מאיפה הארס הזה בא?

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
מאיפה הארס הזה בא?

קראתי בעצב על מותה של שושנה דמארי. אני בדרך כלל נמנעת כמה שיותר מלקרוא תגובות גולשים לידיעות במדיה הישראלית כי הן כוללות בתוכן כל כך הרבה תגובות שפשוט עושות לי רע ומגעילות אותי על לשד עצמותי, אבל חשבתי שבמקרה כזה יתנהגו אחרת מתוך כבוד למת או התחשבות באחרים. אולי משהו מוכן להסביר לי למה אנשים בארץ צריכים להגיב בצורה ממש מעוררת בחילה על כל דבר ודבר? אפילו על מוות של משהי? והתגובות מגעילות מכל הסוגים והמינים, רלוונטיות או לא, מחטטות, מרכלות, אגרסיביות, מאשימות את כולם בכל מה שבא ליד. אתם מכירים תופעה דומה בארצות אחרות? אני לא. אני גולשת באתרים אנגלים והולנדים וצורת ההתבטאות המחפירה של הציבור הישראלי פשוט אין שני לה. למה? מה כל כך דפוק אצל אנשים שהם צריכים לטנף כל פינה? (כן, אני יודעת שאם אחד מהם היה קורא את מה שכתבתי פה אז מיד היו עלי עליהום שאין שני לו... ללא שמץ של אירוניה, כמובן)

odedee

New member
מה את מתפלאת?

זה אותו סימפטום כמו לראות שידור ישיר מהכנסת, שבה ח"כים מתבטאים כאילו גדלו בשוק וסיימו ד' כיתות. זה בדיוק אותו סימפטום כמו הנהיגה בכבישים. בפעם האחרונה שהייתי בישראל, אמצע 2004, פשוט הזדעזעתי מהצורה שבה אנשים נוהגים. גם עושים טעויות, גם עצבניים, גם לא אדיבים (בלשון המעטה). איכסה. וזה בדיוק אותו סימפטום כמו זה שבכל הפגנה בישראל יש צעקות ודחיפות, ובמקרה הרע, כפי שראינו, גם מכות וסכינים. החברה בישראל, בגדול, היא חברה אלימה. פיזית כמו גם מילולית.

Liatatwork

New member
גדלו בשוק וסיימו ד' כיתות

סביר להניח שיש ח"כים שהם באמת כאלה...
But the people who voted for them only finished two grades so they think these Hakim are so educated...​

העיתונים נותנים פלטפורמה להמונים

ישראל היא אולי המדינה היחידה בעולם בה העיתונים הראשיים נותנים במה לכל משתמש. לא נדון כרגע בסיבות לכך, אבל אם אתרי החדשות הגדולים כמו ה-CNN/WP/NYT היו מאפשרים טוקבקים, היית מקבל בדיוק את אותו סוג של תגובות. ולראיה - ה-WP נאלץ לחסום תגובות לאחד הבלוגים שלו עקב הודעות נאצה ושנאה מהסוג הטפל ביותר (כאן ההודעה הדרמטית לאומה). מדהים שגם באמריקה יש חוליגנים, לא?

ro99

New member
לא רק בישראל יש טוקבקים

גם באנגליה יש וגם בהולנד (ומן הסתם גם בעוד מקומות, רק שאני לא קוראת את העתונות שלהם). אין שם תגובות מאותו הסוג שיש בישראל. והקטע הוא (בהארץ למשל) שהתגובות לא מתפרסמות אוטומטית אלא עוברות קודם בדיקה לראות שאפשר לפרסם. מעניין לראות מה לא עובר את הצנזורה... או שבעצם לא. רק לשם דוגמה, בשבוע שעבר השתתפתי בדיון אונליין בין מוסלמיות שהתנגדו לפירסום הקריקטורות הדניות ואחרות שדגלו בחופש הדיבור. בדיון השתתפו מוסלמיות, יהודיות, נוצריות, אתאיסטיות - מכל הבא ליד ועם דעות שונות לחלוטין. בפורום תגובות מתפרסמות אוטומטית ללא פיקוח מראש. הדיון התנהל בצורה תרבותית, וללא עלבונות אישיים או רצח אופי, למרות התהום העצומה שנפערה בין הגולשות השונות ודיעותיהן בנושא.

gabcake

New member
שאלה טובה..

האמת שכל פעם שאני קוראת כתבה בעיתון ישראלי ואני מציצה בתגובות, עוברות בי מחשבות דומות..(מה יש לאנשים???) תשובה אחת שבה אני מנסה להתנחם היא: בארץ כל הארס הוא מוחצן, לא שומרים כלום בלב..בארה"ב כולם פוליטיקלי קורקט אבל כשהאלימות מתפרצת, זה בגדול - כנופיות,רצח,אונס הכל באחוזים מאוד גבוהים.

ro99

New member
זאת קפיצה לוגית טיפ-טיפה מוגזמת...

להגיד שבאמריקה יש אחוזי רצח ופשע מאוד גבוהים בגלל שאנשים לא מחצינים את הארס שלהם כמו בארץ...
אחוזי הפשע בארץ זהים לאלו של אירופה אך נמוכים מאלו בארה"ב. באירופה האדיבות וההתחשבות בזולת (תקראי לזה פוליטיקלי קורקט אם את רוצה, אבל גם על זה אני חולקת) לא שונים בצורה מהותית מארה"ב (בכל מקרה, לא בכוון שהיה מוכיח את ההשערה שלך...).

gabcake

New member
יופי..

אז במה אתנחם עכשיו שההשערה שלי לא לוגית?

ro99

New member
את מתעקשת להתנחם? ../images/Emo6.gif

לא ילך לך פה...
אולי תפתחי במקום זה אשלייה שהישראלים ממש אירופאים?

רו, לדעתי הדוגמא שהבאת אינה מדויקת

עצם נושא הדיון והרצון להשתתף בו גרם לself selection של המשתתפות, ולכן החתך לא מייצג את כלל האוכלוסיה. תראי, חוליגנים, אספסוף ושאר רעות חולות יש בכל מקום. ישראל קטנה וצפופה - ולכן קשה יותר לבנות סביבה פרטית ש"תגן" עלינו מפני החשיפה. בארה"ב ואירופה יותר קל לייצר בועה שתיצור את האשליה הנוחה שאנחנו כל רוצים להאמין בה.

ro99

New member
יש בהחלט self selection מסויים

אבל חלקי: זה היה בפורום כללי של לסביות, ולא בפורום ספציפי למוסלמיות או שמוקדש לנושאים כאלו. ולסביות לא יותר סובלניות מהאוכלוסיה הכללית, אולי תתפלא לשמוע...
אני מסכימה איתך שישראל קטנה וצפופה וכולם נדחפים לך לתחתונים. הגיוני שזה הסבר לפחות חלקי. מה שמעניין בכל זאת הוא שפורומים לסבים ישראלים משקפים את הגישה הכללית שהשירשור הזה עוסק בו. פורומים לסבים אנגלים למשל, הרבה יותר מעורבים מבחינה חברתית, דתית, לאומית, גזעית וכו' מאשר פורומים ישראלים מקבילים, והנושאים העולם לדיון לא פחות קונטרוברסלים, ובכל זאת, בפורומים הישראלים ההיסטוריה חוזרת על עצמה. כנראה שזה מקרה של התנהגות נלמדת. לא מכירים דרך אחרת לנהל דיון ולהתמודד עם חילוקי דיעות ללא אגרסיביות שמגיעה לפעמים לרמות מעוררות דאגה. האם תרבות הדיון בישראל פשטה את הרגל? האם אי פעם היתה קיימת? זה דבר שזכור לי היטב מילדותי הרחוקה בארץ ומהרגע של בגרות לפני שעזבתי כל עוד נפשי בי: כל מי שהביע דיעה שונה מה"מקובל" הותקף כנגוע. דיעות שונות (ולא משנה באיזה קונטקסט - לא רק פוליטי) וצורת חיים אחרת נחשבו כפגם באופי, בגידה בחברה, וכל מי שהביע אותן זכה לקיטונות בוז והשפלה בנוסף לאגרסיביות מילולית (ולפעמים יותר, תלוי בנושא). ואני מדברת מנסיון אישי. אפילו אם הצורה שהתלבשת היתה קצת שונה זאת היתה סיבה מספקת להתקפה.

למעלה