מאזן לצלילה טכני

הקרפיון

New member
אני לא מומחה גדול בDIR אבל...

קראתי קצת. הענין הוא כזה: בלאז"נ (לעשות את זה נכון ) מקובל או צלילה עם מיכלי פלדה וחליפה יבשה (ואז החליפה היא שק אוויר נוסף) או, במקרה של צלילה בלי חליפה יבשה, מיכלי אלונימיניום בלבד. כמוכן, צולל הלאז"נ נדרש לצלול עם מינמום משקולות, סנפירים טובים מאוד והרבה כושר. כל זה נשמע לא קשור, אבל הרעיון הוא שאם הלך שק האוויר, אתה לא מאוד כבד, המיכלים שלף מציפים, ואתה מספיק בכושר כדי להעלות בכוח רגליים. ההגיון שאוסר שק נוסף הוא עיקרון מרכזי בלאז"נ, וזה העיקרון של צימצום נקודות הכשל. עוד שק אוויר הוא עוד רכיב שיכול להכשל, וכשלון שלו יכול להרוג אתך.

ניב ד

New member
ההסבר נכון ובכל זאת ../images/Emo2.gif

את ההסבר הזה אני מכיר ואין ספק שיש בו משהו, אבל עדיין יש פה סתירה לוגית מכיון שמה הכוונה עוד רכיב שיכול להיכשל ? כל רכיב יכול להיכשל ולכן לוקחים עוד אחד - זה בדיוק ההגיון של לצלול עם שני שקים. באופן תיאורטי זה מוריד את אחוז הכשל האפשרי בצורה דרמטית. בכל מקרה יתכן באמת שבבסיס הפילוסופיה הדירית בה הצולל צריך להיות מושלם - אתה צריך להיות מסוגל להתמודד עם בעיה כזו בכוחות עצמך ולא לסמוך על הציוד דווקא. יש בזה אלמנט קצת של סיירות. ואגב אהבתי את לאז"נ... המצאה שלך ?

פליפר.

New member
אני מצטרף לניב. אין שום סתירה

בין תאוריית המשקל הקטן-יכולת לעלות עם הרגליים, לשק כפול. נהפוך הוא - אם תצלול עם משקל מינימלי, אז אמנם תוכל לעלות די בקלות בעבודת רגליים, אבל אם יהיה לך שק כפול, אז אם תהיה לך תקלה באחד מהם, עדיין תוכל להשתמש בשני ועדיין נשמרה "אופציית הרגליים" כאמצעי בטיחות נוסף. הפעם נראה לי שה לאז"נים קצת "פישלו" - וזה גם באמת נשמע קצת ספרטני ולא כ"כ מתאים לגישה הכללית של DIR?! (ואולי אני לא הבנתי נכון?!)

הקרפיון

New member
ובכל זאת ההסבר נכון ../images/Emo8.gif

החשבון של לאז"נ הוא שכל תקלה בציוד (נקודת כשל) מסכנת את הצולל. לפי ההיגיון הזה, אומנם שני שקי אוויר מורידים בריבוע את הסיכוי שתשאר ללא שק תקין, אבל שני שקים מעלים פי שתיים את שתהיה לך תקלה באחד השקים. לפי לאז"נ (אכן, חידוש לשוני שלי) זה מה שחשוב. האמת שלפי מה שהם אומרים, מאזן עם שק כפול הוא הרבה יותר מורכב ממאזן של שק אחד, ולכם הסיכוי לתקלה בו הרבה יותר גבוה. אני, האמת, מזדהה עם הטענה הזו. לגבי המשקל: לפי לאז"נ, אתה אמור להיות מאוזן בסוף הצלילה, בלי אוויר במאזן, בעומק של עצירת הבטיחות\החובה האחרונה, ולא על פני הים. אני ניסיתי את זה כמה פעמים, וזה מצוין לצלילות עומק. הארבע-חמש מטר האחרונים אחראים לכ 30% מכוח הציפה של החליפה. ואין בעיה לעלות לאט מהעצירה לפני המים, זה רק דורש שליטה טובה על הריאות ועליה תוך תנועה. המשמעות של זה שכמות המשקל שאתה צריך להתגבר עליו, גם מעומק רב, היא לא יותר מדי גדולה. וכן, לאז"נ חושבים כמו סיירת. הם מתיחסים לצוללן כאל ציוד הצלילה הכי חשוב. והם צודקים: צלול בכושר טוב, שיודע מה שהוא עושה ושומר על קור רוח יכול להגיע לפצות על הרבה מאוד בעיות, וזו בהחלט אחת מהן. ובאותו ענין, יש שם גם בן זוג, שמסוגל לעזור במקרה של בעיה מסוג כזה. יש, יש בזה הגיון. לא ברור כמה מזה רלוונטי ליצורי אנוש כמונו (או, יותר גרוע, לאנשים כמונו שצוללים עם מי שאינם צוללי לאז"נ)אבל יש הרבה הגיון פנימי.

אילוניק

New member
לקרפיון ושאר החברה

אני לא מומחה גדול בדיר וגם לא מזלזל במה שהם אומרים בכלל יש לי לא מעט צלילות טכניות בים תיכון ובאילת פחות יראה לי המומחה הכי גדול של דיר איך עולים מ 45 מטר עם בלדר תקול יענו שנדפק דבל מיכלי 18 ופוני כולם ממתכת כי זה מה יש ולא אחליף אותם עם שני גלגלות שני מצנחים ועוד כמה ציודים וישתבח שמו לא חסר ואם הצליח כי הוא רמבו 1+2+3 איך עושים חניות דקומפרסיה כשאין עליך משקלות אבל רק המיכלים שוקלים אם אני זוכר טוב 60 קילו דיר זה יופי לא במקרה הזה ולכן חברים אני אישית לפני שנבדוק איך עושים חניות במצב הזה שוקל ברצינות לקנות בלדר נוסף ולמי ששאל בלדר נוסף למאזן זיגל עולה קומפלט משהו בסביבות 1400 שח אילוניק היפה i.h.b

הקרפיון

New member
שוב, זה לא קונפיגורציה לאז"נית

לפי לאז"נ, אם אתה צולל עם מיכלי פלדה, אתה חייב לצלול עם חליפה יבשה, שמהווה בלדר נוסף. יש בעיה עם השיטה, עם לא לאמצים את כולה, יכולים ליפול חזק. הרבה, הרבה פרטים.

פליפר.

New member
אבל עם צוללים עם חליפה יבשה אז

זה שני בלדרים ואת זה דיר אומרים לא לעשות? !

העניין הוא מערכת משקל

בעוד ששאר אירגוני הצלילה הטכנית ( לא כולם , ובנושא ציוד צלילה בלבד )עוסקים במתן פתרונות למצבים קיימים ה DIR מתבסס על מניעה . אתה לא מוכן לוותר על מיכלי הפלדה שלך ולכן אתה מחפש פיתרון לבעיה שיכולה להיווצר עקב מערכת משקל בעייתית . ב DIR מבקשים למנוע זאת ע"י שימוש במיכלי אלומניום לחליפה רטובה ( 1.7 פאונד שלילי למיכל מלא ו4.1 פאונד חיובי למיכל ריק תכפיל פי 2 לדאבלים ) כך שמדובר על 4 פאונד שלילי ( נוסיף מניפולד ) בתחילת הצלילה בלבד ובהמשך ניטרלי וחיובי . עם דאבל מיכלי פלדה ומיכל דקו פלדה אני לא בטוח שיש בעיה לבצע חניות דקו רדודות ללא משקולות . כמו שציין קרפי ברגע שאתה משתמש במיכלי פלדה אז רק עם חליפה יבשה שהיא בעצם שק הצפה נוסף מול המשקל המטורף של המיכלים . זה לא אומר שאתה עובר עכשיו לחליפה יבשה רק בגלל המיכלים . חליפה יבשה רק כאשר תנאי המיים מחייבים . לסיכום , אתה מתאים את ציוד הצלילה לאופי הצלילה ולא את אופי הצלילה לציוד שיש לך ומתמקד במניעה ולא בפתרונות למצבים שיכלת למנוע . מאמר מצויין שלדעתי כל צולל טכני צריך ליקרוא בעיון רב כאשר הוא עוסק בקונפיגורצית הציוד שלו תימצא בקישור הבא http://www.gue.com/equipment/jj-hogarth.shtml אני חושב שגם צוללים ספורטיבים יוכלו ללמוד מהמאמר שכן הכותב מוסיף רציונל לכל פריט ציוד אשר קיים במערכת הציוד ה"דירית" במיוחד בהיבט הפרופיל הנקי הפשוט והבטיחותי של ציוד הצלילה . אסור לשכוח שציוד הצלילה מהווה אמצעי תומך חיים מתחת למיים וחשיבותו רבה עם זאת הציוד אינו תחליף להתנהגות אחראית , ידיעת והבנת המגבלות האישיות . שלומי In closing I´d like to share a couple of statements once given by George : Remember that less is best, if you don´t need it don´t take it - if it adds a failure point don´t use it. NEVER accept any gear situation that is not 100% to your liking and perfect - get in the habit of correcting everything immediately to perfection and you will get less bites on the ass.

אסף דר

New member
אין מצב ......./images/Emo31.gif

גם אם יש לך מכליי אלומיניום ומשקולות מדוייקות לא תוכל לעשות כלום אם הולך לך המאזן !! והסבר,לצלילה מאין זאת צריך חליפה ארוכה ועבה מאחר וחניות הדקומפרסיה ארוכות הן. בצלילה ל 90 מטר מאבדת החליפה 90% מכושר הציפה שלה (בערך) מה שאומר שבערך 90% מהמשקולות שלך מיותרות,ואם במצב כזה יש תקלה במאזן ובורח כל האויר ממנו ,לא יעזרו לך רגליים חזקות. הדבר היחיד שתוכל לעשות זה לזרוק משקולות,לשחות בכח למעלה מה שיגרום לך לא להצליח לבצע את כל החניות.

אני עדיין לא מצליח

מצד אחד כמו שאמרת הם מאוד מיקצועיים ויש להם הרבה נסיון וחוץ מנושא זה לכל דבר יש להם רציונאל שמדבר לכולם ( בכל אופן אליי ) . אם זאת ניראה לא כל כך הגיוני או יותר נכון לא בטוח לצלול עם שק אויר אחד בילבד ( לעומק עם דאבלים כמובן ) . ממה שקראתי ומתשובות שקיבלתי לשאלה זו בפורום של GUE מה שצריך זה לדאוג למערכת משקל נכונה ( כפי שציין קרפיון בהודעתו פחות או יותר ) . אבל עדיין ניראה קצת ....... בכל מיקרה עוד לא ניסיתי ואם נלך קצת רחוק בהיסטוריה אז ניראה שהוציאו להורג ( או סתם נידו ) כאלה שאמרו שכדור הארץ הוא עגול ושהו זה שמיסתובב סביב השמש ואפילו שאם זורקים תפוז ועינב מאותו גובה הם יגיעו לקרקע יחדיו . אז החלטתי לא לשלול כל כך מהר ומתי שהו אני יבדוק את זה בעצמי ואז יהיו לי תשובות הרבה יותר טובות . שלומי

Astro The Dude

New member
רק רציתי להוסיף...

פליקס סיכם יפה את הנושא רציתי רק להוסיף שמאזן בבסיסו הוא לא יותר משק אוויר ולכן כדאי לשקול קודם כל: א) פז"ם בארץ והכוונה לכך שמאזן קיים בשוק הישראלי כבר זמן מה ואמינות השרות הוכיחה את עצמה ב) אם בכלל פרפר מתאים ונוח לך... יש מאזנים שאפשר להשתמש בהם כמאזנים טכניים (אך לרוב לא טכני מורחב או טרימיקס) שהם אינם מאזני פרפר (שגם להם חסרונות) ג) בעיקרון מומלץ מספר ופיזור רב של טבעות D ממתכת לתליה נוחה של ציוד (או מכלי דקו לפי DIR) ד)רצועות מיכל ניתנות לכיונון (ראיתי לדוגמה בOMERSUB) או החלפה (רוב האחרים) כדי שתוכל להקיף מס´ מכלים ה)חוזק הבד רצוי לפחות 1000 דנייר כדי להבטיח עמידות ו)נפח הרמה - רצוי נפח גדול ממאזן רגיל כדי שתוכל לפצות על אובדן כושר ההצפה של החליפה בעומק במו כן כדי לבדוק אפשרות לחיבור שק אוויר נוסף. ז)מחיר...

קונפיגורצית DIR - בואו נעשה סדר

אני לא מתכוון בכלל להגיב על ההודעה של גולן אבל נושא קונפיגורצית הציוד של DIR הועלה ורציתי לעשות קצת סדר . דבר ראשון DIR זה הרבה יותר מקונפיגורצית ציוד . הציוד שהוא חלק בלתי ניפרד מהצולל ומהווה ציוד תומך חיים הינו רק חלק מפילוסופית ה DIR . ה DIR הוא לא אירגון ולא ציוד צלילה , זוהי שיטה שסובבת כולה סביב המושג " צלילה בטוחה " . חסידי השיטה טוענים שה DIR הינה מערכת אשר לא ניתן לפרוט אותה לחלקים ולהישתמש רק במה שמתאים לך , אלה שבכדי שהשיטה תהיה בטוחה באמת יש לאמץ את כולה ללא סייג . עם זאת במהלך השנים האחרונות קונפיגורצית הציוד עפ"י DIR תפסה תאוצה גדולה מאוד מסיבות שונות כגון אופנה ונסיון לחקות מקצוענים מעולם הצלילה . מאידך המושג DIR יצר מעין אנטגוניזם אצל צוללים ( בעיקר טכניים ) ותיקים אשר עצם השימוש במושג DIR הפך אותם ללא כשירים שהרי אם הם לא DIR הם לא עושים את זה כמו שצריך , כך שנוצרו ( בעיקר בארה"ב ) שני מחנות של בעד ונגד . בבסיסה קונפיגורצית DIR דוגלת במינימליזציה של ציוד הצלילה תוך שימוש בציוד האמין ביותר כאשר מול כל פרט במערכת קיים רציונל והכי חשוב המון ניסיון. זוהי הזדמנות טובה לצרף מספר קישורים לאתרי DIR בעולם למי שעדיין לא מכיר . אירגון GUE שמדריך רק על טהרת ה DIR . DIS-UK GAS תהנו שלומי

Astro The Dude

New member
היי שלומי

השרשןר בט אחרי כי טעיתי לדעתך בהערה שלי על DIR או שפשוט הרחבתה ? תודה בשני המקרים..

למעלה