מ'איזה קיבוצניק

logikal

New member
קרס קדר?

בקיבוץ? סי פודיאס דשר לו,לאיבס דשר?או שזו דרך החיים שלך,ואין בך רצון לשנות? הבת שלי סוציליסטית בנשמה ומאד בעד הדרך

nisso167

Member
מנהל
קרו קדר. אס מיקאזה.

קוואנדו ארא מנסוו, ארו מוי נאיבי, אי מוי רומאנטיקאן...לוידה אן מוואסרו "ארץ הקודש" מאיזו מוי סקפטיקו, אי מוי ציניקן. זוהי דרך חיי, ואין בי רצון לשנות. למרות שהיחד, כבר לא אותו היחד. אבל אצינו, הוא עדיין קיים. מאז שיצאתי לשדה הפתוח. מאז שמרדתי בהורי, ועזבתי את הקן. (בגיל 16) לא הגיע להם. אני רציתי לעוף. והאשר לשאלתך, אילו יכולתי, האם הייתי עוזב? אין לי תשובה חד משמעית. אני רוצה את הקיבוץ, איתו גדלתי התפתחתי. אני מביט קדימה, רואה את מה שקורה בקיבוצים אחרים, ודואג. אצלנו הדברים זזים לכיוון באיטיות רבה,אבל, זזים. ואני לא יודע מתי ואיך זה יתפוס אותי. למזלנו, אנחנו יכולים לקיים את עצמנו. וגם כבר כמה שנים טובות, שאנו מפקדים לירה פה, לירה שם לביטחון הסציאלי של החברים.לעת סגריר. הביטחונות האלה, אישיים. דור הוותיקים שלנו, בני 75+- מוגן. החברים גם. ערבות הדדית, טרם הפכה למילה גסה. לצערי, (אני מצטער על הנסיבות.) הקיבוץ מממן אבסטין, רכב צמוד לבן\בת הזוג, ואפילו אם צריך, ניתוח בחול. זה הרבה מאד בימנו. מה יהייה מחר? מקוה לטוב.

logikal

New member
זו היתה שאלתי

אני עירונית מלידה,כנראה עד הסוף,אבל כל כך מזדהה עם דרך החיים של ערבות הדדית ושיתוף אמיתי.הבת שלי והגרעין שלה והגרעינים הנוספים מנסים לבנות קיבוץ שיתבסס על העקונות הללו וימשיך להתקיים בעידן הזה.יש כל כך הרבה מהמורות בדרך ,אבל הם חברה אידיאליסטים,תמימים כמו שאתה מספר על עצמך שהיית,ואני מקווה שהם יצליחו ולא יצטרכו להתפכח בדרך כואבת.האמת הם ביחד מכיתה ז והגרעין המלא מכיתה ט ,עשו שירות קרבי ביחד והכל וכמעט לא היתה נשירה,חברה נהדרים ובקיבוץ הם כבר 3 שנים ביחד.תמיד צריך לקוות לטוב שיהיה לכם רק טוב ולכל הקיבוצים במדינה,הם מאבני היסוד של מדינתנו.

nisso167

Member
מנהל
עוד כשהייתי רומאנטיקן --

קראתי את הספר "אוטופיה" על אורח המגיע לארץ אוטופיה, ומסבירים לו על הארץ, מסבירים לו על אורח החיים המאוד בריא, ועוד כל מיני דברים יפים. מתי שהו מגיעים לפרק על פשעים משפט וענישה, מדגישים כמה הענישה הומאנית וכו'... זה הרגע בו שאלתי את עצמי. רגע, אוטופיה ופשעים וענישה, הולכים ביחד??? אגב, אני לא יודע יוונית, אבל אומרים שאוטופיה ביוונית עתיקה, פירושה "אין כזה מקום" או "שום מקום" ולמה נזכרתי בספר? כי, אני מצדיע לחברה הצעירים. אבל אני חושש, שמתי שהוא יצטרכו לגדול, כדי לפרנס גם את המשפחות שתווצרנה שם, ולחנך חינוך טוב את הילדים שיוולדו שם, ובשביל זה צריך עוד ידיים עובדות, כאן יתחילו להתפשר עם הסטנדרטים, ויקלטו גם כאלה שאני קורא להם (כוכבי שביט) כאלה הזורחים באור חזק לאורך כמה שניות, ואחר כך כבים או הולכים למקום אחר כשמאחוריהם החושך... אני מאוד מקווה שהגרעין הקשה, יחזיק בצד, פנס אחד או שניים למצבים כאלה. אופס, נסחפתי. שכחתי שאנחנו בפורום תרבות הלדינו. מתנצל.

logikal

New member
אז מה?זה אנחנו והמשפחה

שלנו.נו אז ורוואנסה הסקרביר קאולו קה טנמוס אן אל קוראסון. פואדמוס סקריביר אן לדינו,אי אסטה מודו לא נצטרך להתנצל שגלשנו.

nisso167

Member
מנהל
אס מוי לרגו פארא מי --

אאסקרביר אן לאדינו. מא סרומפאן לוס דיינטס, אי לוס דאדוס מונצ'וס אניוס קנו אבלו, וקוואנדו לה ויז'יטי המימדרה, ז''ל, טאנבייאו מסרומפארון לוס דיינטס. לה בוונה קוזה דה לה מיקלדת, אס קאטיינה מונצ'ה פאסאנסיה, מאאספרה, אסטה כטרופו לה פאלאברה, ונו ממירה קון אוז'וס אביארטוס, אסטה כאמאסאלה און משפט דה לה בוקה...

logikal

New member
טודוס מיזמו

אן מי קזה נו פואדו אבלר,דקה מי מרידו נו סבה לדינו,אנטיינדה און פוקו,נו אס ספניול[תימני],אי אפילו קון מי מדרה אי מי פדרה אבלמוס לו מאס אן עברית.אבלימוס אן לה ציקס קון לאס נונס אי לוס טייס אי טיוס.עכשיו ממעטים לדבר,כולם יודעים עברית,הזקנים שהתקשו אינם עוד ,לצערנו.ופה זו תרגולת,הרחבת אופקים וסתם כיף.כולם כותבים גם וגם ,עברית ולדינו,אז אתה בחברה טובה.

nisso167

Member
מנהל
סבבה, בכיף. טוב לי כאן. חדש לי,

אבל קוסם ומעניין.. אני בתפוז מיולי 2001, אולם כל הזמן הייתי באשכול מחשבים, בעיקר בפורום 71, תמיכה טכנית.

logikal

New member
נחמד

גם אני רשומה מזמן,אבל עד שגיליתי את פורום הלדינו,ממש לא הייתי פעילה.עכשיו אני מרפרפת גם לקטנועים,נחמד.גם אני כאן לא מזמן.

logikal

New member
זה נהיה כבר

כמו דיאלוג רק בין שנינו.כנראה שטודוס אסטן קנסדוס דה אפרזר לשבת,גיזר אי אלימפיאר.האמת שגם אני לאבורי פין לאוצו אי מדיו אי טודו לה דמניינה אן קזה,אלימפיי אי גיזדד, אסטו קנסדה.לילה טוב לך ולכולם.

nisso167

Member
מנהל
אקי נו סאב'אמוס קואלו אס--

אפאראז'אר פרא שבת. טודו אסטה פרונטו אן אל חדר אוכל... מימוז'ר טומה ל ה ביסיקלאטא, אי סב'ה הטראיאר לאס קוזאס דל חדר האוכל, לציקאס, אי יו, אפארזאמוס לה מאזה.

logikal

New member
לה דיפרנס

אבל זה באמת לא סיפור להכין אוכל,קטן עלינו.השורשים נתנו את הגישה לבישול ואפיה.

nisso167

Member
מנהל
שלא תביני, כן מבשלים בבית--

וכן אופים. אבל חסרה באמת האוירה הזאת של להספיק הכל לפני כניסת השבת. מבשלים ואופים, כי כרגע בא לשנות או לגוון.

logikal

New member
לא שומרת שבת

אין לחץ,רק שהבת מגיעה מהקיבוץ[היא צמחונית],הבן מהצבא ,אז משתדלת לפנק את כולם לפי טעמו האישי של כל אחד.

nisso167

Member
מנהל
היידה, וא טא הלקמה

נמשיך מחר. לילה מקסים שיהייה לך.

nisso167

Member
מנהל
היידה, וא טא הלקמה

נמשיך מחר. לילה מקסים שיהייה לך.

xalcum

New member
הקיבוץ של היום זה לא מה שהיה

הקיבוץ של היום זה לא מה שהיה. אבל המצב בעיר מבחינת ערכים גם הוא לא מי יודע מה. דיי להביט על המנהיגים שלנו רודפי נשים ורודפי בצע. כולם נגועים בשחיתוח. החל מהפרקליטות וכלה במשטרה. אז מה הפלא שהקיבוץ לא מה שהיה. בסך הכל חיים בקיבוץ בני אדם. נינגונו דלוס קיבוצניקים נו אס קאידו דלוס סייאלוס. סון בני אדם קומו טודוס תודו איל קוסור אירה אונה פוזה באז'יה. איי מינטחרוסוס אין איל קיבוץ. איי חאראגאנס. איי קה טומאן דרוגאס איי פוטאנאס. איי מוזרס אי אמברס נואפים איי מיל אי אונה סוזיאדה . אי לאדרונס נו מנקאן. אנדה נוזוטרוס סון לוס ב''זוס קה קיירן קיבוץ דיפרנציאלי. פור קה? פור קה טיינן פנסיה בואנה דה לה אלמניה. אי טיינן ירושות. און אשכנזי קואנדו סה מוארה דשה לאס פאראס אה אונו או דוס איז'וס. און ספארדי קואנדו מוארה דשה פיוז'וס ווב'וס דה ראנה (קרפדה) אי דשה לה ירושה פור 5 או מאס דה איז'וס. אי סה מונדאן איל קוארו פור אונוס קואנטוס גרוש'ס. יו מאיזה בז'ר דל קיבוץ אי אנגוסטיה גרנדה. פור אסטו. אסטו טורנאנדו אין לה ליי דה מיס פאדרס. דה מי פאמיליה, קה דארון לה אלמה פור קידוש השם. מי נונו אירה מוי ריליזיוזו מימאדרה ארה דה לה פאמיליה אסאו. אראן קוניסידוס אין סאלוניקי. אי יו דיצידי, אי וידה קה איל סוציאליזים ארה און סם להמונים אי מינטיראס טודו פלאבראס. נו אקזיסטיו 100 אניוס לה ליי דה נואסטרוס פאדרס איל דיו דה אברהם נואסטרו פאדרה חיה וקיימת. ותתקיים לעד. תורת משה תורת אמת. כל יתר התורות אחיזת עיניים ולא מחזיקות מים. קואנדו דיגו קאדה דיה שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד מקיין לאגרימאס דה לוס אוזוס. אי מקונסיינטו אטאדו קון מי פאסדו . איו מיס אוזוס סאלטאן טודוס לוס קרידוס דה מי פאמיליה. קה לוס קמארון אין לוס קרמאטוריוס אי סוביירן קון איל פומו דה לוס צימאנס אה לוס סייאלוס. סוס אלמה אסטה אין גן עדן. הוי יה סה פנסיונר נו טנגו האונדה איר. מה מאנקה לה קהילה מה מאנקה דיזיר קדיש. אסטה סמאנה אסטו אין דה מאיז'ו אין אילת. אי מה בו אין קאל דה מארוקאנוס. יה מה קונוסן אי מה קיירן מוי מונצו. מה דאן אונור גראנדה. אסטה מדאן סר שליח ציבור. אי לס פלאזה מונצו איל נוסח תפילה קומו קאנטאבאמוס אין לה קהילה דה סלוניקיוס אין שכונת שפירא. אי אינביז'ס מה בוי אנדה איל פאדרה דה מי נוביה קה ביב'ה אין בית אל. סין גאנו אונה לוטריה לוס דשו אה לוס קיבוצניקים קה סון היפוקראטס. מינטירוזוס. אי רודפי בצע אי לונדז'ה דה סר שיויוניים. איל קיבוץ הוי אס "חארטה בארטה" סימאנה בואנה אה טודוס לוס מימברוס דל פורום.

ש ח ר ש

New member
אלקאנסאר אנטאס דה שבת יא פאסו לה

מודה אגורה סולו לוס דתיים טיינאן אסטה אוזו מוזוטורוס נו טנמוס לה אוירה וחבל

logikal

New member
מנסים,משתדלים

נו תמיד פואדו אלאקנסר טודו אן טיימפו,לברו אי גואבוס פין טדרה אי ויירנס.צופרי השבת לא קוטעים את מלאכתי אם לא הספקתי לסיים.

למעלה