מאחר והעסק קצת נרדם....

fireman

New member
מאחר והעסק קצת נרדם....

ננסה להעיר אותו קצת.... נניח והיו מאפשרים לכם לתכנן עיר ברמת סוג הבניינים שיבנו בכל אזור מבחינת גובהם, מה היה האופי על פיו הייתם מתכננים את העיר שלכם? האם הייתם מפזרים בניינים בכל רחבי העיר? האם הייתם מקיפים את העיר בבניינים גבוהים ושומרים על מרכז נמוך? או אולי להיפך? או שאולי הייתם מחליטים על מספר מתחמים שיועדו למטרות אלו וכן כאלו ואחרים, תרגישו חופשי להציע וכמובן לנמק מדוע אתם בוחרים במה שבחרתם...

ESU Boscorelli

New member
אז ככה:

תראה איך ניויורק נראת... זה היה מצוין אם היה פה ככה הייתי מרוצה
מקום מהממם וכמובן שצריך לצבוע את המוניות בצהוב

Sephiroth

Member
שאלה קצת בעייתית לדעתי,

גם אם נניח אני בוחר לתכנן עיר כך שמרכזה יכיל את גורדי השחקים והיא תוקף בבניה נמוכה יותר (כמו בכל עיר אמריקאית טיפוסית), בסופו של דבר העיר תאלץ לגדול. מכיון שגם היפוטתית אין לנו מרחבים אין סופיים לבניה נמוכה, בנייה גבוהה תאלץ להחליף את הבנייה הנמוכה המקורית. ולכן אני חושב שצריך להקים ערים חדשות בצורה של מתחמים גדולים עם שטחים ירוקים גדולים ביניהם ובתוכם, ובניית מגורים ומשרדים במגדלים. הייתי לוקח את הונג קונג כדוגמא, שבה כל בניין חדש מתנשא לגובה של מינימום 30 קומות, אך הקרבה העצומה בין הביניינים יוצרת לדעתי ג'ונגל של בטון שמפחית את רמת החיים בצורה משמעותית, ולכן לא הייתי משתמש במודל הונק קונג כמודל אידיאלי.

fireman

New member
נניח והעיר הזו תיבנה במדבריות של

טקסס ואין לך בעיית מרחב...מה הייתה האפשרות העדיפה עליך?

Sephiroth

Member
זאת ממש החלטה קשה

אבל אני אבחר בעיר בנמוכה עם מתחם גורדי שחקים עיקרי סטייל לה-דפאנס בפאריז.

אביב ש

New member
דוגמאות לערים כאלו בארץ:

בניה גבוהה מפוזרת על פני מרבית העיר: תל אביב בניה גבוהה רק במרכז העיר: ירושלים (זאת לפחות הכוונה). בניה גבוהה אך ורק בשולי העיר, תוך כדי השאר מרכז נמוך: גבעתיים. (בגבעתיים מותר לבנות לגובה רב רק בשולי העיר, ובמרכז משאירים את גגות הרעפים היחודיים).

wakshlak

New member
טעות לגבי ירושלים

בירושלים המצב הוא הפוך לגמרי. אמנם יש כמה בניניים גבוהים במרכז העיר אבל המגמה והרצון הוא ליצור בנייה נמוכה בלבד במרכז העיר (הגבלה עד 16 קומות) וככל שמתרחקים מן המרכז ההגבלה לבנייה עולה עד ביטול לחלוטין (הגבעה הצרפתית, פסגת זאב ועוד). כך שזה הפוך ממה שכתבת.

benny l

New member
תכנון נובע מתנועת אנשים.

ולכן כדי לקיים מתחם בניה לגובה בנקודה או נקודות עירוניות יש לתת את הדעת לגבי תנועת האנשים למקום והחוצה ממנו וכמובן בתוכו. בנוסף, כדי לא ליצור אזור שחי רק בשעות מסוימות במשך היממה. עדיף לשלב בניה של מגורים ביחס נכון לבניה מסחרית. לכן יצירת רחובות המשלבים את שני העולמות, מסחר ומגורים ישמשו את התושבים והבאים למקום נכון יותר מיצירת אזורים יעודיים כגון אזור מסחרי שמת בשעות הערב. אינטראקציה כזו ניתן לראות בצורה טובה מאוד בר"ח אבן גבירול בת"א שהוא אחד הרחובות החיים במשך היממה. לכן לדעתי עדיף לפזר בניה לגובה ברחובות ראשיים בלבד, שיוצרים "מתחמי פרברים" של בניה נמוכה ביניהם. היחס בין האזורים תלוי כמובן בשטח וכמות. בני

Eranos

New member
לדעתי,

הייתי בונה ריכוז של מגדלים במרכז העיר ושם את הפריפריות של העיר בבניה נמוכה.

fireman

New member
עוד מישהו? מה זהו? ליאור עמיתי

לניהול מה דעתך בנושא יא חוליגן?

למעלה