מאיפה באה הרוח?

shkool

New member
מאיפה באה הרוח?

מהו מקור האנרגיה שיוצר את זרימת האוויר(רוח במילים אחרות), ולמה דווקא בחורף הרוח חזקה יותר?

Chocoholic

New member
אני מקווה שאני מדייק

לחץ... האוויר (כלומר, מה שמרכיב אותו, מולקולות של אטומי מימן, חמצן, חנקן...) לא נמצא בריכוזים קבועים בכל מקום בעולם. הריכוז הוא שונה מנקודה לנקודה, אפילו בתוך הבית שלך. כמות החלקיקים במקום מסוים מגדירה גם לחץ. ככל שיש יותר חלקיקים בכלי מסוים, הלחץ יהיה יותר גדול. ישנה שאיפה לאיזון הלחץ, ככל שניתן. גז בלחץ גבוה יזרום לאיזור בו הלחץ נמוך יותר. הרוח היא בעצם זרימת גז מאיזור שבו הלחץ גבוה, לאיזור בו הלחץ נמוך יותר. בחורף הפרשי הלחץ הם בד"כ יותר משמעותיים, אני לא יודע את הסיבה.

טל ר

New member
מקור האנרגיה - בגדול

כאשר אויר באזור כלשהו מתחמם (או מתקרר), הלחץ שלו גדל (או קטן), ומשקלו הסגולי קטן (או גדל). לפיכך, הוא עולה (או יורד - אלא אם הוא כבר בגובה פני הים, ואז הוא נשאר בלחץ נמוך), ומשאיר מאחוריו אזור בעל לחץ נמוך, אליו "נשאב" אויר מהסביבה - רוח. רוח זו, עקב אפקט קוריוליס, הופכת לתנועה סיבובית מסביב לאזור הלחץ הנמוך, ועכשיו היא כבר לא רגעית אלא מתמשכת. אני מקווה שהייתי מובן מספיק - הסברתי את זה באופן הרבה יותר פשוט ממה שזה באמת. טל.

shkool

New member
מזה אפקט קוריוליס, ולמה הוא הופך

את זרימת האוויר לתנועה סיבובית מסביב לאזור הלחץ הנמוך?

יניב ריז

New member
רוח היא זרימת אוויר בין אזורים שוני

לחץ. היא נעה מאיזור בעל לחץ גבוה ללחץ נמוך. מדוע יש אזורים בעלי לחצי אוויר שונים? ראשית-לאוויר יש משקל,אמנם נמוך יחסית,אך עדיין משקל מדיד. דמיין שמעל ראשך עומדת אטמוספירה שלמה של אוויר שלוחצת עליך (כמו שאתה תצלול בבריכה ותרגיש את עליית הלחץ של המים עם הירידה בעומק, כנ"ל לגבי האוויר). ברגע שהאוויר באיזור המשווה מתחמם,הוא נעשה קל ומתחיל לעלות מעלה-מה שגורם לירדה בלחץ שלו (כמו שואב אבק ששואב אוויר מעלה), ואז נוצר איזור בעל לחץ נמוך. מכנגד,יש איזורים בהם האוויר מתמוכך=יורד כלפי מטה ו"נדחס"=איזורים בעלי לחץ אוויר גבוה. רוח היא תנועת האוויר מאיזורים בעלי לחץ גבוה לנמוך. הדוגמא הפשוטה ביותר להיווצרות רוח היא הבריזה הימית. בקיץ בלילה (בישראל) טמפ' הקרקע היא סביב ה-23 מעלות בקרבת החום,ואילו טמפ' הים היא סביב ה-30 מעלות. מכאן שהאוויר מעל הים חם יותר מהאוויר שבחוף. האוויר שמעל הים מטפס למעלה כי הוא קל (חם יותר=קל יותר), וכדי למלא את החלל החסר של האוויר שעלה מעלה-נכנס אוויר קר יותר מהחוף=אוויר נע מהחוף לכיוון הים. זוהי הבריזה בלילה.

למעלה