מאיזה גיל ?

מצב
הנושא נעול.

אור249

New member
מאיזה גיל ?

מאיזה גיל ?
הי, מאיזה גיל ניתן לזהות ילדים "מיוחדים" ? יש לי ילדה בת שנה וחצי שיודעת את כל הצורות, הצבעים, עשרות עד מאות מילים ועוד... בעלת תקשורת מילולית מלאה. האם יש טעם מגיל כזה לספק אתגרים אחרים ? האם יש בחינות שמאתרות ילדים מחוננים בגיל זה ? תודה.

פלגיה

New member
חבל על הבחינות

מאיזה גיל ?
הי, מאיזה גיל ניתן לזהות ילדים "מיוחדים" ? יש לי ילדה בת שנה וחצי שיודעת את כל הצורות, הצבעים, עשרות עד מאות מילים ועוד... בעלת תקשורת מילולית מלאה. האם יש טעם מגיל כזה לספק אתגרים אחרים ? האם יש בחינות שמאתרות ילדים מחוננים בגיל זה ? תודה.
חבל על הבחינות
יש לך ילדה חכמה ומיוחדת - תני לה בבית את ההעשרה שהיא צריכה: הרבה משחקים, ספרים, שיחה ברמת ההבנה שלה, טיולים, וגירויים נוספים. זה הזמן להנות איתה וממנה. בגיל בית הספר מגיע הזמן למבחנים ואיבחונים.

apk

New member
לא נראה לי שאבחון אפשרי בגילה

מאיזה גיל ?
ואני מסכימה איתך שחבל. פשוט המומחים למיניהם מסרבים להשקיע כלים בחריגות חיובית בגיל הצעיר, אפילו רק כלי אבחון הם מסרבים ליצור בגילאים הללו. גרוע מזה, הם יעדיפו למצוא מה לא בסדר אצל הילד (ואם מחפשים תמיד מוצאים) ולא מה כן בסדר אצלו. יחד עם זה, גם בלי אבחון, פשוט חשיפה לכל מה שרק ניתן, רצוי לא ברמה של בני גילה אלא לפחות של גיל 3 או 4, עשוי בהחלט לתרום לה, ו... חשוב מאוד ... כמה שיותר טלביזיה בתכניות העשרה.

1שייכת

New member
לדעתי - כמה שפחות טלוויזיה.

ואני מסכימה איתך שחבל. פשוט המומחים למיניהם מסרבים להשקיע כלים בחריגות חיובית בגיל הצעיר, אפילו רק כלי אבחון הם מסרבים ליצור בגילאים הללו. גרוע מזה, הם יעדיפו למצוא מה לא בסדר אצל הילד (ואם מחפשים תמיד מוצאים) ולא מה כן בסדר אצלו. יחד עם זה, גם בלי אבחון, פשוט חשיפה לכל מה שרק ניתן, רצוי לא ברמה של בני גילה אלא לפחות של גיל 3 או 4, עשוי בהחלט לתרום לה, ו... חשוב מאוד ... כמה שיותר טלביזיה בתכניות העשרה.
ואפילו לא לחשוף בכלל לטלוויזיה לפני גיל 3. וזו לא דעה שלי - זו המלצה שקראתי עליה לא פעם: חשיפה לטלוויזיה לפני גיל שנתיים פוגעת בהתפתחות.

../images/Emo45.gif זו גם דעתי

ואפילו לא לחשוף בכלל לטלוויזיה לפני גיל 3. וזו לא דעה שלי - זו המלצה שקראתי עליה לא פעם: חשיפה לטלוויזיה לפני גיל שנתיים פוגעת בהתפתחות.
זו גם דעתי
למרות שגם בדברים האלה כל קיצוניות אינה מוצדקת בעיני. מה שכן - במקום טלויזיה הייתי משקיעה זמן במשחקי הרכבה, לגו, קוביות, קוניקס, משחקי דמיון שונים (משחקי בובות מכל סוג, משחק באוהל וכד'), ספרים מכל מן וסוג וצבע, מוזיקה וכו'. לא חסר איך ואיפה להנות לשחק וללמוד.

פוגעת בהתפתחות?

פוגעת בהתפתחות?
שקול בעיני לגמרי ל"מפתח את המוח" שכתוב על האריזה של כל מיני משחקים...

Kalla

New member
יש הרבה דברים שממליצים באופן גורף

כן, פוגעת בהתפתחות.
ממליצים עד גיל שנתיים בכלל לא לחשוף ילדים לטלוויזיה.
יש הרבה דברים שממליצים באופן גורף
כדי למנוע מהורים שאין להם גבולות לעשות שטויות. יש הורים שמושיבים את הילדים מול הטלוויזיה שעות על גבי שעות, וזה באמת עלול לגרום נזק (לדעתי, לא מהטלוויזיה עצמה אלא ממחסור בפעילות אחרת ומגוונת, ובעיקר בפעילות גופנית). אך הורים שחושפים לטלוויזיה בצורה מבוקרת ולזמן מוגבל לא גורמים שום נזק, ואני מאמינה שהילד גם מרוויח מחשיפה לעוד סוג של גירוי, בדיוק כמו מחשיפה לסוגי הגירויים האחרים בחייו.

ודעתי על ההמלצות האלה

כן, פוגעת בהתפתחות.
ממליצים עד גיל שנתיים בכלל לא לחשוף ילדים לטלוויזיה.
ודעתי על ההמלצות האלה
כדעתי על ההמלצות על משחקים ש"מפתחים את המוח". לא קונה שהטלויזיה פוגעת בהתפתחות, לפחות לא מעצם הצפיה בה.

apk

New member
שמעתי גם אני

שמעתי גם אני
בכלל, מאז שנכנסה הטלביזיה לארץ שמעתי הרבה אמירות נגדה. אבל ... המציאות הוכיחה לי שזה מכשיר תורם בכל המובנים: העשרה, פתוח הדמיון, הפעלה וגם פתוח קשרים חברתיים. דוקא מי שהגבילו אותו בצפיה, וזו הפכה עבורו ל"פרי האסור", ניזוק יותר ממי שאפשרו לו צפיה חופשית ורק נתרם מהטלביזיה.

1שייכת

New member
דווקא מי שהגבילו אותו ניזוק יותר???

שמעתי גם אני
בכלל, מאז שנכנסה הטלביזיה לארץ שמעתי הרבה אמירות נגדה. אבל ... המציאות הוכיחה לי שזה מכשיר תורם בכל המובנים: העשרה, פתוח הדמיון, הפעלה וגם פתוח קשרים חברתיים. דוקא מי שהגבילו אותו בצפיה, וזו הפכה עבורו ל"פרי האסור", ניזוק יותר ממי שאפשרו לו צפיה חופשית ורק נתרם מהטלביזיה.
צר לי לאכזב אותך. יש לי ניסיון מאוד מוצלח עם בנותיי. אני מגבילה את צפייתן בטלוויזיה, וואני עוקבת אחר התכנים שהן רואות ומשתדלת במידת האפשר למנוע מהן לצפות בזבל. "בתמורה" אני מקבלת ילדות שמשחקות המון, קוראות המון ויודעות נהדר להעסיק את עצמן.

apk

New member
ואני לא מגבילה

צר לי לאכזב אותך. יש לי ניסיון מאוד מוצלח עם בנותיי. אני מגבילה את צפייתן בטלוויזיה, וואני עוקבת אחר התכנים שהן רואות ומשתדלת במידת האפשר למנוע מהן לצפות בזבל. "בתמורה" אני מקבלת ילדות שמשחקות המון, קוראות המון ויודעות נהדר להעסיק את עצמן.
ואני לא מגבילה
ומקבלת בדיוק את אותה התוצאה שאת מקבלת. את הזבל היא לא רואה כי הוא פשוט לא מענין אותה. תני לה לבחור בין סתם דברים לבין ערוץ לוגי או החדר של חני היא תבחר בשני האחרים. תני לה לבחור בין משחק ופעילות לצפיה בטלביזיה היא תבחר במשחק ובפעילות, דווקא בגלל שהיא יכולה לראות טלביזיה בדיוק כמה שהיא רוצה (מלבד כשאנחנו רוצים לצפות בדברים אחרים). הרבה בזכות הטלביזיה מדובר בילדה שיודעת להעסיק את עצמה היטב גם כשהיא לא ליד הטלביזיה, בין אם היא לבדה, בין אם היא עם ההורים ובין אם היא עם חברות. מנגד נתקלתי ברבים שהגבילו אותם והתוצאות היו מאוד לא חיוביות.

1שייכת

New member
תרשמי פטנט על השיטה שלך...

ואני לא מגבילה
ומקבלת בדיוק את אותה התוצאה שאת מקבלת. את הזבל היא לא רואה כי הוא פשוט לא מענין אותה. תני לה לבחור בין סתם דברים לבין ערוץ לוגי או החדר של חני היא תבחר בשני האחרים. תני לה לבחור בין משחק ופעילות לצפיה בטלביזיה היא תבחר במשחק ובפעילות, דווקא בגלל שהיא יכולה לראות טלביזיה בדיוק כמה שהיא רוצה (מלבד כשאנחנו רוצים לצפות בדברים אחרים). הרבה בזכות הטלביזיה מדובר בילדה שיודעת להעסיק את עצמה היטב גם כשהיא לא ליד הטלביזיה, בין אם היא לבדה, בין אם היא עם ההורים ובין אם היא עם חברות. מנגד נתקלתי ברבים שהגבילו אותם והתוצאות היו מאוד לא חיוביות.
אני חושבת שהמקרה שלך הוא יוצא דופן. כל ההורים שאינם מגבילים את ילדיהם מתלוננים על כך שהם צופים יותר מדי בטלוויזיה, על חשבון עיסוקים אחרים. לי אין ספק שאם לא הייתי מגבילה, הגדולה שלי היתה נתקעת מול המסך בלי הפסקה.

apk

New member
אין לי שום פטנט

אני חושבת שהמקרה שלך הוא יוצא דופן. כל ההורים שאינם מגבילים את ילדיהם מתלוננים על כך שהם צופים יותר מדי בטלוויזיה, על חשבון עיסוקים אחרים. לי אין ספק שאם לא הייתי מגבילה, הגדולה שלי היתה נתקעת מול המסך בלי הפסקה.
אין לי שום פטנט
ההבדל היחיד ביני לבין הורים אחרים הוא שאני סומכת על בתי ובמקביל נמצאת עם היד על הדופק. בכל דבר (פרט לדברים שאסור לקחת את הסיכון של הטעות הראשונה), אני לא מציבה גבולות. אם אני רואה שהילדה מציבה לעצמה לבד גבולות נכונים, אני מסתפקת בזה, אם אני רואה שהיא עושה דברים שלא נראים לי אני מבינה שכאן עלי להתערב. זה מוכיח את עצמו, יש לי ילדה שבהחלט יודעת גבולות, אבל את רובם היא קובעת, והם ממש לא שונים מהגבולות שבבתים אחרים קובעים הורים.

חכי, היא עוד קטנה

אין לי שום פטנט
ההבדל היחיד ביני לבין הורים אחרים הוא שאני סומכת על בתי ובמקביל נמצאת עם היד על הדופק. בכל דבר (פרט לדברים שאסור לקחת את הסיכון של הטעות הראשונה), אני לא מציבה גבולות. אם אני רואה שהילדה מציבה לעצמה לבד גבולות נכונים, אני מסתפקת בזה, אם אני רואה שהיא עושה דברים שלא נראים לי אני מבינה שכאן עלי להתערב. זה מוכיח את עצמו, יש לי ילדה שבהחלט יודעת גבולות, אבל את רובם היא קובעת, והם ממש לא שונים מהגבולות שבבתים אחרים קובעים הורים.
חכי, היא עוד קטנה
זה עוד יגיע. התשוקה ל"זבל". זה כמו תשוקה ל"אוכל זבל". אפשר להגביל, אפשר לא להגביל - בסוף זה תופס אותך. אנחנו התנתקנו לגמרי מהכבלים. נשיונל ג'יאוגרפיק כבודו במקומו מונח, אבל החשיפה לטראש היפני בערוץ הילדים היתה בכלל לא נחוצה מבחינתי, והעדפתי לוותר לגמרי על כל העניין. בבית החדש כבר חצי שנה שאין לנו בכלל כל חיבור לאנטנה, וזה מבחינתי מצויין. רואים רק וידאו.

וזה משנה?

חכי, היא עוד קטנה
זה עוד יגיע. התשוקה ל"זבל". זה כמו תשוקה ל"אוכל זבל". אפשר להגביל, אפשר לא להגביל - בסוף זה תופס אותך. אנחנו התנתקנו לגמרי מהכבלים. נשיונל ג'יאוגרפיק כבודו במקומו מונח, אבל החשיפה לטראש היפני בערוץ הילדים היתה בכלל לא נחוצה מבחינתי, והעדפתי לוותר לגמרי על כל העניין. בבית החדש כבר חצי שנה שאין לנו בכלל כל חיבור לאנטנה, וזה מבחינתי מצויין. רואים רק וידאו.
וזה משנה?
זה באמת מפחית את כמות הזמן שהן רוצות לבלות מול הטלויזיה? גם אחרי שכבר התקינו לנו כבלים (הייתי בגן חובה) עדין העדפתי לצפות שעות בדרדסים ובפופו (
) וכו'

ברור שזה מפחית

וזה משנה?
זה באמת מפחית את כמות הזמן שהן רוצות לבלות מול הטלויזיה? גם אחרי שכבר התקינו לנו כבלים (הייתי בגן חובה) עדין העדפתי לצפות שעות בדרדסים ובפופו (
) וכו'
ברור שזה מפחית
כמה פעמים אפשר לראות את אותה קלטת, אפילו הכי אהובה ? בסוף נמאס, עוברים לדבר הבא. בטלוויזיה התוכניות אף פעם לא נגמרות, תמיד יש "רק עוד את זה" ו-"אוי-אוי-אוי - את זה אני הכי אוהבת..."

אה, טוב, אם יש רק וידאו...

ברור שזה מפחית
כמה פעמים אפשר לראות את אותה קלטת, אפילו הכי אהובה ? בסוף נמאס, עוברים לדבר הבא. בטלוויזיה התוכניות אף פעם לא נגמרות, תמיד יש "רק עוד את זה" ו-"אוי-אוי-אוי - את זה אני הכי אוהבת..."
אה, טוב, אם יש רק וידאו...
אבל בזמני לא היה צריך בכלל כבלים בשביל לבלות שעות מול הטלויזיה, ערוץ 1 (והקלטות של התוכניות) הספיק בהחלט... "זה עוד רחוק דרדסבא? רחוק מאוד..."

Forum User

New member
אז אני מנצלת את הטלויזיה לגבולות

ברור שזה מפחית
אז אני מנצלת את הטלויזיה לגבולות
התוכניות אולי אף פעם לא נגמרות אבל אם אני קובעת שמותר לראות שתיים ודי, אז זה מה שיש, ובוחרים בקפידה. אני מוצאת שיש בניתוק המוחלט מעולם הטלויזיה משהו מעט מנכר, שמחריג את הילד (מישה פעם אמרה לי, ואימצתי, שכמו שילד שמגיע לכיתה א' ולא מכיר צורת אות הוא חריג, גם ילד שאינו יודע מי גיבור העל דה-ג'ור הוא קצת חריג). אז יש לנו טלויזיה, עם חיבור להמון ערוצים, אבל אנחנו מפעילים הגיון ופיקוח, בוחרים בקפידה את התכנים וקובעים מינון נמוך. בינתיים זה עובד.

שוב, הכל במידה

שוב, הכל במידה
לבת שלי, למזלי, יש מעט מאוד זמן לטלוויזיה. לשמחתי היא חובבת תוכניות טבע בערוצים כמו נשיונל גיאוגרפיק ואנימל פלנט. חוץ מזה היא מכורה לבובספוג וצופה בכל בוקר חצי שעה בתוכנית המוזרה הזאת, אבל זאת בחירה שלה ואני מכבדת אותה. מעבר לזה, יש מינון שלא עוברים אותו, שעומד מקסימום על שעה ביום. בימים שהיא חולה אני מרשה עוד תוכנית או קלטת, לבחירתה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה