בפשטות בסיסית
לכו לקרוא את דקארט (רנה דקארט - הפילוסוף ), אבי הפילוסופיה החדשה, בספר: ´הגיונות´. בפירושניתן לומר שכותבי הסרט קראו אותו טוב טוב והרבה פעמים לפני שהגו את הרעיון וכתבו את התסריט...!!! הוא זה שהגיע למסקנה/ טענה: ´אני חושב משמע אני קיים´, שפירושו הוא שהדבר היחידבו אני יכול להיות בטוח זה עצם זה שאני חושב/ת. מעבר לזה שום דבר אינו ודאי. כל מה שאני רואה בחוץ וחושבת וחשה הכל הכל יכול בפירוש להיות אשליה. עצם יכולתי להגות היא הדבר הודאי היחיד, אפילו הגוף שלי לא האנשים בחוץ, וגם נוסחאות המתמטיקה והגיאומטריה - שהם כבייכול הדבר האובייקטיבי היחיד... כלומר, הגוף שלי ושל אחרים בפירוש יכול להיות מכונה סתם... הוא מדהים ביותר ביותר, וכותב נהדר (אם אני לא טועה הוא מהמאה ה17 או ה16), אבל אני ממש ממש לא מתה עליו (תנו לי את ניטשה....!!!). בין השאר אחת המסקנות שלו מהאמור למעלה היתה שרק למי שיש ´מחשבה´ כלומר, תודעה, הוא יצור אנושי וכל דבר אחר לכן הוא בהכרח מכאניזם. בעלי חיים (לפי דקארט ומרבית בני תקופתו -וכמה מתקופתנו) -אין להם תודעה, הם לא חושבים, לא מדברים.. מכאן שהם מכאניזמים בלבד. כלומר אין להם גם רגשות ותחושות; לכן אין שום שום בעיה להרביץ לבע"ח או לחתוך אותו כי הוא רק מכונה, ואם הוא צורח זה כי הפעולה שלנו גרמה להפעלת מנגנון קול בבעל החי, כמו לחיצה על כפתור, וקול זה אינו מעידבכלל שכואב לו או משהו דומה, כי לא יכול לכאוב לו כי הוא הרי חסר תודעה, מחשבות, רגשות, תחושות ..... עכשיו אתם מבינים למה אני לא ´מתה´ עליו? (זוהי אחת מהסיבות) וברור לי שברגע זה חיסלתי אותו לגבי לא מעט מהמשתתפים בפורום זה... בכל אופןהפילוסופיה שלו וטיעוניו באמת מעניינים ופוקחי עיניים וחדשניים (לפחות אז..) (כמובן חוץ מהעניין עם בעה"ח) ואם יש מישהו שזה מעניין אותו עוד, אני יכולה לפרט עוד ו/או להביא ציטוטים רלוונטים..