מאחורי האגדה

A m e l y

New member
מאחורי האגדה ../images/Emo121.gif

פרק 1.12 FAITH
האנשה של המוות בתרבויות רבות,מקבל המושג "מוות" דמות ממשית; ישות על-טבעית המבצעת את ההפרדה בין הגוף לנשמה.בדתות פוליטאיסטיות קדומות,תפקיד זה ביצעו אלים מסויימים-המוריגן במיתולוגיה הקלטית,מות הכנעני,אודין הנורדי,מורס הרומאי,אוסיריס המצרי,תנוס היווני ויאן-לואו הסיני. ביהדות ובאיסלאם מופיע המוות,כמלאכי ה' או אללה-באיסלאם עזראל וביהדות סמאל. בנצרות של ימי הביניים קיבל המוות את דמות השלד,מהציורים המפורסמים של "ריקוד המוות"(1),המתאר שלדים רוקדים.ציורים אלו היו נפוצים עקב מגפת המוות השחור (דבר),מאוחר יותר נוספו לשלד ברדס נזירים שחור (כנראה בגלל ריבוי תהלוכות האבל שביצעו הנזירים),ונוסף גם החרמש ששימש ל"קצירת" חיי האדם.דמות זו ידועה בתור (2,3) the Grim Reaper.
סמאל
סמאל הוא בין מלאכיו העליונים של ה' ביהדות עפ"י התלמוד.הוא המאשים,המפתה והמשמיד-חלק רואים בו גם רע וגם טוב.הוא המלאך השולט ברקיע החמישי שמאכלס 2 מיליון מלאכים.מדרשים שונים מספרים שהוא מלאך המוות ונסיך השדים,וגם מלאכו השומר של עשו.כמו כן אמרו עליו שהוא זה שנאבק עם יעקב,וזה שעצר את אברהם מלהקריב את בנו יצחק בזמן העקידה.למעשה השם "סמאל",נחשב כשמו של השטן בזמן שהיה מלאך.מסופר שהוא זה שלקח את לילית לאישה אחרי שעזבה את אדם וגן העדן.הדת הזורואסטרית אומרת שנישא גם לאשת זנונים,נעמה אגרת בת מחלת כולן מלאכי זנות.לפי פירוש אטימולוגי *, השם סמאל מורכב משתי מילים "סם" ו"אל",שמשמעו "רעל/סם האל". אטימולוגיה*-חקר מקורותיהן של מילים ע"י השוואתן לשפות קדומות,מיוונית :"אטימוס"-אמיתי,"לוגוס"-מילה.
עזראל
מלאך המוות עפ"י האיסלאם,על-אף שהקוראן אף פעם לא משתמש בשמו אלא רק מייחס אליו כ"מלאך המוות".פירושו האטימולוגי הוא "עוזר האל". עזראל היה צאצא לשושלת כהונת אהרון ,הוא היה פקיד בזמן גלות בבל בזמן ביהמ"ק ה-2.עפ"י הנצרות הוא נושא הנבואה על בוא המשיח.מקורות נוצרים קדומים אומרים שהוא עלה השמימה מבלי שהתנסה במוות,וכעת הוא שולט ברקיע השלישי. אל עזריאל מתייחסים כאל "מלאך החוק",ועוזרו של ה' בלקיחת הנשמות. מתארים אותו כבעל 4 ראשים או 4 פנים,4000 כנפים,וכל גופו מורכב מעיניים ולשונות.(שזה מנפץ אחת ולתמיד את הדעה שמלאכים הם יצירי אל מדהימים ומושלמים). פסיכופומפ מיוונית פירושו "מדריך המתים".בכל תרבות בעולם ישנה ישות על-טבעית כלשהי שתפקידה להוביל את המתים אל העולם הבא ולהכיר לנשמות החדשות את העולם הזה .שזה כנראה תפקידו של "מלאך המוות" בפרק שלנו. מרקורי הרומי,ארתמיס היוונית,סת המצרי,שינגאמי היפני,גבריאל ביהדות,אודין והולקיריות הנורדים ועוד רבים אחרים,כולם משמשים כפסיכופומפים. עד הפעם הבאה...

redsnowhite

New member
שני דברים../images/Emo209.gif

1.נצל"ש הוא רק בשרשור שנושא השיחה שלנו הסתיים כבר , זתומרת מיצה את עצמו, ככה שאני לא חושבת שראוי לנצל"ש את המאמץ הרב של A m e l y. 2.איפה הסרטון?

רעותוש02

New member
ממש לא התכוונתי לזה...לא ידעתי שמנצלשים רק ש

מסתיים הדיון מצטערת אני לא מאמינה! כול הזמן שלקח לי למצוא ולא שמתי ועכשיו אין לי מושג איפה זה:,(

LoveYourHate

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

רציתי לשאול עדידוש את שמה את הפינה הזו במאמרים או משהו? כי יש משהו שאני רוצה לבדוק בפינות קודמות
וארתמיס זה שם של אחת הגיטרות של ג'ראד
לא ידעתי שזה שם של מ"מדריך מתים"

darklighter

New member
כן זה במאמרים../images/Emo9.gifיש לזה קטגוריה נפרדת../images/Emo190.gif

ג'ראד קרא לגיטרה שלו ארתמיס

the covenant

New member
את בטוחה בקשר לארתמיס במיתולוגיה היוונית?

כי היוונים נהגו להאמין במשיט הסירה בגלל זה שהם שרפו את גופתו של המת, הם דאגו לשים לו שתי מטבעות על העניים כדי שיהיה לו מה לשלם למשיט לא זכורים לי סיפורים על זה שארתמיס היתה קשורה למוות כי היא בכלל אלת הצייד הירח הבתולין והלידה

A m e l y

New member
נכון-"כרון", כנראה שכחתי לציין אותו

אבל אל תשכח שתפקידו של "מדריך המתים" הוא גם להכיר לנשמות החדשות את העולם הזה-ארתמיס היתה פטרוניתן של היולדות מלבד היותה אלת הציד. אתה יכול גם לראות פה את שאר הפסיכופמפים במיתולוגיה היוונית וגם שאר המיתולוגיות,אם אתה רוצה להתעמק: http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopomp#Greek_mythology

LoveYourHate

New member
הייתי בטוחה שהגבתי פה ..../images/Emo2.gif

לא משנה..
בקיצור תודה.. זה ממש ממש מרתק כל פעם מחדש.. חדשת לי הרבה דברים הפינה

למעלה