מאחורי הסורגים

Anu

New member
מותר לתת לקטנים חומוס קנוי?

זה לא מזון "מעובד" מדי?
 
ממש לא כדאי קנוי. זה אחלה מעובד

הכי כדאי לקטנים לעשות חומוס וגם טחינה לבד. [סיגליות נתנה פעם מתכון של אמא שלה. תעשי חיפוש]
 
אבקש מליאור להקדיש כמה דקות לזה

יש לו לחץ היסטרי בעבודה והוא כמעט לא פה (כפי שבטח שמתם לב)
 
תודה. בטח ששמנו לב

ואני אחכה בסבלנות.
 
לבקשת הקהל הנכבד

ראשית אמליץ להשתמש בטחינה גולמית מתוצרת ערבית לא שיש לי משהו נגד מוצרים כחול לבן אבל באמת שהטעם שונה אני לא אפרסם שמות, אבל יש לא מעט יצרנים שכאלו שהם גם בעלי הכשר (למי שנקודה זו חשובה לו) הטחינה שאני מכין מבוססת על יחס אחד לאחד (בתלות ברמת הסמיכות האהובה) בין חומר הגלם ומיץ לימון משומר. בשימוש במיץ לימון אמיתי חייבים לדלל במים כדי לא להגזים בחמיצות לכמות של קופסא גדולה של טחינה מוכנה (משהו כמו קופסאות ה 500 גרם) אני טוחן במעבד מזון איזה 4-6 שיני שום (לפי הטעם וסמיכות הנשיקה הבאה) עם חבילה של פטרזיליה או להבדיל חצי פטרוזיליה וחצי עירית וכפית סחוג אחרי שטחון היטב מוסיף את הטחינה ומיץ הלימון ואז מערבל שוב במהירות המקסימלית עם מוסיפים רק חלק ממיץ הלימון אז נוצרת תערובת לא אחידה מוסיף בערך חופן מלח וזהו חומוס הכנה מוקדמת (+טיפ) קונה חבילה של קילו גרגרי חומוס יבשים מעדיף אישית את הגדולים יותר - יש מלא סוגים מתפיח את כל הכמות ללילה עד יממה מקפיד להחליף מים את כל הכמות מבשל בסיר לחץ עד אשר לאדים יש ריח חזק של חומוס (אבל לא ריח שרוף.... וגם זה קרה) מסנן נוזלים ומחלק לארבעה כלים. כל כלי נועד למנת חומוס גדולה את הכלים מקפיא לשימוש עתידי - מאוד נוח טוחן את כל הרכיבים כמו שתיארתי בטחינה (שום, עשבי תיבול וסחוג) לשם גיוון אפשר גם כפית עמבה שופך חצי מכמות הגרגירים (אם היה קפואים אז מחמם 10 דקות במיקרו - זה וב לעבוד אתם כשהם חמים) ומוסיף מנה יפה של טחינה גולמית מוסיף את המיץ לימון המשומר + חופן מלח + שמן זית (ככל שיותר כך מגיעים למרקם שמזכיר את החומוס באבו גוש למשל - עניין של טעם וריח) וכף עד שתיים של פפריקה מתוקה הוספת מיץ הלימון בהדרגה עד אשר מתקבל מרקם ברמת נוזליות כמו הטחינה שבדוכני הפלאפל מעביר את המעבד למהריות נמוכה ומוסיף את מחצית כלי החומוס שנותר על מנת שהגרגרים רק יישברו זהו בתאבון וסליחה על ההעדרויות הממושכות
 
זה היה מהיר. יש לי שתי שאלות

1. הסחוג מתאים לילדים? [סליחה על הבורות סחוג זה חריף?] 2. בכל זאת איפה קונים טחינה ערבית - בסופר? בשוק של חיפה בהדר - יש? שוב, תודה
 
אני נתתי מתכון שאני משתמש

ביום יום כיום שיר אוכלת את זה בכייף (היא בת שנתיים, אוהבת פיקנטי וכמות הסחוג הזו די זניחה) כמובן שבשלב הראשון הייתי מכין ללא הפפריקה והסחוג כן, יש בסופר ומסר בדרכו אלייך
 
ארוחת הערב של שי

בדרך כלל אבוקדו, עגבניה, גבינה לבנה/קוטג' וקצת מוצרלה עם חלמון של ביצה קשה או עם פרוסת לחם. אח"כ גם מעדן קטן או סקי וניל. בתאבון
 

Anu

New member
ממתי אפשר לתת לחם?

מעין מאוד אוהב ללעוס פיתה אבל אני מתה מתה מתה מפחד שהוא יחנק מביס גדול מדי...
 
אני נתתי מהשלב ששיר ישבה טוב

והרגשתי שהיא בולעת טוב. לא נתתי פרוסה או פיתה אלא חתכתי לחתיכות קטנטנות.
 
ורק הפדנט שלי התחיל לאכול לחם כמו

ציפור? הוא היה תופס את הפרוסה ביד אחת, ובשניה תולש לעצמו פירורים ומכניס לפה... רק בחודשיים האחרונים הוא התחיל לתת ביסים...
 

דש1דש

New member
ארוחת ערב של יערה?

אם היא קיבלה אבוקדו בגן - גבינה - סקי וניל כרגע, עגבניות, חומוס, לחם (קשה), וכמובן ציצי לקינוח אם לא קיבלה אבוקדו - קודם כל אבוקדו (כי הילדה מכורה לירוק ירוק הזה) ואחר כך כל היתר מתי מתחילים על החלמון? מתי חלבון???
 
מיכל את צריכה איש סורגים?

דווקא יש לי (אמרה רוני שעדיין מסתובבת עם טלפונים של בעלי מקצוע, שנתיים אחרי שנגמרה הבניה....).
 
למעלה