מאיפה בא הביטוי "wild card" ?

ofribecker

New member
אולי

הפירוש של המילה Wildcard באנגלית, זה כמו קלף הג'וקר, קלף שיכול לקבל ערכים של קלפים אחרים. בהשאלה משתמשים במילה הזו גם עבור סימון כללי כמו "*" או "#" או "?", תוים שיכולים לבוא כמייצגים את כל התוים האחרים, כפי שמשתמשים בכך במחשב (לדוגמא: גו* או גו# יכול לסמן את כל המילים שמתחילות ב "גו", או לחילופין, ש*ת או ש#ת או ש?ת יכול לסמן את כל המילים שמתחילות ב ש' ונגמרות ב ת' וכו'...). האסוציאציה שיש לי לגבי הקשר של זה למשחק הפלייאוף המדובר, היא בשתי אפשרויות: 1. הקבוצות שמגיעות למשחק זה כאילו זכו בקלף ג'וקר (קלף הצלה), או שהן בעצמן הג'וקר 2. הקבוצות שיעלו ממשחק זה באות במקום הרבה קבוצות (כמו סימן שבא במקום הרבה סימנים) אולי יש לכם עוד רעיונות...

ofribecker

New member
מה שהכי נראה לי

בהמשך למה שאמרתי, כשקובעים את משחקי הפלייאוף, יש תמיד שתי קבוצות מכל קונפרנס שעולות אוטומטית לשלב השני (דיביז'ונל פלייאוף) והן מחכות לקבוצה נוספת, ואז לוח המשחקים נראה לדוגמא כך: אינדיאנאפוליס מול קבוצה * סיאטל מול קבוצה ** * = המנצחת מבין... ** = המנצחת מבין... ואולי זה המקור לכך שזה Wildcard כי בעצם המשחק הזה מייצג יותר מקבוצה אחת. מקווה שהבנתם את הראש שלי...

royfr

New member
wild card

מתוך -The weakest link פרוש המושג הוא כרטיס חופשי שמעניקים מארגנים של תחרות מסויימת לשחקן/קבוצה למרות שהם לא השיגו את התנאים המינימלים כדי להכנס לתחרות. אני מניח שזה בא מטניס, או מגולף שכידוע לתחרויות גדולות מעניקים המארגנים כרטיס/ים חופשי/ים לשחקן/ים מסויימים למרות שהם לא היו נכנסים לתחרות.

Yo-man

New member
הינה מה שכתוב בויקיפדיה

In North American professional sports leagues, the term "wild card" refers to a team that qualifies for championship playoffs without winning their specific subdivision (usually called a conference or division) outright. The number of wild card teams varies. In most cases, the rules of the league call for the wild card team to survive an extra round and/or to play the majority of their postseason games on the road.​
והינה מהמילון:
wild·card or wild card (wīld'kärd') n. Games. A playing card whose value can vary as determined by its holder. Sports. An athlete or team selected to compete in a tournament or playoff from among those who did not qualify by meeting the regular requirements. Computer Science. A symbol that stands for one or more unspecified characters, used especially in searching text and in selecting multiple files or directories. Slang. An unpredictable or unforeseeable factor: A surprise witness proved to be the wild card at the trial.​
לגבי מה מקור הביטוי - זה מקלפים (מן הסתם). כשמשחקי הפוקר התחילו לשעמם החליטו לעשות אותם מעניינים יותר בכך שהחליטו ש-3 זה קלף משוגע, והוא שווה יותר מאס. אחר כך הביטוי הזה נלקח לתחומים אחרים כמשהו שבא להגדיר יישות שלא אמורה להיות שווה את הערך שניתן לה. במקרה הזה אלא קבוצות שלא סיימו ראשונות אבל בכל זאת מקבלות הזדמנות להאבק על תואר בליגה. אלה היו 60 שניות די יבשות...

למעלה