מאחלת חג שמח לכולם

מאחלת חג שמח לכולם

בידיעה שאצל רובנו החג לא יהיה ממש שמח במובן השמח של המילה. הנכד שלי בן ה- 8 אמר לי השבוע שמה שהוא הכי אוהב בפסח זה את ליל הסדר אבל השנה ליל הסדר יהיה קצת עצוב כי סבא שי לא איתנו אז הנכד השני בן 5 ענה לו שליד הכסא של אליהו הנביא נשים גם כסא לסבא שי, הדברים האלה חיזקו בי את ההחלטה לקיים את הסדר כ ה ל כ ת ו על כל מרכיביו ולא כפי שחשבתי בהתחלה כאילו "ארוחת ערב" וזהו. כן כך היה רוצה שי שנמשיך את דרכו כך היה רוצה שנמשיך לחגוג הוא איתנו בכל מעשינו ורק הידיעה הזאת מחזקת את כולנו. אז שיהיה לכולנו חג שמח ומלא אהבה.

nypx

New member
כן גם אצלנו היה אותו הדבר

רצו לשים כיסא ולא זוכר מה היה אבל זה היה רק לפני אני חושב שלא צריך שתשימו אלא אם הנכדים יזכירו לך חג שמח וטוב

היה קטע של ללכת להגיד חג שמח

לאבא וזה כל ילדיי עשו בעצמם כאילו בלי לתאם או לספר ואז הסתבר ששלושתם היו בחלקת הקבר ואיחלו לאבא חג שמח ואז באו אלי כאילו להרגיש שוב את הבית את אוירת החג שאותה השתדלתי בכל מאודי להביא כבכל שנה. אני קצת שומרת אז מחליפה כלים וכזה. וכמה שחשבתי שלא אוכל לעמוד בזה השנה עשיתי זאת למרות הכל ואף על פי כן. גם אני הייתי בבית הקברות והיה קשה ובכייני מאד. ובאמת אתמול היה היום הקשה ביותר של ה"לפני החג" כי גם מיליון טלפונים ממשפחה וחברים שלא יודעים מה להגיד ואיך לאחל ואני זאת שצריכה להגיד להם שהכל יהיה בסדר אנחנו חזקים ואנחנו נעמוד בזה. אז באמת שיהיה חג שמח אגב איפה אתם בליל הסדר?

nypx

New member
אני אצל חמי וחמתי

הלוואי על כל אחד חמת גדר כאלה ולמחרת ההורים שלי ואחרי זה........ הקיצר יש תוכנית עבודה לכל השבוע

אז איך עבר ליל הסדר

אצלכם? אני יכולה לציין שהסיוט נגמר בשבילי זה היה סיוט. אם כי יש לומר שעמדתי בו בגבורה. בתחילה עשינו מן "דקת דומיה" לזכרו של סבא שי וכל אחד חשב בלב בשקט על סבא/אבא והיתה דממה ליד השולחן. וזהו עברנו עוד מכשול בדרך אל ה"בשנה הבאה זה יהיה יותר קל" נראה לך? לי זה ממש לא נראה כרגע מה שמפחיד אותי זה החגים הבאים שבדרך. כזה יום הזיכרון כזה יום העצמאות ועוד ועוד איך איך שורדים? יש לך תשובות?

nypx

New member
דקה דומיה?

למה היה צריך את זה? זה היה כל כך חשוב ? לא היה איזה סוג אחר של זכרון? נראה לי שהככנסתם את עצמכם למצב רוח קרבי כבר בהתחלה אני לא הייתי מוכן לדקה דומייה זה גם ככה היה באויר בלי הדקה הזאת אני צודק?

בשביל השקט

אתה יודע שחמישה "אינדיאנים" מחליטים להתפרע אז הבית כמו הוריקן אז כשהתארגנו כולם לשבת ליד השולחן החלטנו כי כדי שיהיה שקט שכל אחד יחשוב בלב על סבא שי וכך נוצרה לה דקת דומיה לא משהו שתכננו אותו מראש. אבל יצא מכובד מאד כי אז "פתחנו" את ליל הסדר יחד עם המחשבה על שי והיה ממש בסדר. האוירה לא היתה כבדה פשוט הילדים, לא סתם אומרים שהם הטעם לחיים, היו מקסימים ושרו את ארבע הקושיות וצחקו אחד על השני הקיצר עבר יותר קל ממה שחשבתי שיהיה ואצלך?

nypx

New member
היי מצטער שעונה רק עכשיו

פשוט הייתי מאוד עסוק אז אצלנו הכל היה בסדר לאט לאט מפנימים שזהו זה לא יודע מה יהיה בהמשך אבל כרגע הכל בסדר והסדר הוא סדר צוחקים יש בדיחות האוירה בסדר אולי כי כולנו שחקנים טובים ואולי בגלל הילדים אין לי מושג אבל אני חושב שתלוי איך אתה ניגש לבעיה וזאת בעיה אין ספק שצריך מדברים לא תמיד אני מעודד אבל אם אני רואה שיש איזה מין נסיגה קלה או חולשה אצל אחד הילדים אז אני נכנס לעובי הקורה ואז מתפרקים קצת או הרבה תלוי במצב וזהו ממשיכים הלאה שיהיה לכולנו חג שמח

היי אז הענין של להיות

עסוק זה מרכז החיים כרגע להיות עסוקה ומאד ואז אין זמן לחשוב. אבל בלילה פתאום "נפל לי האסימון" למראה הצד הריק של המיטה שבעצם לא אראה אותו יותר ל ע ו ל ם (לא בחיים האלה) וזו היתה בעיטה ישר בצלעות וכמובן גרר בעקבותיו בכי כמעט כל הלילה. וזה מה שעובר גם על ילדיי אם כי נראה לי שהם הרבה יותר גדולים מילדיך. בני הצעיר זה שעדיין לא נשוי בן 24 החליט שנוסע "לנקות" הראש בתאילנד. נתתי לו את ברכת הדרך כי באמת אני חושבת "שההתנתקות" תעזור לו קצת. הוא הכי סובל כי הגדולים יש להם משפחות משלהם שגוררות אותם לתוך חיי היום יום. ונכון כולנו שחקנים טובים כי בעצם אין לנו ברירה נשארנו בחיים וצריך לשרוד לא? אז באמת חג שמח כמה שניתן וזהו זה כבר כמעט בקצה אבל הבא אחריו כבר בפתח וזה באמת מפחיד. אומרים שמה שלא הורג אותנו מחשל אותנו. האמנם? שבת שלום פנינה

nypx

New member
קודם כל פנינה

הצעה ידידותית תחליפי את הניק שלך או תורידי את העצובה זה שלב ראשון אני חושב לא תמיד את עצובה ויש לך רגעים שמחים הרבה אפילו רגשות זה דבר שמשתנה פעם ככה ופעם ככה ובקשר להתנקות זה בא מבפנים ,נכון שמשנה מקום משנה את הסביבה ואת החברה וזה אחרת אבל כל עוד זה לא יבוא מבפנים ההשלמה עם זה לא משנה איפה הוא יהיה ,אך אם ככה הוא מרגיש שיילך על זה,כל אחד מתמודד אחרת. מה שלא הורג מחשל? אממממממממ................ אולי ....ואולי לא ,מה שנראה לי שזה לא תופס לגבי מוות. נראה לך שאנחנו מחוסנים? (בעצם יש משהו ,אולי בגישה למוות שהיא אחרת ) שבת שלום לכולם

ההצעה להחליף

נכונה ומקבלת אותה. רק שאני לא כל כך יודעת איך האם זו כניסה חדשה לגמרי למערכת? הסטיגמה לא לעולם תשאר זה ברור לי. כן יש רגעים שמחים יש רגעים שבה אתה מתנהג טבעי לגמרי כאילו כלום לא קרה זה נכון. אבל היום למשל ביקרתי אצל אמא שלי בבית אבות והיא אשה בת 81 שהזכרון זה כבר לא הצד החזק שלה וכשעמדתי לעזוב ואמרתי לה שלום "התפלק" לה "דרישת שלום לשי" בום... לא תיקנתי אותה כי אני יודעת שאחר כך היא בוכה שעות אז הלכה כל ההרגשה הכאילו שמחה וטבעית וזה שוקע בך וכל הדרך הארוכה הביתה אמא ברעננה ואני אי שם ליד גדרה תחת הרושם של דרישת שלום למי? מי מחכה לי שם בבית ערב שבת וכו וכו וכו מלאת רחמים עצמיים. עם יד על הלב אני בחורה מאד שמחה ועליזה ותמיד מחייכת בדרך כלל רק שהמציאות שנפלתי לתוכה ככה בהינף סכין מנתחים הובילה אותי למצב העצוב שמן הסתם הזמן רק הזמן כנראה יוציא אותי משם. אז באמת שבת שלום וחג שמח שמח

nypx

New member
השבוע ראיתי איזו תכנית בטלוויזיה

ושם שלחו למישהו תמונה של : חצי כוס מלאה ואמרו שהוא כבר יבין, אז הזמן עוזר אין ספק בכך אך הכל תלוי בנו , לפני כמה ימים אמרתי לחבר שהרבה רגשות נעלמו לי והוא אמר שזה תלוי בי וזאת הרגשה שלי מה שאני חושב שלא נכון,כי הייתי מרגיש אחרת והייתי מתנהג אחרת ,ואמרה לי מישהי שלפני שאישתי נפטרה הייתי אחר והרגשות שלי זרמו ,ועכשיו זה לא כך, והיא צדקה אך אני לא יכולתי אחרת כי איך אתה יכול להרגיש משהו שאין לך?ואתה לא יכול לשחזר? אז הזמן והאני האישי זה המון אבל יש עוד פרמטרים ושאני עכשיו כותב אני מרגיש עצוב אז לילה טוב

ובדיוק ברגע זה

נגשתי למחשב כי פשוט לא יכולה להרדם ומעולם לא הסכמתי עם מישהו כפי שאני מסכימה אתך את הרגשות שלנו לבני הזוג שאינם מעולם לא נוכל לשחזר לי אמרה חברה השבוע שמה שהיה לי עם שי לא היה ולא יהיה יותר. האמת עצם העובדה שאתה אני ועוד רבים כמונו מן הסתם שיושבים מול המחשב בפורום המיוחד הזה מרגישים עצובים עצובים מאד. מבחינתי נעלמו לי ובי הרבה דברים מאז ששי נפטר לפעמים אני מוצאת את עצמי בבית קוראת בשמו ולו רק כדי להרגיש שהכל כרגיל. והייתי צריכה לבקש מהבן שלי משהו אז קראתי לו שי...... והוא ענה לי"כן, דומה לו אבל חי" או משהו כזה. שי כל הזמן אתי אני מרגישה את זה ואני גם חושבת שאני עדיין לא שיחררתי אותו, עוד לא מוכנה לתת לו ללכת. והגעגועים הגעגועים לאן נוליך אותם? ולעניין העצבות תזכור שכתבת שיש גם רגעים שמחים אז לילה טוב גם לך

למעלה