מאיזה גיל אתם בעסק?!

comics

New member
מאיזה גיל אתם בעסק?!

או קיי אני מגיל שבע בעסק היום אני בן 14 ככה שזה יוצא שבע שנים... אההה ועוד משהו.....ההסבר שלכם לא ממש מפורט לגמי מהם מישחקי תפקידים....אשמח לתת עוד מידע....

כל תרומה תתקבל בברכה ../images/Emo13.gif

אני משוכנע שאם יש לך מה לתרום כולנו נשמח
אני אישית בן 18 (רק עוד קצת נו תנו לי להרגיש חוקי
) ואני משחק מגיל 13..

shadowfax

New member
לאור שאלה דומה בפורום אחר

אני באזור טיפה לפני תחילת התרגום הישן בסביבות 88 (תחילת התרגום 89) שזה עושה את זה 15 שנים כבר

comics

New member
מהם משחקי תפקידים?

הכל התחיל בימי הבינים כאשר בני אצולה ומלכים היו משחקים מישחקי לוח ענקיים אשר על הלוח היו המוני חיילים כאשר לכל חייל היה תפקיד ומעין דרגה ככה שחייל בדרגה גבוה יותר טוב יותר מחייל בדרגה נמוכה יותר ועם הם היו ניפגשים היה נוצר קרב ביניהם וזה בעל הדרגה הגבוה יותר היה מנצח כמובן שמישחקים אלו היו ארוכים ביותר ונימשכו ימים ואפילו שבועות (כמובן עם הפסקות) המנצח במישחקים אלה היה מי ש"הוריד" מן הלוח את כל חייליו של היריב (ניצח את כולם בקרבות). כל זה לא דומה כלל וכלל למישחקי התפקידים שאנו מכירים היום, כיום מישחקי התפקידים לא נעשים על לוח ענק או בעזרת חיילים כיום הם נעשים בעזרת האינטרנט, בעזרת פגישות ואפילו בעזרת כנסים. חברות מישחקי התפקידים המובילות בעולם מישחקי התפקידים הם: -Wizards of the coast -White wolf כשwizards הוציאה לאור את השיטה המפורסמת מכולם והיא מבוכים ודרקונים (השיטה בעלת מיספר השחקנים הגדול ביותר בעולם ביותר בעולם) גם לWhite wolf היו מיספר מישחקים מעולים ונחשקים שגם להם יש מעריצים רבים בעולם והם Warewolf וvempires. בכל מישחק תפקידים חייבים להיות כמה דברים והם: -שה"ם - (לשהם כמה שמות והם DM מנחה dungen master) השה"ם הוא כמו אלוהים אשר שולט בעולם ובכל החיים בו (מילבד השחקנים) השה"ם הוא כמו מספר אשר מתאר את העלילה ואת כל מה שעיניהם של הדמויות רואות ולכן חשוב שהשה"ם יתאר בימדויק את מה שעיניהם של הדמויות רואות וכך יכלו הדמויות לתאר את מה שהם רואים (או חושבים שהם רואים) -שחקן - השחקן משחק דמות יחידה (או מיספר דמויות לפי בחירתו ולפי החלטתו של השה"ם) הדמות יכולה לעשות ככל העולה על דעתה בעולם מישחקי התפקידים אלה עם כן השה"ם אומרת אחרת. את מישחקי התפקידים ניתן לשחק בעזרת קוביות ודפי דמות או ללא דפי דמות וללא קוביות (דייסלס) הקוביות במישחקי התפקידים הם: -ק4 (קובייה בעלת ארבע פאות) -ק6 (קובייה בעלת שש פאות) -ק8 (קובייה בעלת שמונה פאות) -ק10 (קובייה בעלת עשר פאות) -ק12 (קובייה בעלת שתים-עשרה פאות) -ק20 (קובייה בעלת עשרים פאות) -ק100 (זאת קובייה בעלת עשר פאות בקפיצות של עשר למשל:10,20,30,40.... וזורקים איתה קוביית עשר ואז יצא בקוביה 40 ובקוביית העשר יצא 9 אז זה ארבעים ותשע) -ישנן גם קוביות אחרות כגון:ק100 (כן כן קוביית מאה אמיתית!) וגם קוביית שלושים (שהיא לא יעילה במיוחד) קוביות אלה קובעות את הנתונים של המישחק לדוגמא: "האם הצלחת לעשות סלטה לאחור בעודך מחזיק בילד הקטן אשר פצוע אנושות?" לשם כך יש ליזרוק קובייה ולפי המינוסים והפלוסים להשוות וליראות האם הצליחה הדמות לבצעה את המשימה או לא. דייסלס היא שיטת מישחק אשר בדרך כלל דמויות עוברות לשחק אותה בדרגות גבוהות כשאר הם מצליחות לבצע כימעט כל משימה וליפגוע בכל מטרה אם הם רוצים בכך בשיטת מישחק זו השה"ם צריך להיות הוגן לחלוטין וחברי הקבוצה צריכים ליסמוך עליו. כיום הקהילה הישראלית של מישחקי תפקידים לא מפסיקה ליגדול עוד ועוד ילדים מיצטרפים אליה. כנסים החלו להיתקימם בזמן האחרון בארץ בכנסים אלו ניתן ליפגוש את הקהילה,לשחק עם עוד אנשים,ליקנות עזרים למישחקים ומישחקים שונים או סתם ליקנות שטויות לחדר (כמובן שהכול בתשלום כי כמו שאומרים "היום,כסף זה הכול, והכול זה כסף"). אז קדימה למה אתם מחכים קיפצו לעולם מישחקי התפקידים...

comics

New member
בבקשה ליקרוא... ולתקן ארותי עם משהו

לא ניראה לכם.... ואם אתם רוצים אתם יכוים לבקש את זה בטאגליינס....

DDN

New member
ממממ

אני מכיתה ה' בעסק, מה שאומר כנראה מגיל 10. מה ששם אותי כמעט 15 שנים בעסק. ולדעתי ההסבר מאוד מפורט: משחק תפקידים הוא משחק בו כל שחקן בוחר דמות בעולם הדמיוני, והוא צריך לדאוג להגשמת שאיפותיה ומטרותיה בעולם. אחד השחקנים, אינו משחק דמות, הוא מנחה את המשחק, והוא משחק את כל מי שהדמויות לא. הוא זה שיציב אתגרים, מכשולים ויתגמל את הדמויות בהתאם למשחק. (כל חפץ קסום שתתקלו בו - הוא שם אותו שם!)

comics

New member
בתיאור שלי יש היסטוריה של מישחקי

תפקידים וגם צריך יותר לפרט (לפחות זאת דעתי)

DDN

New member
קודם כל

שאלת מהם משחקי תפקידים. דבר שני, ההסטוריה שלך טועה. אלה לא היו WIZARDS שהוציאו את מבוכים ודרקונים ראשונים, אלו היו TSR. בכל מקרה, למי אכפת ההיסטוריה? זה לא יעזור בכלום למי שרוצה לשחק.

comics

New member
לפי מה שאני יודע ...

המציא את המישחק סוכן ביטוח כלשהוא..... משם התפתחה TsR שלא הצליחה עם זה כל כך וויזרדס קנו ממנה את הרעיון עשו כמה שיפורים שינו אותו קצת והוציאו אותו לאור......(רק שלהם זה הלך בגדול!)

comics

New member
מי שרוצה לשחק....

שיקנה שלושה ספרים וילמד אותם.....זה העצה הכי טובה שאפשר לתת...

DDN

New member
זו העצה הכי רעה שאפשר לתת

ולאותו סוכן ביטוח קראו גארי גייגקס, שהקים את TSR, שהלך להם מצויין, עד שלב מסויים, שבו התחילו לקרטע, עמדו בפני פשיטת רגל וWOC קנו אותם. לולא TSR לא היו לך "רומח הדרקון", "ממלכות נשכחות", D&D, AD&D, דרגון מגזין ועוד ועוד. ולמה העצה שנתת היא הצעה הכי רעה? כי הספרים לא מלמדים אותך לשחק. הספרים (ואני מדבר במיוחד על הספרים של AD&D2) מלמדים אותך את החוקים היבשים ואיך להיות גמדון (העברות שלי למאנצ'קין). העצה הכי טובה שאפשר לתת זה להצטרף לחבר'ה שמשחקים, ושהם ילמדו אותך את הבסיס. את השאר תלמד תוך כדי משחק, ורק אחרי, לעבור על הספר לשחקן וללמוד את החוקים. הספרים שלימדו הכי טוב איך לשחק לדעתי, היו הספרים האדומים של מו"ד2. מהם אני למדתי גם איך לשחק, וגם איך להיות ש"מ.

ננסק

New member
מאז גיל 11.

וכמו רוב אלו שבעסק הרבה זמן, גם אני התחלתי בקופסא האדומה.

comics

New member
אח שלי הקטן ביקש שאני ארשום אותו!

אוו קייי קוראים לי ים (הוא גם אמר לי מה ליכתוב...שונא אחים קטנים!) ואני משחק מגיל שש וחצי והיום אני בן שבע וחצי......

למעלה