מאיה- שאלה

אדומה2

New member
מאיה- שאלה

ראיתי שענית לניצנית שדלקות גרון חוזרות מעידות על חוסר יכולת לבטא את עצמך וכעס עצור בפנים. נשמע לי הגיוני למדי. רציתי לשאול- מה עם צרידות חוזרת? צרידות ללא דלקת. ועוד רציתי לשאול לגבי הדלקות- עם כל ההגיון שמאחורי זה, אני מכירה זמר שהייתה לו תקופה של שנתיים או יותר של דלקות חוזרות בגרון. הוא כמובן משתמש בקול, היו גם כמה פעמים של דלקות במיתרי הקול ממש, אבל אין שום בעיה שם של ביטוי עצמי. האם אני עושה פה סלט שלם, או שיש עוד כמה דברים שם שאני לא לגמרי רואה? הוא גם עבר תקופה של פרידות מכמה אנשים, כך שאני ייחסתי את זה לזה, לפי הרפואה הסינית- פרידה מתקשרת לאלמנט המתכת, כמו גם הגרון כי הוא משוייך לריאות. אשמח לשמוע הארותייך. סופשבוע רגוע, יעל

freearth10

New member
ביטוי עצמי

זמר משתמש בקולו לא רק ככלי לביטוי עצמי, אלא בעיקר ככלי עבודה. ולכן לא הייתי מייחסת חשיבות מיוחדת לצורת ביטוי זו, כי הרי הוא לא ירשה לעצמו לבטא למשל את הצער שלו דרך השירה כאשר הוא מתאמן לקראת הופעה. אם הוא ישיר בבית במקלחת, לא כי הוא צריך לשיר אלא להנאתו או בגלל שהוא התעצבן על אישתו - רק ברגעים אלה השירה היא גם כלי ביטויו. לפרידות שהוא עבר הוא לא נתן ביטוי הוא החניק את הכל ולכן זה התיישב לו בגרון, כי זה היה צריך לצאת החוצה. וחסם לו את כל האויר ולא הייתי מתפלאת אם הוא היה חוטף עם הזמן גם דלקת ריאות. הגרון הוא זרימת היצירתיות שבאנו וחסימה ביצירתיות תבוא לידי ביטוי בגרון, במיתרי הקול, בצרידות. שימי לב מתי אנשים משתעלים - זה תמיד לפני משהו שיש להם בעיה עם זה. בקיצור יעל, זה לא שני דברים שונים, אלא סך הכל מבט מנקודה אחרת שמראה בדיוק על אותה הבעיה.
מאיה

אסתי123

New member
רוצה להוסיף

הכל נכון, אני רק רוצה להוסיף שגורם לצרידות המתמשכת בהרבה מיקרים הוא טראומה שהאדם חווה בעבר. טראומה ממש מסוימת, אותה הוא שכח, לא היה מודע לה לחלוטין, התעלם, הידחיק, טאטא, אבל הגוף בהחלט התיחס אליה.

למעלה