עם כל הכבוד
דיון על השם הוא מהותי במיוחד. די, עם כל הרצון הטוב והכל - אין מה לעשות. אי אפשר לברוח מזה יותר: יחד זה שם גרוע, שלא משווק ולא שווק כראוי, הציבור לא קולט אותו, אנחנו בקושי מזדהים אתו, אז מספיק - אני לא מצליח להבין את האדישות למצוקה האמתית שהמפלגה הזו נמצאת בה!. ברצינות, אני באמת לא מצליח לקלוט איך אנשים ממשיכים כרגיל כאילו כלום אחרי נפלנו מהפח אל הפחת, בידי אנשים שכל הזמן מפילים אותנו מהפח אל הפחת. אם לא הצלחנו לשווק את יחד, סימן שמשהו דפוק בשם הזה. אני לא מקבל את זה - אנחנו עשינו עבודה טובה, ימים ולילות, והציבור לא מזהה אותנו. עברה שנה, ואנחנו עדיין מאמינים שנקום יום אחד בבוקר למעשה קסמים ונראה 'הו הנה השם יחד נקלט, והמוני מצביעים ינהרו להצביע לנו'. מרצ זה שם דינאמי - את אומרת מרצ ברחוב, וכולם מזהים אותך. במילה אחת את פורשת את כל המשנה שלך. לעומת זאת, כשיחד מוצגת לאנשים, אנשים לא מזהים אותה, ולא מתפלאים לראות שהם לא מכירים אותה, אחרי שהם שמעו שביילין עומד בראשה. ההחלטה שנתקבלה אתמול היתה מעוותת, שגויה, חסרת אחריות, ואני מוכן להבטיח ולומר שלא נתפלא אם בעוד כשנה נתכנס שוב ונצטרך להכריע על השם. רק שאז כבר יהיה מאוחר מדי - יהיה הרבה פחות כסף, הרבה פחות מוטיבציה, הרבה פחות פעילים, הרבה פחות מרצ. כחבר בהנהגת נוער מרצ, אני באמת לא מצליח לראות איזה עוד דרכים יכולות לשווק את השם יחד. אנחנו נזלזל בעצמנו אם נגיד שלא עשינו עבודת שיווק טובה. עשינו את המירב. לקבל את השם יחד זה רק כדי לרצות אנשים מסויימים, ואין לי ספק שהשם הזה נתקבל רק משיקולים פוליטיים-אישיים של אי - אלו מחנות, מה שבוודאות יהרוס לנו סיכויים לפרוץ מעגל וללכת למשהו חדש. אני מאד מאד מאד מאמין ברן כהן ובזהבה גלאון. שני האנשים שאני באמת ממש ממש מעריך מהסיעה הזו, מהפלגה הזו, ובכלל. הם נתאחדו אתמול כדי ללכת במשותף, מתוך הבנה שרק מרצ היא השם, היא הדרך, היא המותג, שניסו והצליחו לרצוח לפני כשנה וחצי. מתנצל אם זה נשמע דרמטי - אבל זה האופי של זה. אני מסרב לקבל הגדרה אחרת. בקיצור - דיון על השם הוא דיון מהותי בהחלט. הוא כמובן לא צריך לבוא על חשבון עיסוק בשאר הדברים החשובים (כמו נגיד המאבק נגד הגזענות ונגד מועצת יש"ע והפושעים המתנחלים), אבל הוא דיון מהותי. אני, ואני חושב שגם תומר (והוא יתקן אותי אם אני טועה), ואני מקווה שגם חברות וחברי הנהגה נוספים, יעמדו מאוחרינו ומאחורי ההחלטה שנתקבלה לפני כשבוע - כן לחזרה לשם מרצ. השם יחד לא נתפס. לא עשינו כלום בהצבעה אתמול וההחלטה שנתקבלה היא באמת לא משמעותית. חבל - יחד לא מפסיקה לירות למרצ ברגל. -דרור.