מ'איזה קיבוצניק

פלטונה

New member
מ'איזה קיבוצניק

אין איל פין דל אניו 1966 אובו און מיתון גרנדה. קדי סין לאב'ור 6 אניוס אין לה פבריקה דה גלאסייראס אמקור נו אבאסטארון פור דנטינרמה קבוע. מטופי קון אונוס קואנטוס גרוש'ס אין לה מאנו, מוז'ר סין לאב'ור, אי און קריו דה קואטרו אניוס אי מדיו. קה סה אז'ה? לשכת עבודה נו טופאן לאב'ור פור מי. מה מאנדארון פור 9 ליראס אל דיה. איו און קואנטו סימפלה 45 ליראס אין לה סימנה. נו אבאסטאבה פור מנטינר. היידה לדישה אה מי מוז'ר "אנחנו הולכים לקיבוץ" מה פתאום לא רוצה... קרידה לא רוצה כן רוצה טה ב'אס אטופאר סולה. פור קה? הוי קה פוטורו טנמוס ביביינדו אין און אנדאר קון קריאטורה אין לה שכונת שפירא. אי מניאנה סין קיירמוס אנצא'ר האונדה ב'אמוס אמטר אה לוס קריוס אין לה גוארטה? און דיה דה ז'נואריו בינו למשאית גרנדה דל קיבוץ אנקארגימוס לוס פוקוס מובליס קה טיניאמוס. סין גלאסיירה פור קה ארה פרואיבידו. אקיוס דיאס נינגונו נו טיניאה גלאסיירה אה סו "חדר" אנסי ג'וסטו. און חדר פור קאדה פאמיליה פור קה לו קריוס ביביאן אין "לינה משותפת" אי דה אקל דייה אסטה הוי ביבו אין איל קיבוץ. הרבה תמורות חלו במשך הזמן על כך אולי בפעם אחרת

nisso167

Member
מנהל
אוי טאנביין, מוראס אן אל קיבוץ?

קואל קיבוץ ארה? שומר הצעיר, או איחוד, או מאוחד? יו טאנביין מאיזה קיבוצניק, אן 1965. ארה און ניניו דה 16 אניוס. מאב'ריו אל מונדו. מאבריו לה ויסטה. אי מדיו לסאבור דה לה וידה! ביב'ו אסטה אוי אקי. טודו ממונדו אבטה אקי. דאאינדה, אסטאמוס קיבוץ. סין "הפרטה" אמה, סין "לינה משפחתית."... נו אב'ייה ני און מינוטו, כמארפנטי, דאסטה מואב'מו דה מוידה!

xalcum

New member
ניסו שלום

אסטה הוי בביב'ימוס אין איל קיבוץ שובל. לו מאס טה מימברוס 64% אבוטארון פור סר קיבוץ דיפרנציאלי. מי פאמיליה קאמינה קון איל זרם השיתופי אי סמוס אונה מינוריטה גראנדה. אסטה הוי אבאסטאב'ה פור דינטינר אל קיבוץ קה נו אגה בולטה אין נואסטרה ב'ידה לה ליי דה לאס אגודות שיתופיות דמנדה 75%. מה אין לה נואסטרה קומיניטה איי פרסונאס קה אז'ן דאלאב'ראס סוזיאס סין דז'וסטיסיה. אגורה לו אנטרמיטימוס אין איל בית משפט מחוזי באר שבע אי איי צו מניעה ב'רמוס לו קה בה סאליר. דה אונדה ביינאס ניסו. ניסו אס ניסים טו פאמיליה סון סאלוניקיוס. פואדס אסקריביר מה און מייל מונצוס אניוס לאב'ורי אין לה פייריריה אי אין לה פאבריקה "עיבוד שבבי שובל" (סה ב'ינדיו) לאב'וראבה אין לוס טורנוס (מחרטות וכרסומות ממוחשבות) קומפיוטאדוס. מה יה איי 15 אניוס קה סה מרכז תקשורת אי מי איז'ו איל גראנדה אס איל מנהל טכני דה מסגריית נגררים קלים שובל איל סגונדו איז'ו ביב'ה אין אילת אי לה טריסרה ביב'ה אין סאן חוזה סיליקון וואלי אי אל דה 4 מה סה מוריו דה 25 אניוס אסטאב'ה מוי חאזינו אי טנגו 8 אנייטוס קה אסטן סאנוס אגורה סה אזרח ותיק מה דאינדה לאב'ורו אה דה מאס קה תנגו 73% דה נכות אסטה לה ויסטה אנב'רמוס אה... נו מטאס טינו קה נו טה אמברולייס חאלקום אי פלאטונה סון לו מיזמו פלאטונה סה טופה אין לה תקשורת חאלקום אין קאזה. אנסינה סאליו פארדון.

xalcum

New member
kakurga kinonia

שלום לכל חברי הפורום חלק מכם בוודאי הבינו את הכותרת, לחלק שלא, התרגום מיוונית "חברה רעה". ויתקן אותי טריאנדאפילו ששולט ביוונית טוב ממני. ומי היא אותה חברה, לצערי הרב החברה בה אני חי היום. חברה אשר חלק גדול ממנה חיים בשקר מתמיד. דוגמאות לא חסרות לי. אבל תקצר היריעה מלספר.. גם בקיבוץ "הנפלא" של ניסו אני מבטיח לכם לא חסרות עוולות חברתיות. מי שקרוב לצלחת מקבל יותר. אותנו בהתחלה קיפחו על ימין ועל שמאל, חלק נכבד מהקיפוח היה על רקע עדתי, כן, לא תאמינו אבל כן. מה שמרגיז אותי כל כך ומה שמעציב אות יוותר מכל הינה ההתנשאות של החברה הקיבוצית הרצון לעשות רושם כאילו הקיבוץ חברה יותר טובה מהחברה העירונית. אני שומע את זה כבר במשך 40 שנותי בקיבוץ. והאמת שבין הבארקאס בשכונת שפירא שררה יותר חברות. יותר פתיחות, אהבת הזולת, עזרה לחלשים ויותר שיוויוניות מאשר בכל התנועה הקיבוצית גם יחד. שיאמר לנו ניסו כמה מתאבדים טמונים בבתי הקברות של הקיבוצים. כמה שבורי לב שנרמסו בגסות רוח ע"י החברה "הצודקת" תסלחו לי אבל אצלנו היו אומרים צודקת דה מיקולו תודו פלאבראס. עוד בביתוניה עילית ישבה חבורת צעירים ביניהם בחורה אחת וחשפו אחד את השני בצורה נפשית ערום וערייה. גרוע מחשיפה פיזית. ולא תאמינו למרות שלא בא אוכל אל פיהם ישבו לילה שלם ודנו על מהות האלוהות לקראת בוקר הגיעו להחלטה שנכתבה בין יתר החלטות הקבוצה שאין אלוהים! פשוט כך! מאיר יערי היה מנהיג אותה קבוצה לימים גם בנו התאבד. לסיום הדיון והשרשור שבא בעקבותיו. הקיבוץ הוא לא גן עדן ומעולם לא היה כמה דם רע זורם אצלנו בשובל תוכלו להבין גם מתוך השורות האלה. נחמה פורתא, היא שגם ביתר הקיבוצים המצב לא שונה בהרבה. סוף התנועה הקיבוצית להתפרק. לא ירחק היום שמהקיבוץ ישארו רק הזכרונות אפי אנד לא יהיה. מה שבא בשקר ובגחמה של כמה רומנטיקאים יתפוצץ בסרחון גדול.

aviev1

New member
מה זה השנאה הזו?

לא יורקים לבאר שממנה שותים 40 שנה.

רותי ב.

New member
גם אני חושבת כך, וממש

לא זכורה לי הפליה על רקע עדתי. אי סי אס טאן מאל אי נגרו, דקה נו טומאר לאס ב'אליז'אס אי אסולטאר ? ..

SAMI RUSSO

New member
aviev1 היי קומו אסטאס , מירה אל...

פאר'סר אל אומברה יא אסטה קמדו דלה ב'ידה אן אל קיבוץ ,אי היה נו צ'ופן מייל לה אפליה סיימפרה ב'ה קאדאר , אי לה ב'רדאת אל קן אס סרקה דל פלאטו סיימפרה גאנה אסטו אס , יו נו קריו כאל אסקופיו אל פוזו , לו קטיאנס אן לה טריפה מיז'ור קיטאר לו אני דוגל בזה תמיד

eagl8

New member
לaviev1 בתגובה ל"באר"

כתוב גם:... אל תשפוט את חברך עד שתעמוד במקומו. צריך הרבה אומץ לקום ולומר את הדברים שאמר חברנו xalcum . החברה הקיבוצית (וגם המושבית) כבר מזמן הוקיעה והקיאה את עצמה. תשב פעם אחת בישיבת חברים או מזכירות, ואחרי זה נשמע שוב את דעתך. בוא ותראה מה קורה אצלינו במושב, במושבים ובקיבוצים על יד. יכול להיות שיש מקומות יוצאים מהכלל - כמו בכל כלל - אבל זה נדיר ביותר. זה בדיוק - מי שקרוב לצלחת..... ומהמקום בו אני נמצאת אני יכולה לומר לך שפתרון כמו - מי שלא נאה לו שיקום ויילך - הוא לא פתרון פשוט, החיים הרבה יותר מורכבים, ממזוודה וחבילת מיטלטלים.

aviev1

New member
ל eagl 8 ו xalcum

אני קורא שוב ושוב את מה שכתבת xalcum על הקיבוצים ואני ממש נחרד מהשנאה שיש במילים .ממש לפי הפסוק ואהבת לרעך כמוך. וההכללה שיש בהם לגבי כל הקיבוצים וכל החברים איך אפשר? ואני לא מתפלא שאתם באותו קו מחשבה כי הרי אוכלי שפנים יודעים כולם יודעים מה דינם.והרי אימי כשעלתה ארצה עוד לפני קום המדינה לבדה , היו לה כאן דודות (דתיות) שאמרו לה רק לא לקיבוץ כי הבנות שם זונות... בושה.. אבל רגילים כאן לא? הרי גם כל הרוסיות הם זונות לא כך? חשבון נפש? מזל שהחברה הקיבוצית עשתה חשבון נפש ואני עדיין מחכה לחשבון נפש של חברה הדתית מאז רצח יצחק רבין( לא תרצח) במיוחד בהקשר של התמיכה או ההזדהות עם. ובאשר לשנאה עקב הפליה עדתית.. נו באמת עד כמה אפשר לטחון את זה כאילו שאנחנו עדיין בשנות ה 50 . ואספר לכם קוריוז מה שקרה לי בצעירותי.. הורי שכמו רבים מדוברי הלדינו הותיקים גם בהם יש הרגשה של אפליה וקיפוח והרגשת העליונות של אחינו האשכנזים.. אז ערב אחד יצא לי לצאת עם חברה מה שאומרים מדרום צרפת תאמינו או לא הורי לא ישנו כל הלילה.. אז אמרתי להם.. תגידו נא? אתם שמרגישים מופלים ונחותים ומה זה? אתם השתגעתם ? וזאת לא אפליה.?. אז שכל אחד לפני שמתלונן נא להתסכל במראה.. ודבר נוסף באותו הקשר. היום הייתי באוניברסיטת תל אביב בהרצאה על יהדות ספרד.. ומה התגלה שם? לא תאמינו..השנאה בין ספרד לאשכנז היתה עוד שם.אבל הפוך. הספרדים שנאו את האשכנזים עד מאד ואוי לאחד שאם התחתן עם אשכנזיה היה מנודה מהמשפחה. ועוד. שיהודי ספרד היו האיליטה הם היו הטופ שבטופ במדע בשירה בספרות ברפואה ובעלי תפקידים בכירים במוסדות בספרד בהכל ואילו היהודים האשכנזים נחשבו נחותים וכל זה למה? עוד פיקנטריה.. האשכנזים היו קרובים לדת ומקובעים ולא היו זזים מטר בלי הסכמת הרב ואילו הספרדים הלכו לעצם העניין וההוכחה ולא רק למה שקובע הרב או הדת וכן אפילו הרמבם.. ואם לא תאמינו.. יש לי עדה... מהפורום שגם היא שמעה את ההרצאה.

nisso167

Member
מנהל
לצערי היו לי ועדיין יש לי --

בעיות גלישה. לכן לא הגבתי, (ומקווה שתגובתי זאת, אכן תעלה לאוויר.) למעשה לא הייתי כאן. לכן גם לא הגבתי לך באישי. אתה נשמע לי אדם מאוד ממורמר, וסיבותך, לבטח איתך. ליבי ליבי איתך על כל מה שעברת בביתך. אולם מכאן ועד להשליך הכל על כל הקיבוצים, ועד להכללה, המרחק הוא גדול. אמת, לא חייתי בהרבה קיבוצים. חייתי רק באחד. אולם חייתי מספיק זמן שם כדי לדעת ולראות. אני שם משנת 1965. אמנם לא הרבה זמן, אבל מספיק כדי לנטוע עץ או שניים. לאהוב פעם או פעמיים. ולהוליד ארבע בנות מקסימות. והנה סיפור ראשון להמחשה - התחתנתי מאוחר. ומכיון שכך, צרכי היו מועטים. לדירה גדולה עברתי עם בני שיכבתי, בעלי משפחות וילדים. ואף אחד לא עיקם את האף, על זה שאני מקבל דירה גדולה מצרכי... ויום אחד פוגשת אותי אחראית על חלוקת המקררים, ומספרת לי, שלפי הוותק, מגיע לי להחליף למקרר יותר גדול. חייכתי והשבתי לה, שנכון לעכשיו, מה שיש לי, בהחלט מספיק לבירות שלי. לכשאצטרך, אבקש מקרר גדול יותר. עבר זמן מה ונכנסתי לחיי משפחה, פניתי וקיבלתי מקרר חדש ומשפחתי. עדיין עוברים אצלנו לדירות קבע, חדשות ומרווחות (יחסית) לפי ניקוד הכולל שיקלול של גיל, קבע, ומספר ילדים. תאמין לי, אין כאן פרוטקציות, חלטורות. הכל מתועד, הכל רשום. מי שרוצה, יכול לגשת למזכירות לשאול מה הניקוד שלו, ולקבל פירוט מלא! תאמין או לא, אנחנו כאן לא יודעים מה זה קיפוח עדתי. ויש לנו תודה לאל, מכל וכל. ארגנטינאים. ורומנים.בולגרים ועירקים. מרוקאים ואפילו טורקי אחד... אבל, על קיפוח עדתי, אנחנו שומעים בטלביזיה. אני לא זוכר, שטענתי מתי שהוא, שאנחנו חיים באוטופיה. אנחנו לא. עוולות חברתיים, יש. קיפוח לא. ולמה אני אומר כך? מעצם היותנו בני אדם, תמיד נחמוד את מה שיש לאחר. לעיתים רחוקות, נסתפק במה שיש לנו. חלקנו, כל כך עסוקים בלחמוד את שיש לאחר, עד כדי כך, שאינם מסוגלים להנות ממה שמונח על שולחנם או במיטתם. ולזה אני קורא עוולות חברתיים. זה בין אדם לחברו. קיפוח, זה בין אדם למוסדות. וזה, תודה לאל, עדיין אין לנו. ואם אומר, שאף פעם לא תתפוס אותי עומד ומקטר, אחטא לאמת. מה לעשות וגם אני נחונתי בחולשה או שתיים, או שלוש או... בנוסף לזה אנחנו מספיק חכמים להכין עצמנו ליום סגריר. כמו שצייינתי יש לנו בצד קופה אישית מצטברת ושמית לכל חבר, (אף אחד בעולם, מלבד החבר, לא יכול לגעת בה.) ואם הוא עוזב, הוא לוקח אותה איתו. לא אוצר מי יודע מה. אבל מפיק לפת לחם ובגד לחורף.ביטוח סוציאלי כמו כן, אנחנו עובדים היום על סידור מיוחד, הבא לפתור מצב של שכר דיפרנציאלי או הפרטה כוללת. תהייה רשת ביטחון למי שעלול להפגע. אבל רשת חזקה ומעוגנת בחוק. ובאשר לביטוניה ולאלוהים, באמת שלא רלוונטי לענייננו. אכן, ליבי ליבי איתך. מאוד מקווה שתצליחו במאבק שלכם. כי זה אכן עוול מה שנעשה לכם. היה עצוב לי עם סיפור בית אורן. והיה עצוב לי עם סיפור פלמח צובה. ועד כמה קיבוצים, כאלה שנישבו בקיסמם של כוכבי שביט, רעי לב ורודפי בצע. כאלה שהשאירו מאחוריהם הרס. אני מקווה שזה לא יקרה בבית שלי. כמו שאמרתי לך במסר האישי, אני לא רוצה לפרסם את שם המקום, בגלל פרטיותי אני. אבל כמוך, ישנם כאן בפורום, לפחות עוד שניים היודעים את מיקומו המדוייק של ביתי. ואתה מוזמן לבוא ולבדוק, אם אכן אני מוכר חלומות באספאמיה.

logikal

New member
נחמד לדעת

שבכל זאת ישנם עוד אנשים שטוב להם באשר הם.כמו שאמרתי אני מקווה שגם לאלה שלא צלחה דרכם הכל יסתדר בסופו של דבר.שמחת אותי,כי אני מאמינה ותומכת בבת שלי בדרכה ואתה היית לי סניגור בים של מקטרגים.תודה

logikal

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo24.gifמי איזה אס קיבוצניקית

בת 25 חיה בשיתוף מלא,בשיטה הקיבוצית הישנה.הם מהנוער העובד.ארץ ישראל היפה והתורמת.מלח הארץ חד משמעית,

nisso167

Member
מנהל
keridos jentes.

Yo vievo en un kibutz shutufi. dos veses avotaron por la idea de la hafrata. i kayo. la prhmera ves tlkanso ah 58% i lasegunda ves, alkanso ah 53. ka ler era 60%. los mansevo son los ke keren la revulotion. ama', dainda, estamos, buen kibuts. asta quando? el duo es grande. el prentsipio del kubutz' era muy sano. akonomiko i social tambien. tengo 4 ijas la grande esta en kita teta tet, la chika esta en la kita dalet. ( mos kasamos tadre.) es muy difisil para mi' aser "comeback" al ladino. dainda no se komo eskrivir? letras de ivrit, o letras latinas. kreo ke al fin va topar lo ke "matim li"...

xalcum

New member
תגובה ללוגיקל

אני שמח בשביל הבת שלך. שיתוף מלא מעולם לא היה בקיבוץ ומעולם לא יהיה. מה זה שיטת הקיבוץ הישנה קיבוץ א' ? או אולי קיבוץ ב' בשיטה הישנה לא היו קומקומים בקיבוץ לא מקררים ורדיו בחדר היה רק בחלום. פירות על השולחן היו רק למנהיגים. אונדה אסטאס ביב'ינדו איל קיבוץ הישן נו אקסיסטה מאס טלודיגו אין גרגו (ביונית) "דן יפארחון פייה" "טוס פאטיסה טו טרנו" לא קיים יותר נדרס ע"י רכבת. רכבת הזמן

logikal

New member
אני מצטערת

לדעתי ממש חבל שאנשים כמוך ובני משפחתך,צריכים להרגיש ככה לאחר שנתנו את מיטב שנותיהם לבית[הקיבוץ],כל אחד צריך בגיל מסויים להתחיל לקצור את פירות עמלו וחבל שלא כך.ברור שהשיטה נכשלה בהרבה מקומות,אבל זה עדיין לא אומר שאין צורך לנסות לחיות בדרך מסויימת,למי שמאמין בדרך הזו.כשאמרתי הקיבוץ של פעם התכוונתי לזה שהם צעירים ואידיאליסטים,מוכנים לחיות בצניעות וצמצום,מתנדבים המון,עובדים ללא שכר,עם בני נוער ומשפחות מצוקה ותורמים,תורמים ושוב תורמים...בלי לקבל תמורה חומרית בעבור זה.אני חושבת שזה נכון שהם מנסים לעשות זאת בדרכם,והם במסגרת שלהם חיים יפה מאד,יש את הבעיות מסביב עם התק"ם מבחינת הגדרה שלהם בקיבוץ שבו הם חיים,אבל השיתוף בניהם והעזרה הדדית ממש יפים,וגם אם ימשיכו ביחד או לא, הם חברים לכל החיים.אני מאחלת לכם שהכל יסתדר לשביעות רצונכם,ובסופו של דבר ההגיון וההגינות ינצחו,ולפחות לזכר ימים עברו תצליחו ליישר את ההדורים וחיות בשלוה בביתכם.

nisso167

Member
מנהל
סולו אג'ורה, מאטי אל טינו קא --

אסקריב'טיס "אי דה אקל דייה אסטה הוי ביבו אין איל קיבוץ.

למעלה