מאז שאני בפורום

slevinger

New member
מאז שאני בפורום

החיים נעשו קלים יותר.....אינני מבזבזת יותר מדי זמן בספריה או בחנויות יד שניה כבעבר - תוהה...מתלבטת...מתחרטת...מחזירה ושוב לוקחת....- היום אני ניגשת וכל ספר שהמליצו עליו כאן אני לוקחת אפילו מבלי להתעמק בגב הכריכה (שלמדתי כבר שיכול לאכזב מאוד), אז לכולם יישר כוח ותמשיכו לקרוא ולהמליץ (הקצב שלי אטי מדי, אז אני סומכת עליכם....) אז מצאתי היום אצל חפציבה (רחובות) הרבה ספרים שרציתי, ובסוף הסתפקתי בכמה: עץ המשי - ג'אנג שיאנליאנג על קברים וגיבורים - ארנסטו סבטו האיש שצפה ברכבות - ז'ורז' סימנון מים נושקים למים - סמי מיכאל מיקלה שלי - נטליה גינצבורג עשו - מאיר שלו דודה חוליה והכתבן - מאריו ורגס יוסה לא אספיק לקרוא אותם, הם כולם (נוסף ליער נורבגי, הר אדוני ועלים נושרים) נוסעים איתי להולנד בשבוע הבא. רק אחד רכשתי בשבילי, קצת נוסטליה מימי התיכון, את פרשת גבריאל תירוש של יצחק שלו. בנוסף לזה לקחתי מהספריה את התפסן בשדה השיפון (מתביישת שלא יצא לי לקרוא עד היום) ואת מגילת סן-מיקלה. מקוה בכל זאת לקרוא השבוע את ארנסטו סבטו (דוסטו עורר את סקרנותי). אז חבריה, אם מישהו רוצה להוסיף המלצות - אשמח לשמוע, ושבת שלום לכולללללללללללללם!

Rivendell

New member
כייף לשמוע ../images/Emo140.gif

ואין לי ממש מה להוסיף, רק שאני מחכה מאוד לשמוע את הביקורת שלך על הספרים. במיוחד על סמי מיכאל ונטליה גינצבורג! ואגב, המגילה יושבת גם אצלי בספרייה ועוד לא הצלחתי לעבור את עמוד 2. מענין מה יהיה עם זה.

אם אני אתחפש לספר גם אני אוכל

לנסוע איתך להולנד בשבוע הבא?

Rivendell

New member
ואל תשכחי לקחת בחזרה את העותק שלך

של "נערות בחברה"
נסיעה טובה מותק

slevinger

New member
../images/Emo24.gif תודה חמודה

נערות בחברה נמצא כאן ולא שם. כל הספרים שרכשתי היום הם בשביל תולעת הספרים הקטנה שלי בהולנד....לי לא יצא לקרוא אותם...אהיה שם רק שבוע, אז רק מאוחר יותר אקרא אותם כשאשאיל אותם מהספריה. בכל אופן 3 שבועות של חופש זה אחלה, יחי החופש!

ayala26

New member
איזה כיף!!!../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif

כולם בשבילי?!?!?!?! אבל יהיה לך גם זמן לקרוא כשאני בבית הספר ואני גם מתכננת לנו ביקור בסיפריה!

Ayelet S

New member
דודה חוליה והכתבן/מריו יוסה ורגס

לפנינו מונח ספר המשלב בתוכו אלמנטים אוטוביוגראפיים של המחבר ויסודות של כתיבה ניסיונית. יש הרואים בו מסע נוסטלגי אל העבר הרחוק, אל תקופת עלומיו אותו עורך ורגס יוסה מפרספקטיבה של מקבץ השנים שחלפו. עלילתו של הספר מתרחשת לה בשני רבדים. ישנו הסיפור המרכזי, או באם תרצו, סיפור המסגרת שהוא מגולל את פרשיית האהבים הסוערת שבין המספר, עלם חמודות בן 18 לבין חוליה, דודתו בת ה32. המספר, בן לאחת המשפחות המבוססות שבלימה, פרו, לומד בפקולטה למשפטים אך נפשו יוצאת לכתיבה, חלומו הגדול הוא להיות סופר. את הלימודים הוא משלב בעבודה ככתב באחת מתחנות הרדיו הגדולות שבלימה, תחנה אשר הפופולריות שלה נובעת מכך שהיא מספקת למאזיניה שידור יומי של תסכיתים (יצירות שעובדו לשידור ברדיו, ככל הנראה האימא של הטלנובלה העתידה לבקוע לימים) המרתקות קהל של רבבות אל מכשירי הרדיו. יום אחד מגיע לתחנה יצור בעל מראה מוזר העונה לשם פדרו קאמאצ'יו. בוליביאני במקור (בדיוק כמו דודה חוליה), התנהגותו מעוררת תמיהה גדולה בקרב עובדי התחנה. אך עד מהרה מתבררת סיבת העסקתו ע"י בעלי התחנה: האיש הוא מכרה של זהב: יוצר בעל דמיון פורה ביותר של תסכיתים. הוא שקוע כל הזמן בכתיבת תסכיתים, החיים שמחוץ לעבודתו הם שוליים עבורו. הוא מכונת ייצור של תסכיתים. והרי זה מה שהעם רוצה. והעם יקבל את מה שהוא רוצה. (נא לא לשכוח ברקע את הדיקטטורה השלטת בפרו, שאף הגנראל העומד בראשה הופך עד מהרה לחובב מושבע של התסכיתים של דון קאמאצ'יו). עולמם המופלא של תסכיתים אלו מהווה את הרובד האחר של הספר. זה הוא עולם המרתק את הקורא בשלל הדמויות המאכלסות אותו, בצבעוניות הגועשת של מרכיביו, בעזות של הרגשות והתשוקות המניעים את דמויותיו. משהו בכתיבה הזאת הזכירה לי, איך לא, את עולמו של גרסיה מרקס שגם בקסמיו נשביתי. הנראטיב מתקדם כאשר הרובד המרכזי והרובד המשני כרוכים ושזורים אלו באלו. לאורך כל הדרך, מורגשת האמפתיה שבנימת ההתרפקות אל העבר, המאפיינת את כתיבתו של ורגאס. הוא מביט בחיוך אל מי שהוא היה, אל מעשיו כבחור צעיר מלא בפאטוס ולהט נעורים. האהבה שלו אל "חוליטה" מקבלת - מקץ השנים – ממד של דבר בעל ערך רב באופן בו התגלגלו חייו המאוחרים יותר. מוטב שאתווה לעצמי גבולות בחשיפת פרטים נוספים הקשורים לעלילת הספר פן סיכום זה יהפוך ל
עבור אלה מכם שטרם קראוהו ויגזול מהם את ההנאה הגדולה שבקריאה.

slevinger

New member
תודה איילת

את מריו ורגאס הכרתי בספר (שאהבתי מאוד), ליטומה בהרי האנדים, ונשאר לי טעם של עוד....אי לכך אספיק לקרוא רק ספר אחד השבוע ובטיסה (אני אוהבת ללעוס כל מילה),ולכן אבחר לקרוא את ארנסטו סבטו, שמעולם לא קראתי את ספריו, והומלץ עליו כאן בחום. מה לעשות, פשרות זה שם המשחק בחיים, ולכן אני משתדלת לקרוא ספר אחד לפחות מכל סופר. אז גם אני כמו ריוונדל ואחרים, לא אספיק לקרוא בימי חיי כל מה שאני רוצה, אבל אני אופטימית ומקוה שאמרתו של בורחס...הנזכרת למטה...תתגשם לבסוף.....

Ayelet S

New member
מספרי ארנסטו סבאטו קראתי רק את

"המנהרה" ומאוד אהבתי אותו. אשמח לשמוע את חוות דעתך על "על קברים וגיבורים" לאחר שתקראי אותו.

Mנטה

New member
איילת תודה, בזכותך החלטתי שהספר

הבא שאשלוף מהערימה יהיה "בשבחי האם החורגת" חוויות בהמשך

Ayelet S

New member
למען האמת, לאחר שסיימתי את "דודה

חוליה והכתבן" גם אני החלטתי לפנות ל"בשבחי האם החורגת" ו"המחברות של דון ריגוברטו" עליהם קיבלתי המלצות חמות.

למעלה