מאיפה באנו?

• פותח הנושא musan
  • פורסם בתאריך

musan

New member
מאיפה באנו?

לאן באתי אני יודע, ובכוונה משום שבאף מקום אחר לא מוכנים להקשיב ולהבין ולכן בראשית דברי אני מתחנן לתגובה אני מתחבט בשאלה זו מזה כמה חודשים ולמרות שנראה לי ובצדק ששאלה זו כבר שחוקה לי היא חשובה מאוד אני נוטה להאמין כי אכן מן המפץ הגדול באנו אבל קשה לי להתמדד עם ההעדר העצום שנוצר מבחינה רגשית בעקבות המסקנה הקשה הזו כלומר בעצם אין לעולם משמעות והכל מקרי ובעצם אין תשובה לאף שאלה אלא רק לשאלה הראשונה ואז פתאום כלום מי יעזור לי?הוא????????

הי לך!

קודם כל ברוך הבא. דבר ראשון צא מהדאגה הזאת, קח את הכל בקלות ולאט לאט תמצא את מה שאתה מחפש. שאלת מאיפה באנו אז התשובה הראשונה היא: מהבטן של אמא שלך,9 חודשים לקח לנו להתבשל ובסוף הגענו לפה זה דבר שבו אני בטוחה. אוקיי, לפחות שלב אחד פתרנו. אני לא רוצה להכנס לתאוריות של המפץ והאבולוציה,יכול להיות שזה נכון יכול להיות שבא למישהו לעשות פו על הנר בעוגה של היום הולדת ויצא מזה עולם. אבל אני רק רוצה לתת לך עיצה, תחקור לאט לאט, תן לגילויים להכנס לך לראש ותדע מראש שבדרך כלל הם יובילו אותך לצעדים מעשיים יותר. וסתם שתדע שזה נראה בלתי אפשרי ורחוק אבל זה פה וגם אם זה קשה וגם אם לא מחכה לך זר של שושנים. דבר אחד זה יוציא ממך.- את חוסר האונים שמשתקף מההודעה שלך. תהיה חזק ואם אתה סגור על עצמך תתקשר להלל. אלוהימית.

musan

New member
אךךךךךךך מה אני אגיד?

אני גם יכול לפתור את ההתחבטות בדרך הזו אבל אני מחפש מעבר לזה (לא בהתנשאות,הא?) אם יש בכלל מעבר לזה? השאלה מאיפה באנו היא שאלה בסיסית ביותר,לא? לעניות דעתי יש לה השלכות רציניות (לא פילוסופיות) על דרך החיים שלי. בכל זאת לעזוב דרך חיים ומשפחה וכמה שנים טובות זה לא עסק לפו על עוגה וזו בדיוק הבעיה שלי. אני לא עוזב בגלל כעס או משהו אני פשוט לא מוכן לבזבז את חיי על סמך אמונות בלבד.ומצד שני לא מעוניין לעשות צעד מהיר או פזיז ובעוד כמה שנים יתברר לי שטעיתי בכל אופן תודה

שאלת מליון הדולר..... או שלא

בדבריך, כלולה ההנחה, זו שהכניסו לנו מאז ומקדם, שללא אל בורא עולם ומצווה, אין חוק וסדר, ואין דין ואין דיין. אבל, גדולי ההוגים הקיומיים כבר דנו בסוגיה זו, והציעו רעיונות רבים הנותנים משמעות לחיינו גם ללא האלוהים ומצוותיו. ניטשה, שכתב: "האלוהים מת!" מינה במקומו את האדם להיות האלוהים לעצמו... בכל אופן, תורה היא, וכל מה שאתה צריך זה ללמוד. אם אני מנחש נכון שאתה תלמיד ישיבה, אני מציע לך להתחיל בספריה, בקש מהספרן או הספרנית (בפרט אם היא צעירה ויפה....) להמליץ לך על ספרי מבוא לפילוסופיה, מוסר ואתיקה.

מחזיק לך אבעות.

שלום יקירי. לצערי, אין פתרונות קסם. את החרא הזה צריך לעבור, מה לעשות. לאט לאט כשתכנס לזה ברצינות יעופו ממך שאלות הקיום, ורק כשתתמסד הם יחזרו שוב ובעצם יזכירו לך שעדיין לא התמסדת, ואז כששוב תתמסד ירווח לך שוב. החיים יפים, צריך לנצל אותם. תתקשר לה.ל.ל, יהיה מי שישמע, ויהיה חשוב לו לעזר לך. וגם תגלוש הרבה בפורום. מנסיוני, חברים וחברות הולכים ובאים, כל אחד עם המוזה שלו, רק הפורום נשאר איתן ונאמן לעשות מלאכתו, לתוכו אתה פולט את כל אשר על ליבך ותמיד הוא מבין תאאאאאאאאמיד. חוץ מזה תמצא לך חברה חדשה, גם כאן בפורום (במפגשים וכו´) וגם בה.ל.ל. אז שיהיה לך המון כיף. שבתאי

מ ס תלבט

New member
אז תשמע...

היי חמוד! ברוך בואך לפורום, אני מאד מבין אותך אחי אבל אתה חייב לדעת שכולם כאן התחילו ככה, מתלבטים (ולפעמים גם מסתלבטים..)וכולם עברו את זה. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני מניח שאתה בחור ישיבה, ובתור שכזה תחשוב על זה שאתה שונה מכל אלו שמסביבך, אתה לא מתכונן להעביר את חייך בתהיות או באי וודאות לגבי מה מעשיך פה ולאן אתה הולך, ותאמין לי זה לבד יתן לך הרגשה טובה, ובצדק, זה הרי מזעזע לחשוב על אנשים שנולדו לתוך דפוס חיים מסויים, ועד יומם האחרון הם יצעדו בו בדבקות, וגם אם תהיה הדרך רצופת אבני נגף ומכשולים הם ימשיכו לצעוד בה ולא ירימו ראש לרגע ויחשבו, כי אף פעם לא חשפו אותם לחשיבה אלטרנטיבית. בכל מקרה אני מחזיק לך אצבעות כמו כולם פה, ולענין שאלתך ממש: צירפתי קישור מאתר חופש למאמר נפלא לדעתי, שמאד יועיל לך:

לילית3

New member
מסתלבט חמוד

אני שמחה לראות אותך בצד של המעודדים. וואו. סתתתם. וחוצמזה, שהלינק שצרפת לא עבר. לא הצלחתי לפתוח אותו. <חזרתי הביתה מיום מתיש של עבודה, לערב של עבודה....כדי להתמוטט למיטה בחצות...מזל שאפשר בין לבין לנוח קצת בפורום>

גם לא לזה, אבל....

זה הרבה יותר מצחיק! וביידיש אומרים: "ווען דאס וואלט נישט געווען מיין נער, וואלט אין אויך געלאכט" ובעברית: "אלמלא היה זה הטיפש שלי, הייתי צוחק גם"

מ ס תלבט

New member
הנה..

ממש סליחה יקירי,אבל כבר אמרו רבותינו טעות לעולם חוזרת. זה לא מאמר מאד מקיף, למרות שהוא ארוך, אבל שווה קריאה, קצת להתייצב, סתם שווה לך לשוטט קצת באתר "חופש", לפעמים יש שם דברים יפים:

לילית3

New member
מה שיותר חשוב- "ולאן אתה הולך"!

השאלה אם בא לך ללכת בדרך שלא אתה בחרת, דרך שאתה לא מסכים/אוהב/מרוצה איתה- מחוק את המיותר (אין מיותר). זה באמת שוק גדול להבין פתאום שיתכן כי העולם שחונכת עליו, העולם המוחלט, הבטוח, המשמעותי לכאורה - לא ממש כזה. זה גילוי שדורש אומץ רב, הוא יכול להיות מלווה בכאב של אובדן, אבל לא באמת מתים מזה. תמשיך להיות איתנו כאן, אולי זה יעבור לך. ואם לא, תמיד תוכל לחזור ולהמית עצמך באוהלה של תורה. אני בכל אופן פה אם אתה צריך.

nightroll

New member
מה שלא הבנתי זה

למה מוסר ואלוהות הם אותו הדבר בשבילך. האם חסרים אנשים אתאיסטים שיש לחיים שלהם משמעות, וששומרים על כללי המוסר? אישית, אני כן מאמינה באלוהים, רק לא באנשי המכירות שלו. אבל העקרונות הבסיסיים של הדת: לא תרצח, לא תגנוב - אתה צריך להיות דתי בשביל להאמין שהם אמיתיים לחלוטין? אתה צריך להאמין בבריאת העולם כדי לדעת מה טוב ומה רע? אתה צריך להאמין בבריאה בשביל לדעת מה מוסרי? אם החלטת שאין אלוקים, אתה חייב להפריד בין אלוהות לבין מוסר ומשמעות לחיים. אם כל משמעות החיים שלך באה ממנו, לא תוכל לחזור בשאלה בלי להתאבד בסוף

למעלה