ראשית אמליץ להשתמש בטחינה גולמית מתוצרת ערבית לא שיש לי משהו נגד מוצרים כחול לבן אבל באמת שהטעם שונה אני לא אפרסם שמות, אבל יש לא מעט יצרנים שכאלו שהם גם בעלי הכשר (למי שנקודה זו חשובה לו) הטחינה שאני מכין מבוססת על יחס אחד לאחד (בתלות ברמת הסמיכות האהובה) בין חומר הגלם ומיץ לימון משומר. בשימוש במיץ לימון אמיתי חייבים לדלל במים כדי לא להגזים בחמיצות לכמות של קופסא גדולה של טחינה מוכנה (משהו כמו קופסאות ה 500 גרם) אני טוחן במעבד מזון איזה 4-6 שיני שום (לפי הטעם וסמיכות הנשיקה הבאה) עם חבילה של פטרזיליה או להבדיל חצי פטרוזיליה וחצי עירית וכפית סחוג אחרי שטחון היטב מוסיף את הטחינה ומיץ הלימון ואז מערבל שוב במהירות המקסימלית עם מוסיפים רק חלק ממיץ הלימון אז נוצרת תערובת לא אחידה מוסיף בערך חופן מלח וזהו חומוס הכנה מוקדמת (+טיפ) קונה חבילה של קילו גרגרי חומוס יבשים מעדיף אישית את הגדולים יותר - יש מלא סוגים מתפיח את כל הכמות ללילה עד יממה מקפיד להחליף מים את כל הכמות מבשל בסיר לחץ עד אשר לאדים יש ריח חזק של חומוס (אבל לא ריח שרוף.... וגם זה קרה) מסנן נוזלים ומחלק לארבעה כלים. כל כלי נועד למנת חומוס גדולה את הכלים מקפיא לשימוש עתידי - מאוד נוח טוחן את כל הרכיבים כמו שתיארתי בטחינה (שום, עשבי תיבול וסחוג) לשם גיוון אפשר גם כפית עמבה שופך חצי מכמות הגרגירים (אם היה קפואים אז מחמם 10 דקות במיקרו - זה וב לעבוד אתם כשהם חמים) ומוסיף מנה יפה של טחינה גולמית מוסיף את המיץ לימון המשומר + חופן מלח + שמן זית (ככל שיותר כך מגיעים למרקם שמזכיר את החומוס באבו גוש למשל - עניין של טעם וריח) וכף עד שתיים של פפריקה מתוקה הוספת מיץ הלימון בהדרגה עד אשר מתקבל מרקם ברמת נוזליות כמו הטחינה שבדוכני הפלאפל מעביר את המעבד למהריות נמוכה ומוסיף את מחצית כלי החומוס שנותר על מנת שהגרגרים רק יישברו זהו בתאבון וסליחה על ההעדרויות הממושכות
ביום יום כיום שיר אוכלת את זה בכייף (היא בת שנתיים, אוהבת פיקנטי וכמות הסחוג הזו די זניחה) כמובן שבשלב הראשון הייתי מכין ללא הפפריקה והסחוג כן, יש בסופר ומסר בדרכו אלייך
אם היא קיבלה אבוקדו בגן - גבינה - סקי וניל כרגע, עגבניות, חומוס, לחם (קשה), וכמובן ציצי לקינוח אם לא קיבלה אבוקדו - קודם כל אבוקדו (כי הילדה מכורה לירוק ירוק הזה) ואחר כך כל היתר מתי מתחילים על החלמון? מתי חלבון???