מאיין הביטחון???

השאלה היא למה לסבול פעמיים?

אדם שמן באופן חריג כבר סובל פעם אחת מהבחינה הבריאותית. אני חושב שזה די ברור לכן שאישה במשקל 200 קילו לא הגיעה למשקל הזה כי היא חושבת שזה המשקל האידאלי בשבילה ולכן היא עשתה דיאטת השמנה ממשקל של 70 קילו. השאלה שלי (ושל חלקנו) היא למה אדם שמן צריך לסבול שלוש פעמים. פעם אחת בריאותית, פעם שניה מהדחיה שהוא חווה ברחוב ופעם שלישית מזה שהוא לא אוהב את עצמו? זה שאני אומר לבת הזוג שלי שהיא לא צריכה לעשות דיאטה עבורי, לא אומר שאני מעודד אותה להשמין. מדי פעם הנושא "עולה" בדמות המשפט האלמותי לא "עולה" עלי שום דבר. ואז או שהיא עושה דיאטה, או שהיא קונה בגדים שיעלו עליה. (זה גם עובד לכיוון השני "הכל נופל ממני"
) לגבי מה שאת מכנה "חוסר סובלנות" כלפי דיעות שונות. לא ממש אין בעיה עם זה שלדעתך אישה במשקל 200 קילו היא לא יפה כל עוד את מוכנה לקבל שבעיניה ובעיני אחרים היא כן יפה. כמו שאמרתי כבר קודם, אני לא מאמין שיש נשים ששואפות במודע להגיע למשקל 200 קילו כי זה אידאל היופי שיש להן בראש וככה הן הורסות לעצמן את החיים. גם לי יש את הגבולות שלי והתפיסות שלי לגבי מה מושך בעיניי. כמו שאישה במשקל 40 קילו לא נשית או מושכת בעיניי מבחינה פיזית, גם אישה במשקל 200 קילו לא מושכת אותי. השאלה היא לאן אני לוקח את זה הלאה? האם כמו בדוגמת האף הארוך אני אשב לה על הווריד ואשכנע אותה כמה היא צריכה לעשות ניתוחים לשפץ את האף, או שאני אחסוך ממנה את השקפותי האישיות לגבי מה שראוי ומה שיאה ומה שנאה? אני חושב שעיקר הוויכוח איתך היה על הגישה שלך שאנחנו מטעים את העם ושזה לא יכול להיות שאישה "מאוד מאוד מאוד" שמנה תאהב את עצמה. מבחינתי זה בסדר שהיא תאהב את עצמה. מבחינתך זה לא בסדר. והאמת שמבחינתי זה ממש בסדר שאנחנו לא מסכימים על זה. אבל אין צורך שתרגישי מותקפת בגלל שנתקלת באי הסכמה. אז אנחנו חושבים אחרת, אז מה? לא כל האנשים נולדו ג´ינג´ים
עכבר

גלית34

New member
די נו באמת מה זה גן כאן ?../images/Emo20.gif

כן זה פורום תמיכה ככה אני רואה את זה.ותאמיני לי שכולם וכולן כאן יודעים הכל הכל על ההשמנה והתוצאות שלה וכיולים גם להיות מחליפים של הדיאטנית בקופת החולים.ויש לנו מספיק את זה מההורים,חברים, הרופא בקופת החולים,וסתם אנשים ברחוב מכל האנשים שלא רואים אדם באשר הוא אדם. די תנו לחיות בשקט את אולי במידה 44 אבל לא מקבלת את עצמך ומנסה לשכנע גם אחרים שהם לא באמת שלמים עם עצמם. ובשביל הדיון על השמנה ותוצאותיה באמת יש מספיק פורומים. אז קבלי אותנו ככה ישמנים ויפים והכי חשוב קבלי את עצמך לפני הכל

השמנה

New member
הייתי צריכה לכתוב את התגובה שלי כאן

אז הנה קישור למה שאני חושבת....(טוב סליחה כנראה שאני לא יודעת איך לעשות קישור אז סליחה על הבלאגן...) יש אנשים שמנים, או נשים שמנות או בעצם כל מי ש"חורג מהנורמה" (כמוני למשל) שאומרים אוקיי, אני שמנה, אוקיי אני ענקית, אז מה? מעכשיו אני צריכה להתחבא בבית?? מעכשיו אני צריכה להלחם לנצח במשקל שלי?? מעכשיו אני צריכה להתנצל על קיומי??? לא ולא ולא ולא ולא ולא!!! זה מה שיש לי כרגע, לא ממש רע לי עם זה יש למשקל יתרונות משל עצמו וככה אני הולכת לחיות הכי טוב שאני יכולה, לקבל את עצמי לאהוב את עצמי (כנראה שיש הרבה מה לאהוב...) ומי שלא נאה לו כי אני "יותר מידי שמנה" אז הוא שופט בדיוק כמו כל אחד אחר, ויש לו בעיה! שלא יסתכל ושלא יהיה בסביבתי... העניין הוא לקבל את עצמך ואת הסביבה ללא תנאי וללא שיפוט, זה קשה מי כמוני יודעת כי גם אני מוצאת עצמי שופטת ומבקרת, אבל אני שואפת לא לעשות זאת. החיים שלנו כל כך קצרים... שווה לבזבז אותם על תסכולים??? גם מישהו מאוד שמן יכול להיות מאושר רק בגלל שהוא החליט להיות מאושר!!! אז לכולם חג שמח מלא אהבה ומשפחתיות!!!

DREAM111

New member
בטחון?

מה זה צורה מוגזמת? מי קובע מה מוגזם ומה לא מוגזם? לגבי נושא הבריאות זה נשמע כאילו רזים לא חולים ולא מתים ולא קורה להם כלום. גם לרזים יש בעיות בריאות ואין קשר בין זה לזה. אכן יש אחוז סיכון לחלות במחלות מסויימת ברמה גבוהה יותר אבל זה לא מחייב. את לא תאמיני כמה אנשים עם 150 קילו מאושרים ואוהבים ונאהבים יש בחיינו. לגבי המגבלות עם עודף משקל זה מאוד תלוי באדם עצמו. אני אישה גדולה ועושה הכל רואה סרטים בקולנוע -סרט מומלץ "נפלאות התבונה". הולכת לים בבגד ים. עולה מדרגות וגם יורדת. מטיילת קופצת משתוללת עם הילדים על השטיח זוחלת ועושה כל מה שעולה ברוחי. אז כל הקטע הוא רק בקטע של מה ומי אתה כאדם. וממש לא כועסת. חג שמח dream

klemantina

New member
הרבה דברים הם לא בריאים

ולא כולם בריאים. גם עישון זה לא בריא. גם אלכוהול. גם בשר. גם זיהום אויר. מה שמוגזם לך, לא מוגזם לאחר. מותר שמשהו יחשב מוגזם בעיניך כל עוד את יודעת שלאחרים זה לא נחשב מוגזם. יש ענין של העדפות שונות וטעמים שונים. אותו דבר בנוגע לצורם. מה שצורם לך לא צורם לאחרים, וההפך. אני לא חושבת שאנחנו צריכים שלא להאמין למי ששוקל 200-150 ק"ג שהוא לא מאושר. יש עוד צורות גוף שגורמות לחסרונות מצד אחד לצד יתרונות מצד שני. אני חושבת על זה ככה: אם זה משקל מבחירה, אז כנראה שהאדם מאושר כך או שיש לו יתרונות במצב הזה אחרת היה בוחר אחרת. ואם זה משקל שלא מבחירה, אז אם הוא לא יהיה מאושר, זה יעזור לו? אם זה משקל שלא מבחירה זה כמו כל מצב גופני אחר שלא מבחירה. אז עדיף להיות מאושר ככל האפשר בכל מקרה. יש עוד מצבים שלא מבחירה שמקשים על עליה במדרגות ויציאה לקולנוע, ואני לא חושבת שמידת האושר נקבעת על פי הצורה החיצונית. אפשר להיות אדם אהוב אהוד עם בן זוג וחברים עם עבודה מענינת משפחה נהדרת וסיפוק מהחיים ולשקול מעל 150 ק"ג, ואפשר להראות פיצוץ ולהיות בודד, ממורמר, עם חוויות וטראומות קשות בעבר ועוד כהנה וכהנה.

gal33

New member
כל הויכוח שהתנהל כלל לא נסוב

סביב הבריאות, אלא דן ביכולת הסובייקטיבית של הפרט להיות מאושר כאשר מראהו החיצוני צורם לכל כך הרבה אנשים אחרים. שיקחו TUMS נגד צרבות. החיים לפי גל בתור "בן אדם ששמן בצורה מוגזמת": עליתי במדרגות, יצאתי לבתי קולנוע, היה לי מנוי לתאטרון, שמתי על עצמי תרמיל 20 קילו והלכתי לכבוש את ההימלאיה, יותר מזה, רקדתי ריקודי בטן, שחיתי בבריכה, הלכתי לים בשבתות, עבדתי והתקדמתי בעבודה, למדתי באוניברסיטה, יצאתי לבתי קפה ועוד. היו לי חברות, היו לי בני זוג, הסתובבתי בקניונים, נסעתי בסופי שבוע לטייל בארץ. נשמע מוכר? בדיוק כמו החיים שלך. ברור שהיום יותר קל לי, כי אני לא צריכה חגורת הארכה בטיסה, כי יותר נוח לי בכיסא בקולנוע, ועוד כהנה וכהנה דוגמאות. אבל סיגלי, וזה עלול לזעזע אותך אז תשבי, גם בקיום המוגזם שלי, הייתי מאושרת. לחיות מאושר זו החלטה של הבן אדם. זו החלטה פנימית. אושר זה דרך חיים, זה לא גורל. חסרים נכים מאושרים? חסרים חולי סרטן מאושרים? אז ברור שאם תשאלי קווטרו-פלג, הוא יגיד לך שהיה מעדיף שיהיו לו 4 גפיים מתפקדות, אבל בהינתן המצב, למה שלא יחיה מאושר? למה? כי יש קבוצה אחרת שיש לה לכאורה הכל והיא אינה מאושרת? מציעה לך לנסוע למזרח ולראות איך עניים מרודים שם חיים באושר רב, הרבה יותר מאיתנו המערביים. כי על פי המדד שאושר נקנה בחומריות, הם מנצחים. כנ"ל, על פי המדד של הצורה החיצונית. אושר זה דרך חיים, לא גורל. שיהיה לכולנו חיים טובים ומאושרים, אמן! וקצת יותר סובלנות בינינו האחד לשני. גל

ס י ג ל י

New member
גל יקירתי...

אני לא התכוונתי לקנרג פה על אף אחד... אני לא רזה למרות שאני שואפת להיות ומה שאני בעצם אמרתי שבמצב של היום ישנם כמה וכמה אפרשרויות להוריד במשקל בדרך קלה ואפשרית . גם אני הייתי בסרט של להיות שמן אבל זה הפריע לי ולא היה לי טוב ומי שמספר לי שטוב לו עם זה אז אני מורידה לו את הכובע. דבר שני גל--להבדיל אלף הבדלות -אל תשוויי בן אדם חולה לבן אדם שמן-נו באמת.או בן אדם שאין מה לאכל אוייש ...מוגזם לחלוטין.

klemantina

New member
לסיגלי, אני שמחה שכשמשהו הפריע

לך פעלת כדי לשנות את זה. אני שמחה שאת בניגוד לעינת יודעת שיש כאלו שכן טוב להם עם זה, או לפחות מספיק טוב להם עם זה יחסית לאלטרנטיבות... בנוגע להשוואה בין אדם חולה ושמן - אז יש כאלה שהם שמנים בגלל מחלה (נעים מאוד, ואני לא מכירה אפילו דרך אחת קלה ואפשרית להורדה). אפשרות אחת זה לחשוב שאני מכוערת המחץ כי אני לא רזה ושלעולם אף אחד לא ירצה בי ולהרגיש חרא. אפשרות אחרת זה לראות שאני שמנה וסוף העולם לא הגיע. בחרתי להשלים עם הגוף שלי, להרגיש סקסית, ולפתוח את העיניים ולראות שלמרות שהמחוג עבר את השלוש ספרות יש לי חבר שמטורף עלי וחושק בי, הרבה חברות, הרבה חברים, מעריכים ואוהבים אותי ואני מצליחה מאוד וזוכה להכרה במה שאני עושה. אגב, מאוד עזר לי מה שהמליצו כאן, של להסתובב עירומה בבית. אני כבר שנה וחצי נוהגת כך, וזה גרם לי להרגיש הרבה יותר נוח עם הגוף שלי.

gal33

New member
אני שמחה מאוד על היכולת שלך להכיר

בקיומו של השונה וביכולתו להיות מאושר. החברה מתייחסת לאדם שמן כאל חולה - נו באמת.

למעלה