"מאז ש.. " - שאלה לפורום

עדיר

New member
"מאז ש.. " - שאלה לפורום

העירו לי כי לא נכון לאמר את המשפט : " מאז שאימו נפטרה הוא איננו מבקר אצלנו יותר .." העירו לי כי לא נכון לאמר "מאז ש.. " אם כן איך צריך לאמר? תודה מראש ...

alexrait1

New member
אני רק יודע ש

ה"למרות ש" שלך לא תקין :) לדעתי הצורה הנכונה היא "מאז פטירת אמו", "בגלל פטירת אמו", "למרות פטירת אמו" וכו'. אני לא רואה כאן כללים ברורים, למשל עבור "מפני" ו"בגלל". מדוע תיקני לומר "מפני ש" אבל לא "בגלל ש". אני משער שהסיבה נעוצה בדרך בה אנו משלימים לוגית את המילים, כך במקרה של "בגלל" נשאל "בגלל מה?" או "מאז מה?" אבל לא נוכל לשאול "מכיוון מה?" או "אפילו מה?" ולכן תיקני לומר "מכיוון ש" ו "אפילו ש"

or99

New member
לא נראה לי שיש קשר...

אם אתה טוען שמילה שאפשר לשים לאחריה "מה?" --> לא ניתן לשים לאחריה "ש...", הטענה לא נכונה. אנחנו שואלים "מפני מה?" והביטוי "מפני ש..." תקני לחלוטין. גם אין בטענה הזאת שום היגיון שהרי "מה?" יכולה לציין גם פסוקית וגם חלק פשוט. לשאלה "מה אמרת?" אפשר להשיב "אמרתי ש...", ואפשר גם להשיב "אמרתי דברים ברורים" (בלי "ש..."). נראה לי שהדברים נקבעים עפ"י מה שמופיע במקורות. מכיוון שלא מצאנו במקורות "בגלל ש", הוחלט לאסור אותו (אני מתאר לעצמי שהשיקול היה שיש לנו ביטויים אחרים זהים: "משום ש...", "מכיוון ש..." וכד', ואין צורך להוסיף ביטוי חדש). אני לא יודע אם "מאז ש..." מופיע במקורות (רגע, אהוד בנאי לא נחשב מקורות?
), וגם אם לא, אין זה אומר בהכרח שהוא נפסל (ואני לא יודע מה החליטה האקדמיה בעניין).

למעלה