כי אם היה רואה את הפנים שלי, בטח, שהוא היה מוריד ת´עינים ורואה ת´רסיסים שלי על הרצפה. ***************************** רק טוב לך ולכולם!

niva99

New member
למכורה היקרה

נכון שנהוג לחשוב שיש לחפש את האושר בתוכנו וכו'. אבל האדם מטבעו- הוא יצור חברתי... וכבר טובים וחכמים ממני גרסו ש:"לא טוב היות האדם לבדו". לכן כשאנחנו בזוגיות טובה - ההרגשה הפנימית שלנו נצבעת הצבעים חמים יותר.

למעלה