מאזן לצלילה טכני

דולפינה

New member
יישר כח אסף ../images/Emo45.gif

באמת צריך לשלוח אותו לפורומים האחרים שהוא משתתף פעיל יותר בהם!

אילוניק

New member
לגולן ודולפינה

א התחלת עם דולפינה ברגל שמאל וזה נקודה שחורה לרעתך ב לא ידעתי שאתה אח של ה-שיח ג עם מאזן טכני יותר קל לטלף זו עובדת חיים לא עובדה של נוחות אם תרצה תקבל הסבר ד דולפי תמיד מתנהגת יפה ה חכי אני אתחשבן איתך מחלקת נשיקות ואיפה אני בתמונה ו אני מכניס אותך ללוז הבא של הצלילות בלי ויכוחים והפעם עליי את יודעת מה ושימותו הקנאים שלא יודעים ז ישלך לך באי מייל לא בפורום אילוניק היפה i.h.b

אביק1

New member
למען הסדר הטוב

גולן לא התחיל עם דולפינה אלא להיפך תגובה שמתחילה עם "שטויות במיץ" לא ראויה להיכלל בפורום לא שאני מסכים להודעה של גולן בקשר למאזנים ובטח שלא להודעותיו שאחרי כן בגנות המין הנשי וכ"ו אבל כל הבלגן התחיל מהתגובה הלא מנומסת של דולפינה חברה די מספיק עם הירידה לפסים אישיים בתודה מראש

s_vadim65

New member
המאזן

שלום שיח! אני עכשיו מתחיל קורס טכני. קרוב לוודי אנחנו עם אשתי נשלב כמו שכתבתה את הצלילות ספורטיביות וטכניות. לה יש זיגל רנגאר שיצתרך לעבור שינויים ולעצמי אני עוד לא אחלטתי מה לרכוש. בתודה ודים

גולן בן

New member
פליפר......

אם אתה לא רוצה להפוך לטונה אני מציע שלא תתערב ואל תטרח לענות לי אפילו שיהיה לך למרות הדיבור יום נפלא

פליפר.

New member
אני חושב שהגיע הזמן שכבוד הנקאים

יתערבו - החצוף הקטן מתחיל להשתולל קצת.

menimm

New member
זו באמת חוצפה

שמזמן לא ראיתי וזילזול בערכים שחשובים לכולנו. לדעתי התגובה הנאותה ביותר היא התעלמות מגורמים קטינים בעליל. מני.

הנקאי

New member
אכן. לגולן בן: ../images/Emo19.gif ../images/Emo70.gif

סגנונך לאורך כל השרשור מנוגד בתכלית למקובל בפורום. לא התערבנו כי זה התחיל כתגובה להודעה שבעצמה לא נוסחה בשיא הנימוס וגם כי אנו שואפים להקטין למינימום את התערבותנו בהודעות, אבל זה מתחיל לעבור את הגבול. אנא חדל לשרשר תגובות בשירשור זה, ושנה את סגנונך - אם הנך מעוניין להמשיך ולהשתתף בפורום. בברכה, הנקאים.

גולן בן

New member
סליחה אדוני מנהל הפורם הנקאי....

בתחילת השירשור נשאלה שאלה שעניתי עליה ברצינות רבה וכנות מלאה מי פה והלאה קיבלתי תגובות רציניות יותר ופחות אבל בשום אחד מהתגובות שקיבלתי לא ראיתי את התערבותך גם כאשר אדון פליפר פנה אלי באותו סיגנון דיבור שפניתי אליו בסה"כ קיבלתי כמה תגובות מדולפינה שהגבתי עליהם בהומור (כדי לשלב קצת הומור בפורום הרציני הזה) אם דולפינה נעלבה ממני אני מוכן להתנצל (מה שהיא לא היתה מוכנה) לכן אני חושב שזה ממש לא לענין לבוא בעצבע מאשימה כאשר אדון פליפר מתבכיין למנהל הפורום אלה האצבע היתה צריכה לבוא הרבה לפני כאשר אדון פליפר הגיב.

הנקאי

New member
טוב, בוא נראה את העניין כסגור ../images/Emo19.gif

ונמשיך הלאה. פשוט קח בחשבון את ההערות על הסגנון, כמו שגם האחרים בדיון זה יקחו לתשומת ליבם. ואגב, אין פה אדונים, ובטח ובטח שלא פליפר או נקאי א´: לכל היותר הם חביירים... בברכה, הנקאים.

javierg

New member
אני התרשמתי מבעיה אחת (קטנה)

במאזנים של דייב-רייט: הרצועה העליונה לתפיסת המיכל לא ממש מתאימה למיכלי האלומיניום הסטנדרטים: אם שמים את המיכל כשהדרגה הראשונה בגובה סביר אז הרצועה העליונה מגיעה לאזור ראש המיכל ואין לה מקום לתפוס. כתוצאה מכך המיכל נתפס למעשה רק על הרצועה התחתונה שהיא נמוכה מדי. אם מרימים קצת את המיכל כדי שגם הרצועה העליונה תוכל לתפוס אז מקבלים דפיקות של הדרגה הראשונה ישר לראש. לכן, לדעתי המאזן דוקא לא נוח לצלילות ספורטיביות. זו דעתי, והיא רק על סמך היכרותי עם מאזן אחד של דייב רייט בלבד. לא ניסיתי את כל הדגמים וכל הסוגים. אני אישית גם לא התלהבתי מצורת ריקון האויר מהמאזן, שלא לדבר על כמות הרצועות שעוברים דרכו, שצריך דוקטורט כדי להבין איך ולמה זה מורכב ככה. נראה לי מסובך מדי ומגושם מדי, למרות שזה כאילו יתרון שאפשר לפרק ולכוונן אותו מכל הכוונים. למאזן הזה היה גם אוקטופוס מולבש על האינפלייטור (אני לא יודע אם זה סטנדרטי) וזה דבר שצריך קצת תרגול, במיוחד אם צוללים מדי פעם אם בן זוג שלא מכיר את המאזן. לא הייתי קונה מאזן של דייב-רייט. אני מסכים עם גולן שעדיף לצולל לקנות ציוד לפי התאמה לסוג הפעילות שבה עוסקים, ושלא חייבים דווקא לקנות את הכי יקר. כי אין דבר כזה "הכי טוב" יש "הכי מתאים בשבילי".

puffush

New member
אין שום בעייה במאזן של DiveRite

אולי ראית מאזן ספורטיבי שלהם, או דגם ישן. מאזן שבנוי על ה- TransPac II מגיע עם שתי רצועות למיכל (Cam Band) שתופסות מיכל יחיד בשני מקומות לאורכו. יש רצועה דקה נוספת, למי שאוהב לאבטח את ראש המיכל - היא לא נועדה להחזיק את המיכל ואני בכלל לא משתמש בה (גם לא במאזן ספורטיבי רגיל). בצלילה עם שני מיכלים על הגב, אין שום משמעות לרצועות המיכל, והן מתפרקות מהמאזן ואפשר להשתמש בהן לחביקת מיכלי דקו (Sling). לדייברייט מתאם לשני מיכלים נפרדים (Independent Doubles), או שמחברים למאזן סט של מיכלים כפולים עם מניפולד וטבעות מתכת שחובקות אותם ביחד כך שלא יזוזו. בשני המקרים החיבור למאזן הוא עם ברגים ופרפרים - כך שכמו שאמרתי, אין שימוש ברצועות למיכל יחד והן יורדות. לגבי אוקטופוס שמחובר לאינפלייטור, זוהי בחירה אישית של הצולל שהתקין אותו שם. זוהי המצאה של סקובפרו בכלל (Air II) והיא פשוט דרגה שנייה שמתחברת במקום האינפלייטור הרגיל בקצה הצינור. אני לא אוהב אותה, אבל יש מספיק צוללים שמשתמשים בה ולא יחליפו אותה בשביל אוקטופוס רגיל - שהוא צינור נוסף, ארוך ומיותר.

אילוניק

New member
javierg

קודם כל יש אנשים יותר קטנים ונמוכים שהדייב רייט מתאים להם כמו כפפה על היד ולא דופק להם שום דבר אילוניק היפה i.h.b.

felixL

New member
בחירת מאזן טכני

היי ואדים אם אתה צולל טכני אז קודם כל אני מאד ממליץ על האינציקלופדיה של IANTD. יש שם פרק שלם בנושא קונפיגורציות ציוד,ומאזני ציפה לצלילה טכנית. אני אנסה לתמצת את מה שמסבירים בספר זה ובחומר ההדרכה של TDI. בעולם הצלילה מתנהל מזה מספר שנים דיון (ויכוח) סוער בנושא ציוד צלילה טכנית וקונפיגורציית ציוד ממולצת. כשבבסיס הויכוח נמצאים אירגוני הצלילה הטכנית TDI,ANDI,IANTD שטוענים שכל צולל צריך להתאים את קונפיגרציות הציוד בכלל ומאזן הצלילה בפרט לנוחיותו ולצרכיו בעיקר אופי הצלילה ומכאן אופי הציוד הנדרש לבין גוף בשם DIR שטוען בתוקף שיש קונפיגרציית ציוד אחת נכונה וכך צריך לצלול. . לגבי המאזנים: ישנם שני סוגים של מאזני ציפה טכנית בעלי גב קשה בק-פלייט ובעלי גב רך . צוללים טכניים ברחבי העולם יהו מוכנים להישבע שהקונפיגורציה שלהם והמאזן שלהם זה הצורה הכי טובה לצלול. בבסיס התפישה של DIR עומד מאזן הבנוי על עיקרון ה באק- פלייט (לוח גב ) עשוי מתכת, בלדר (כנפיים) אחד בלבד גם לצלילות טרי מיקס . מנשא מאד בסיסי על סף הספרטני בלי כיסים וללא משקולות אינטגרליות. ללוח המתכת מתחברים המכילים בעזרת טבעות מתחכת יעודייות וכו. חיסרון בולט של מאזנים אלו זה הקושי של המעבר ממיכל אחד לזוג מכלים (הכוונה היא למכלי תחתית) במקרה זה יש צורך במתאמים למינהם. במאזנים בעלי הגב הרך בעיות אלו נפתרות די בקלות וניתן לחבר כמעט את כל קונפיגרציות המכלים בעזרת חבקים סטנדרטיים שמצויים במרבית המאזנים. כמו כן מאזן עם המנשא הקשיח כבד ולא הכי נוח לטיולים. לי אישית יש זיגל אבל יצא לי לצלול מעט עם HALCYON שהוא מאזן אם גב קשיח. ודי מהר התרגלי לתחושה ואפילו התחלתי להנות מהספרטניות שלו. מרבית המאזנים אם הגב הרך מגעים אם הכנה למשקולות אינטגרליות ושלל צ´ופרים מבחינת נוחות והתאמה. מאזני הבק פלייק מורכבים פחות והם בעלי עיצוב חלק יותר ויוצרים פחות גרר --כמובן שזה תלוי גם בכנפיים (שקי אוויר) של המאזן. נקודה חשובה מאד שצרך לשים אליה לב בבחירת מאזן טכני זה נושא שקי האוויר אומנם כבר ציינתי קודם שDIR טוענים שיש לצלול עם שק אחד בלבד גם בצלילות מרובות מיכלים כגון צלילות טרי מיקס אך TDI וANDI (אני לא מכיר את IANTD מספיק טוב)מתנגדים לכך בתוקף. בTDI החל מקורס ER צולל טכני חייב להיות עם שק אוויר מתאים למשקלו ושק גיבוי מתאים למשקלו כך שאם תהיה תקלה באחד השקים השק השני יוכל לשמש כאמצעי איזון והצפה (חליפה יבשה יכולה לשמש כמאזן גיבוי)ולכן צולל טכני חייב לבנות את המערכת שלו עם בלדר (שק אוויר ) כפול. מאזן שלא ניתן לחבר אליו שק נוסף לא יתאים לצלילה עם קונפיגרציית של שני מיכלי תחתית נקודה שאתה חייב לבדוק בבואך לבחור לעצמך מאזן. כל החברות שמיצרות ציוד טכני יעודי עונות על הדרישה הזו. להן רשימה מצומצת של חברות : HALCYON http://www.halcyon.net OMS http://omsdive.com DIVE RITE http://diverite.com ZEAGLE http://www.zeagle.com SCUBA PRO http://www.scubapro.com אני מצרף לך גם לינק לקישורים בנושא צלילה טכנית שם תוכל למצוא הרבה מאד אינפורמציה לגבי קונפיגורציית מאזן. אני מקווה שעזרתי קצת תעשה קנייה נבונה. והכי חשוב צלילה מהנה ובטוחה

הקרפיון

New member
ואם כבר, מה עם מאזן פרפר ספורטיבי

(והכל מקינאה במאזן החדש של זוגתי
) יש המלצות למאזן פרפר לא מסורבל, שמיועד לצולל ספורטיבי? כאמור, הקינאה למראה המאזן החדש של זוגתי (Zena של Zeagle), שהוא מאוד נקי, מאוד אלגנטי ולא כבד ומסורבל כמו מרבית המאזנים הרגילים שיצא לי למדוד. בכל אופן פליקס, טוב לראות אתך פה.

קותי

New member
ברוך השב פליקס. הגיע הזמן

ואני מצטרף למה שמשתמע מדבריו של פליקס. כדי לבחור לך מאזן טכני טוב כדאי ללמוד קצת את הנושא (ופליקס אכן הביא אינפורמציה חשובה) ולא לנהות אחרי כל אחד כאן שאומר מאזני XXXX הם הטובים ביותר וכל האחרים לא שוים כלום. ישנם אירגונים (DIR למשל) שהפכו את בניית קונפיגורציית הציוד לצלילה טכנית למשהו שקרוב לדת, וכדאי לקרוא קצת מה שהם אומרים. גם אם תגיע למסקנה שזה לא מתאים לך, תדע הרבה יותר כשתגמור לקרוא.

ניב ד

New member
שק אויר אחד מול שניים ? ../images/Emo131.gif

אם כבר נגענו בענין - איך אתם מסבירים את הענין הזה של שק אויר אחד בדיר מול שניים חובה בארגונים האחרים? אני מוצא פה פראדוקס תמוה, מכיון שגם אם אתה לא חסיד דיר בסך הכל יש הרבה הגיון בדברים שלהם. אפשר להתווכח אם זה יותר נוח או פחות נוח או קצת יותר בטיחותי או קצת פחות בטיחותי, אבל בגדול הם מאד מקצועיים ויש הרבה נסיון וחשיבה מאחוריהם. אבל איך בדבר כל כך עקרוני יש כזו סתירה ? משום שעל פניו נראה הגיוני ששק אויר נוסף הוא גיבוי חיוני בצלילת ER ומעלה. אשמח אם מישהו שמבין יכול להסביר את הסתירה הזו (נכון ללפני חודשיים אפילו פלניצקי לא הצליח...).

למעלה